SQL Veritabanı Eğitim İçeriği

SQL Veritabanı Eğitim İçeriği
  • 0
    0
    0
    0
  • SQL Veritabanı

    Bu eğitimde günümüzün yapısal veriyi sorgulamak için kullanılan SQL dili anlatılmaktadır. Veritabanı platformu olarak Microsoft SQL Server kullanılmakta ve gerçek hayattan veri setleri ile sıfırdan SQL dili öğretilmektedir.

    SQL dilinin temel özellikleri olan Temel DML SQL komutları, veritabanı nesnelerini yönetmek için kullanılan DDL komutları, ilişkisel veritabanı kavramının komutları, gruplama ve özet çıkarma kavramları gibi konular gerçek hayat verileri ve gerçek veri setleri üzerinde anlatılmaktadır.

    Microsoft SQL Server, Microsoft tarafında geliştirilen ilişkisel bir veri tabanı sunucusu olarak, entegre olduğu yazılım sistemlerinin veri depolama ve veri yönetimi işlemlerini, aynı bilgisayarda veya ağ üzerinde yönetebilir. Microsoft SQL Server, kurumsal BT ortamlarında çok çeşitli işlem, iş zekası ve analiz uygulamalarını destekleyen, ilişkisel bir veri tabanı yönetim sistemidir.

    Eğitim Size Ne Katar?    

    -SQl Eğitimi ile kullanıcılar database objelerini, veri tiplerini ve piyasada genel kullanılan databaseleri tanıyacaklar. Tablolar ve View'ler ile Veritabanı dizayn edebilecekler.

    -SQl Eğitimi sonunda katılımcılar, veri girme, güncelleme ve silme yapabilecekler. Veriyi okuma ve rapor çıkarma işlemlerini yapabilecekler. SQL ile veri yönetimini rahatlıkla yapabilecklerdir.

    -Veritabanı, Veritabanı Yönetim Sistemi, Temel SQL dili, İlişkisel veritabanı kavramlarını uygulamalı bir şekilde öğrenecek ve bu konuları rahatlıkla kullanabilecek hale gelecekler.

     

    Eğitim İçeriği

    1.Microsoft SQL Server’a Giriş

    2.SQL Server Kurulum

    3.Veritabanı İşlemleri

    4.SQL Server’da Index Kavramı

    5.Views

    6.Stored Procedures

    7.Triggers

    8. İlişkilsel Veritabanı tasarımı

    9.Join İşlemleri

    10.Subquery

    11.String İşlemleri

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.