Sizi Bilindik Listelerin Dışına Çıkaracak 8 Biyografi Filmi

Sizi Bilindik Listelerin Dışına Çıkaracak 8 Biyografi Filmi
  • 1
    0
    0
    0
  • Korkmayın! Öncelikle o herkesin bildiği listeden bahsetmeyeceğiz. Hani Schindler's ListInto the WildCatch Me If You Can diye devam eden liste. Tabii ki bu filmleri eleştirmiyoruz. İzlemediyseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz. Eğer izlediyseniz size daha farklı filmlerden bahsetmeye geldik. Bir de IMDb puanlarına bakarak izleyenlerdenseniz biyografi filmlerinde 6 veya altındaki puanlara takılmamanızı öneririz. Biyografi filmini film yapan konusu ve gerçekçiliğidir. Fazla uzatmadan hemen başlayalım. 1- Hidden Figures NASA'nın üç siyahi zeki kadını Mary Jackson, Katherine Johnson, Dorothy Vaughn çalıştıkları kurumdaki tüm ayrımlara rağmen uzaya insan gönderme araştırmalarında Amerika'nın kaderini değiştirecek önemli başarılara imzalarını atarlar. 2- The Founder McDonalds'ın kurucusu Ray Kroc'un hikâyesini anlatılıyor. Sanıldığı kadar basit olmayan bu yolculukta Ray yeri gelir acımasız olur yeri gelir hırslanır. Ama değişmeyen tek bir şey vardır. Azmi. ''Dünyada hiçbir şey azmin yerini alamaz''. Ray tamamen bu cümleyi vizyon ve misyon edinir. 3- Sosyal Ağ/Social Network Bir zamanlar hepimizin içinde bulunduğu ve çoğumuzun hala daha kopamadığı Facebook'un kuruluş hikâyesi anlatılıyor. Ancak sizi oldukça şaşırtıcı bir hikâye bekliyor bizden söylemesi. 4- Kaldırım Serçesi/La Vie En Rose Meşhur Fransız şarkıcı Edith Piaf'ın hayatı konu alınıyor. Edith Piaf Fransa'nın bir nevi Frida Kahlo'su gibi. Acılarla, gözyaşı ile geçen bir çocukluk, gençlik ve yaşlılık geçirmiş. Onu hayata bağlayan tek bir şeyi var. O da eşşiz sesi. 5- Elveda Christopher Robin/Goodbye Christopher Robin Ünlü çocuk kitapları yazarı A.A. Milne'nin hikâyesinin anlatıldığı bu filmde özellikle oğlu Christopher ile aralarında geçen ilişki de anlatılıyor. A.A Milne'yi tanıyamadıysanız çizgi filmi de yapılmış olan Winnie The Pooh kitabının yazarı. 6- Danimarkalı Kız/The Danish Girl Dünyada ilk kez cinsiyet değiştirme ameliyatı olan trans bireyin hikâyesi anlatılıyor. Kendini en başından beri kadın gibi hisseden Einar Wegener (Lili Elbe) baskıladığı bu yanını bir gün karısı sayesinde keşfeder ve kendini ait hissettiği cinsiyete doğru yönelmeye başlar. 7- Sully 2009 yılında bir arıza nedeniyle yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmek zorunda kalan ve imâansızı başararak 155 yolcunun hayatta kalmasını sağlayan pilot Chesley Sullenberg'in olaydan sonraki hikâyesi anlatılıyor. 8- Düşler Ülkesi/ Finding Neverland Sir James Mattew Barrie bir tiyatro yazarıdır. Arkadaş edindiği aile onun hayatını değiştirir. Meşhur Peter Pan hikâyesi ise o ailenin en küçük oğulları sayesinde ortaya çıkar.  

    Dipnot 1: Biyografi filmleri senaristler tarafından kurgulanarak son hallerine getirilir. Yönetmenler, senaristler bazı sahneleri absürt bir şekilde büyütebilir ya da hiç olmadık bir olayı varmış gibi gösterebilir. Ancak bunu belirtmek zorundadır. Böyle filmler bu yüzden biyografisi kullanılan kişi veya ailesi vs. tarafından dava edilebilir.

    Dipnot 2: Özel bir tavsiye olarak biyografi filmlerindeki hikâyeleri sadece izlemekle bırakmayın aynı zamanda araştırın, okuyun.

    [caption id="" align="alignnone" width="480"] Ve kestik.[/caption] Kaynak: 1

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.