3 MUTFAK 3 STİL

3 MUTFAK 3 STİL
  • 3
    0
    1
    0
  •              Evlerimizi dekore ederken çoğunlukla salon ve yatak odalarına özen gösterdiğimiz kadar bir başka odayı da dikkate almalıyız. İtiraf etmeliyiz, hele ki geniş alana sahip mutfaklarımız var ise çoğunlukla iştah açıcı odamız olan mutfak ilk durağımızdır. Seçtiğiniz duvar renklerinden parkelerine, kullanılan tezgahlardan dolap kapaklarına, kullanılan ışığın rengi ve şiddetini de göz önüne alarak size uygun stili oluşturmak çok da zor değil. Hadi birlikte size en uygun olan tarzı seçelim.

                        MODERN ÇİFTLİK 

                    "Hayatın Akışını ve Dinginliğini Sevenlere..."

                           Eğer rüstik detaylardan hoşlanıyorsanız ve doğal pastel tonları sizin kalbinizi yansıtıyorsa, modern çiftlik dokuları, doğal ahşap dokuları, pastel tonlar ve rüstik aydınlatmalar ile tam size göre.

                                     

     

                   Bu konsepte paylaştığımız mutfak, doğal ahşap tonları ve genel ambiyansı ile sıcacık ve keyif dolu. Böyle bir konsepti oluşturmak için mutfak büyüklüğünüz önemli değil, her boyutta mekan için bu konsepte mutfak sahibi olmanız mümkün. Böyle bir konsepte ulaşmanın en anahtar noktaları; pastel tonlarla, doğal ahşap tonlarını birleştirmek ve bu birleşimi rustik aksesuarlarla bütünlemek diyebiliriz. Kontrast detaylar kullanmaktan çekinmeyin, her zaman karakter yaratan detaylar zıtlıklardan geliyor.

    AKDENİZ

                   " Hayatı Neşe İçinde Geçirenlere..."

                   

     

                     Huzur mavisi diyorum ben bu mutfaklara, doğal taşın bulut rengi, dolapların gök mavisi huzur veriyor insanlara. Eğer sizin de kalbiniz Egeli veya Akdenizli ise deniz görmeden yaşayamam veya huzur denizde diyorsanız, Akdeniz detayları ile evinizi donatmanızı ve huzuru size getirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

      MODERN AÇIK

              " Temizlik ve Titizlik Sevenlere..."

                     

     

                 Bu mutfak detaylarının en önemli noktası her şeyi beyaz yapmak zorunda değilsiniz, aslında biraz renk ile ortama hareket katmak mümkün. Bazı renklerle hem temiz hem de huzur yaratmak düşündüğünüzden daha kolay. Özellikle beyaz ve pirinç detayların bir araya gelmesiyle muttağınız tertemiz ve aydınlık bir mekan haline dönüşüyor.

                Peki bu 3 stilde hangi mutfak tezgahları daha kullanışlı ve uyum sağlar diye sorucak olursanız şimdi sıra tezgahlarda...

                     AHŞAP TEZGAHLAR 

                                                                    

                   Dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Cilalama işlemi uygulandığı için çizilmelere karşı zımpara ile bakım gerektirir. Isıya maruz kalmamalıdır. Antibakteriyel bir ürün değildir. Düzenli bakım ve titizlikle kullanılacak ise çok şık duran bir üründür. Genellikle Modern Çiftlik tarzda ki mutfak dekorasyonlarında kullanılmaktadır.

                          LAMİNANT TEZGAHLAR

                                                       

                Uygun fiyatlıdır. Isıya dayanıklı değildir. Bıçak gibi keskin malzemelerden korunması gerekir. Temizliği kolaydır. Üzerinde oluşan hasarları ahşap tezgahta olduğu gibi tamir etmek mümkün değildir. Tüm mutfak tipleri için kullanılabilir.

                      KUVARS TEZGAHLAR

            

         Piyasa adı ile Çimstone ve Belenco olarak bilinen bu tezgahlar doğada bulunan kuvars taşından oluşur. Burada fiyat kuvars taşının yüzde oranına göre değişkenlik gösterir. Oldukça uzun ömürlü olan bu malzemelerde marka olarak Çimstone ve Belenco arasında hangisi iyi diye soracaksanız şöyle bir açıklama yapayım...

       Örneğin; Çimstone tezgaha limonu bıraktığımızda 4 saatte leke bırakırken,Belenco 10 saat içinde leke bırakacaktır. Bütçenize göre seçim yapabilirsiniz ikisi de gayet kaliteli malzemelerdir. Yani kısaca; ısıya dayanıklıdır. Sert bir malzeme olduğu için oldukça hijyenik ve uzun ömürlüdür. Lekeye karşı dayanıklıdırk ve kolay temizlenebilir. Modern mutfaklar içişn ideal bir tercihtir.

                           MERMER TEZGAHLAR

                                                                 

                            Lekeye dayanıklı değildir ve zamanla sararmalar olur. Hijyenik değildir. Isıya ve suya karşı dayanıklıdır. Birleşim yerlerinde ek görüntüleri görebiliriz. 

                                    CORİAN ve AKRİLİK TEZGAHLAR

                                                             

                    Oldukça hijyenik bir malzemedir. Tüm tezgah hatta evye aynı malzemeden oluşabilir ve hiçbir ek görüntüsü oluşmaz. Tamir işlemi kolaydır. Tek dezavantajı fazla ısıya dayanıklı değildir.

                                   GRANİT TEZGAHLAR

                                                           

                            Oldukça sağlam ve ucuz bir malzemedir. Mermer gibi leke tutmaz. Pek bakım gerektirmez. Düz seçeneği yoktur. Ayrıca radrasyon içerdiği kanıtlanmıştır. O yüzden benim hiç önermediğim bir malzemedir.

                              Bu bilgilerin ışığında alternatif tezgah seçenekleri ile evinizin mutfağını rahatlıkla dekore edebilirsiniz.  

                "Bir profesyonel gibi kuralları öğren ki, onları bir sanatçı gibi kırabilesin."

                                                                                                                               - Pablo Picasso

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Yorumlar (1)
    • Merhaba porselen tezgahları da araştırmanızı öneririm. Son dönemlerde oldukça tercih edilen bir malzeme.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.