Zeliha Sunal’dan Çevreci Çağrı: “Sev Dünyayı”

Zeliha Sunal’dan Çevreci Çağrı: “Sev Dünyayı”
  • 0
    0
    0
    0
  • Bir neslin sevilen şarkıcısı Zeliha Sunal, orijinali doksanlarda Cem Karaca tarafından kaleme alınmış aktivist besteyi, iklim değişikliği ve küresel ısınmaya dikkat çekmek adına özgün yorumuyla yeniden seslendirdi.

    Sanatçı kişiliğinin yanı sıra çevre aktivisti olarak bir çok ödül alan Zeliha Sunal, 3 yıldır peşinden koştuğu “Sev Dünyayı” adlı şarkıyı yorumlarken, klip çekimleri için sanata destek olan çevre ve geri dönüşüm firması Exitcom Recycling ile işbirliği yaptı. “Sev Dünyayı”, klibiyle beraber şimdi tüm dijital platformlarda.

    Buradan Dinleyebilirsiniz 


    Klip, Kocaeli’nin Kefken ilçesinde Pembe Kayalar’da çekildi. Çevre, geri dönüşüm ve iklim krizi konularına dikkat çekilirken, Exitcom CEO’su Murat Ilgar‘ın organize ettiği, sokak hayvanlarını doyurma üzerine kurulu “Empati Karavanı” girişiminin de altı çiziliyor.
     
    “Sev Dünyayı”, 1992 yılında Sertan Ayhan tarafından projelendirildi ve UNESCO için Türkiye’nin en önemli sanatçıları tarafından seslendirilerek New York’ta prömiyerini yaptı. O tarihlerde yaşadığımız çevre kirliliği ve iklim değişikliğini anlatan şarkı sözleri, günümüzde güncelliğini korumaktadır.
     
    Müzik hayatına 9 yaşında İzmir TRT’de başlayan Zeliha Sunal, çalışmalarını İzmir ve Ankara’da sürdürdü. Ankara’da bulunduğu sürelerde devlet büyüklerinin verdiği davetlerde sahne aldı. 1992 yılında İstanbul’a taşınarak burada müzik çalışmalarına devam etti. Özellikle yurtdışı ve kurumsal  çalışmalarıyla dikkat çeken solist, ilk albümünü 2000 yılında yaptı. 2005 yılı itibariyle her yıl  bir albüm veya single çıkaran Zeliha Sunal önemli besteci ve şarkı sözü yazarları, aranjörler ve klip yönetmenleriyle çalıştı. Son iki çalışmasını sıfır atık ve küresel ısınma üzerine yaptı.
     
    “Sev Dünyayı”, klibiyle beraber şimdi tüm dijital platformlarda.

    Buradan Dinleyebilirsiniz 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.