Rezonans Alanı (Pierre Franckh) Kitap İncelemesi

Rezonans Alanı (Pierre Franckh) Kitap İncelemesi
  • 3
    0
    0
    0
  • Rezonans nedir? Rezonans eko, yansıma, titreşim anlamına gelmektedir. Evrendeki herhangi bir şey bizimle aynı frekansta olduğunda titreşim alanımızdan uzaklaşamaz ve bu duruma tepki vermek zorunda kalırlar. Kalp, beyinden 5000 kat daha fazla elektromanyetik alan yayar. O yüzden kalp aslında vücudun en önemli enerji kaynağıdır. Kalbinle hisset. Beynin ona zaten uyum sağlar. 

    Ne hissettiğini unut neyi hak ettiğini hatırla.... Yaydiginiz frekans size geri döner, iyiyse iyi... Kötüyse kötü...

    Kuantum çekim yasası Evren enerji bu konulara ilgisi olanlar için müthiş kaynak. Gerçekten istediğin şeyin gerçek olacağına inanarak hareket et kalben inandığında kalbinin yaydığı titreşim için evren hazırlık yapmaya başlıyor ve bir süre sonra hayalini yaşarken buluyorsun kendini. Kitabın özeti tamamen bu şekilde. 

    Kitabın ilk bölümlerini sevdim. Rezonans Kanununu açıklama kısmında yapılan deneyleri açıklaması, deneyleri yapan biliminsanlarını anlatması güzel olmuş. Bundan sonrası ise normal kişisel gelişim kitabı mihvalinde istersen başarırsın, çevreni değiştirebilirsin, önce kendini değiştir şeklinde ilerliyor. Tabi bu kısımları Rezonans frekansına girme olarak açıklıyor. Rezonans Kanunu açıklayan daha çok deney ya da anlatılan deneylere daha fazla yer verilmesi daha iyi olabilirdi. Genel olarak motivasyonumu yükseltmek istediğim zmanlarda böyle kitaplar okumak hoşuma gidiyor. 

    Rezonans kanunu, çekim yasası, frekans uyumu… Artık ne derseniz. Ama bunlar gerçekte var olan enerjisel kanunlar. Yaşantımdaki tüm olumlu ve olumsuz anların kendimle alakalı olduğunu ve iyileştirme sürecinin nasıl olabileceğini gördüm. Bir şeyi ne kadar istersek, rezonans alınımıza doğru bir şekilde alırsak istediğimiz şeyi başarabiliriz. Aslında hıç birşeyin imkansız olmadığını, her şeyin mümkün olabiliceğini ama bunu nasıl başaracağımızı anlatmış. Tabi ki bunlara ek olarak geçmişimizi de bir kenara atmak. Geçmişimizi bırakarak rezonans alanımızla imkansızlıkları nasil gerçeğe dönüştürebiliriz konusunda tam bir rehberlik etmiş. 

     

    Düşündüğün, hissettiğin veya inandığın her şeyi yaşamına çektiğini örneklerle anlatıyor. Atomun maddeden ziyade çok daha büyük bir oranda enerjiden oluştuğunu gösteriyor. Ancak kitap bir kişisel gelişim kitabı tarzında ama  değil. Kuantumdan yararlanarak kendi enerjimizi nasıl değiştirebileceğimizi ve bunu yaparsak hayatımızda ne gibi değişimlerle karşılaşabileceğimizi anlatıyor. Aslında bir sonuca varmak kişinin kendi elinde. Kişi kitapta anlatılanları hayatına ne kadar entegre edebilirse kitabın faydasını o kadar fazla görebilir. Ancak kitapta rahatsız olduğum tek konu, bazı cümlelerin çok fazla tekrar edilmesi. Bunu da cümlenin kalıcılığı ve etkisi daha fazla olsun diye yapıldığını düşünmek istiyorum. Sonuç olarak kitabı severek okudum ve sürekli başucumda olacak. Günün bir anında kitabın bir sayfasını açıp bir cümle okumak, günümüzün geri kalanını değiştirebilir çünkü. Aralarda sözlü alıntılar, deneyler, örnekler ve yaşanmışlıklara örnek verildiği için kendini hikayelere koyarak gitmek, daha çok yazılanları okurken yaparak, deneyimleyerek gitmenin yararı büyük. 

    Ben keyifle okudum. Bu tarz kitapları sevenler için bilgi tazeleme adına çok iyi. Teşekkürler..


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.