Hayatını Kaybeden Vatikan Eski Lideri Papa 16. Benedictus Kimdir?

Hayatını Kaybeden Vatikan Eski Lideri Papa 16. Benedictus Kimdir?
  • 1
    0
    0
    0
  • Papa 16. Benedictus, Papa XVI. olarak da bilinen Joseph Aloisius Ratzinger, 20 Nisan 1927'de Almanya'da doğdu. Ratzinger, 1945'te Nazi Almanyası'nın çöküşünden sonra Alman ordusunda görev yaptı ve daha sonra Hristiyan teologisi üzerine eğitim aldı. 1958'de Papa II. Jean Paul tarafından Roma'daki St. Georgen Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak atandı ve daha sonra Münster, Tübingen ve Bonn gibi Alman üniversitelerinde de öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 1977'de Papa II. Jean Paul tarafından Vatikan İç Savaşları Dairesi Başkanı olarak atandı ve daha sonra da Vatikan İç Savaşları Dairesi Başkan Yardımcısı oldu.

    2005'te Papa II. Jean Paul'un ölümünden sonra, Ratzinger Papa XVI. Benedictus olarak Papa seçildi ve bu görevine 8 Mart 2005'te başladı. Papa Benedictus, Papa II. Jean Paul'un izinden giderek, Hristiyan değerlerine sadık kalmayı ve Kilise'nin doktrinlerine uymayı önemseyen bir lider olarak kabul edildi. Papa Benedictus, Hristiyanlık dünyasında önemli bir figür olarak kabul edildi ve Kilise'nin doktrinlerine sadık kalma konusunda çok sayıda konuşma yaptı.

    Papa Benedictus, 2013 yılında Papa olarak görevine son verdi ve emekli oldu. Emeklilik yıllarında Vatikan'da yaşamaya devam etti ve hala Kilise'nin doktrinlerine sadık kalma konusunda konuşmalar yaptı. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.