Ağlayan Kadın

Ağlayan Kadın
  • 0
    0
    0
    0
  •    Kübizm kurucularından olan Picasso'nun 1937 yılında Kübist bir tarzda yaptığı yağlı boya tablosudur. 1936-1944 yıllarında birlikte olduğu sürrealist fotoğrafçı Dora Maar, Picasso'ya bu tabloyu yaparken modellik yapmıştır. 
       Picasso tıpkı diğer eserlerinde olduğu gibi onun bu eserine bakarken gerek kendi yaşamından gerekse o dönemde yaşanan olayların izini görmek mümkündür. 
      Birden çok duygunun bir araya getirilmesiyle oluşmuş bu eser, Pablo Picasso' nun bilinen eserlerinden İspanya' nın Guernica kasabasının bombalanmasını konu edinen eseri Guernica'nın devamı kabul edilir.  
      Kübik bir biçimde ağlayan kadın portresi yaptığı için bu eserdeki her şekilde  farklı duyguları görmek mümkün.  Resme bakıldığında ağlayan bir kadının yanı sıra korkmuş, dehşete düşmüş, derin keder, hüzün görmekteyiz. 
     Tüm bu duygu yoğunluğunu bize Kübizm akımının da etkisiyle çeşitli şekillerle yansıtan Picasso, savaşın ve zulmün evrensel olarak insanlarda bıraktığı izleri de göstermiştir. Ağlayan Kadın'da bir bakıma duyguların evresel oluşunu da görmek mümkün
     Bunun yanında bu resimde  Picasso'nun kadınlara bakış açısını da görebiliriz. Picasso için Ağlayan Kadın, o dönemde beraber olduğu sevgilisi Dora Maar'dı. Çünkü Picasso'ya göre kadınlar acı çekiyordu. 
      

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.