RETRO İLE VINTAGE ARASINDA Kİ FARKI BİLİYOR MUYDUNUZ?

RETRO İLE VINTAGE ARASINDA Kİ FARKI BİLİYOR MUYDUNUZ?
  • 7
    0
    0
    0
  •    Vintage ile retro her ne kadar birbirlerine benzer gibi dursalar da çok kolay bir ayrımı vardır. Vintage; yine eski ama antika kadar eski olmayan eşyalar için kullanılır, yani 100 yaşından küçük olgun eşyalara vintage diyebiliriz. :) Retro; özünde geçmişin eğilimlerinden ilham alan ya da geçmişte ki tarzın yeniye dönüştürülmesi diyebiliriz. Yani bilinçli olarak modernize edilmiş versiyonudur.

                    

    Şimdi vintage için birinci görsele bakalım... Annenizin eski sehpasını aldınız ama bunun modern odanıza uymasını istiyorsunuz. İşte burada imdadınıza yetişicek en önemli noktalardan biri aksesuarlar. Baskın aksesuarlar genellikle kendi tarzlarını bulundukları diğer objelere verir, örneğin modern bir lamba ve tablo kullanarak sehpayı hem komodin olarak kullanabiliriz hem de gençlik aşısı vurmuş gibi gençleştirmemiz de mümkün. :))

     

       Sıra retronun örneğinde...Basit bir sandık üzerine endüstriyel bir lamba ve 90 lardan kalma bir saat ile retro bir hava oluşturmak mümkün. Retro eşyaların mutlaka eski olması gerekmez, yenyeni de olabilirler ama esinlenilen dönemin tarzında yapılmış olmaları önemlidir. Retro stilinde dekorasyon biraz cesaret gerektirir çünkü bu stilde sıradan ürün yoktur.

                     Sizce bu resimde ki vintage mi retro mu?

         İsterseniz antikacı veya eskici mağazalarından yaşanmışlığı olan gerçek bir vintage sandık alın ya da ailenizden kalma eski bir çeyiz sandığı kullanın, her şekilde dekorasyonda nostaljik bir şıklık yakalayacaksınız. Kendi başına bir aksesuar olan vintage sandıklar için, üzerine yerleştireceğiniz birkaç mumluk resim çerçeveleri veya tek bir vazo çok uygun olacaktır. Gördünüz mü bu eski sandığın görüntüsü nasıl da dinç bir formu yakaladı? :) 

            Hani annanenizin üzeri fırfırlı alt kristal lambası var ya, sakın atmasına izin vermeyin...

    Lambanın şapkasını değiştirerek onu retro bir parça haline dönüştürebilirsiniz. Bence bu retro parçaya bir de lacivert bir duvar boyası eklenebilirdi böylelikle görkemli bir bütün elde edilebilir. Ne demiş iç mimar Kerrie Kelly 'Lacivert, hem geleneksel hem de modern ev tarzlarında iç ve dış mekanlar için mükemmel bir konstrat sağlar.'

     

            Kısacası; Size geçmişten gelen ve keyif veren parçaları dekorasyonunuza uymuyor diye evinizden uzaklaştırmayın. Aksesuarlarla ve uyumlu duvar malzemeleri veya boyalar ile bu mobilyaları evinizi daha da güzelleştirmek için kullanabilirsiniz. 

     

     

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.