Yılbaşı Ruhunu İliklerinize Kadar Yaşatacak Yeni Yıl Temalı 5 Film

Yılbaşı Ruhunu İliklerinize Kadar Yaşatacak Yeni Yıl Temalı 5 Film
  • 0
    0
    0
    0
  • Yılın en renkli, en heyecanlı ve aynı zamanda en hüzünlü günleri yaklaşıyor, yeni bir yıl yeniden kapımızı çalmaya hazırlanıyor. Hemen hemen herkes, büyük umutlarla yeni yılın heyecanına kendini kaptırıyor ve büyük bir heveslerle kutluyor. Yeni bir yıl demek yeni hayaller demektir, yeni başlangıçlar, yeni aşklar ve en önemlisi yeni filmler. Yeni filmler demişken sadece son yıllarda çıkan filmleri düşünmeyin sakın. Geçmişte kaldığı halde henüz ortaya çıkmayı başaramamış her olguda içinde bir yenilik taşır. Ya da yıllar önce izlediğimiz bir filmde bizde yine yeni bir başka duyguyu uyandırabilir. İşte tüm bu yenilikleri tek bir noktada buluşturuyor ve sadece tek bir varış noktası elde ediyoruz: Yılbaşı. Yeni kararlar almanın yeni bir yılın başlangıcından daha iyi hiçbir tarihi olamaz. Bu yeni yılda yine birçok dilek listesi yapılacak, yeni kararlar alınacak, o diyete kesin bu pazartesi başlanacak. Bunların hepsinin yanında ise yeni bir film listesi mutlaka yeniden sayfalarda yerini alacak. Kiminin aksiyon, kiminin bilim kurgu kiminin ise romantik filmleri doldurduğu listelerde, yılın bu zamanlarında şüphesiz ki yılbaşı temalı filmlerde yerini hemencecik alacaktır. Kışın iyiden iyiye kendini hissettirdiği, evden dışarıya çıkma ümidinin kesildiği şu son günlerde belki de bize en iyi gelecek şeye sığınacak ve battaniye altında sadece bedenimizi değil ruhumuzu da ısıtmak isteyeceğiz. Bunun içinse tam bu günlere en uygun gelen temayla yola koyulacağız. Ağaçlarımızı süsleyecek, hediyelerimizi şimdiden hazır edecek ve ekranda birbirinden akıcı yılbaşı filmlerini izleyip yeni bir yıla hazırlanacağız. 2 saat boyunca tüm karmaşalardan ve dertlerden uzaklaşacak yepyeni bir sayfa açacağımız o günü kutlayacağız. Kafamızı yormadan kolay yoldan mutlu olmamızı sağlayacak, kış tatillerinin vazgeçilmezi olan yılbaşı temalı filmleri sizler için derledik. İşte yılın bu zamanına en çok yakışacağını düşündüğümüz 5 yeni yıl filmi. İçimiz şimdiden ısındı ama yinede yanına birde sıcak içecekler ekleyip keyfimizi ikiye katlayabilir ve bu ruhu tam anlamıyla yaşamaya başlayabiliriz. Yeni yılın tüm pozitifliğini barındıran, sımsıcak filmlerle  baş başa kalma zamanı şimdi. Dört bir yanın ışıl ışıl olduğu bu günlerde içimizi aydınlatmanın, karlı ve soğuk kış günleri değerlendirmenin tam zamanı. Şimdiden iyi yıllar ve keyifli okumalar.

    1. Noel Gecesi Kabusu

    Bir Tim Burton klasiği olarak tarihe adını yazdıran film, özel efektleriyle bu dalda Oscar'a aday olmuş ancak bu yolculuğu nihayete erdiremeden tamamlamış ve ödülü alamamıştır. Burton'ın efsanevi hayal dünyasının ilmek ilmek işlendiği film, Halloweentown'da yaşayan balkabağı kralının başka bir memlekete ziyarete gitmesiyle başlar. Yolu Christmastown'a düşen kral, burayı çok beğenir ve kendi ülkesinin de aynı burası gibi olmasını ister. Bakalım bu iki farklı kültür karıştığında ortaya nasıl bir tat çıkacak?

    2. The Holiday

    Bünyesinde birçok ünlü isme yer veren film bizi adeta Hollywood'a götürüyor. Hiç tanımadığınız biriyle hayatlarını değiştirdiğinizi hayal edin, işler yolunda gider miydi? İşte bu filmde tam olarak bu sorunun cevabını alıyoruz. Yeni yılın yaklaşmasıyla hayatlarındaki sorunların baş göstermesi doğru orantılı olarak artan 2 kadının hayatı bir noktada birleşir. Bambaşka hayatlar yaşayan bu iki kadın bir internet sitesi aracılığıyla birbirlerini bulurlar ve evlerini değiştirmeye karar verirler. Oldukça kısa süreli olan bu anlaşmada hayatları yoluna girmeye zaman bulabilecek midir? Yılbaşını başka şehirlerde, başka evlerde ve başka hayatlarda karşılayan bu iki kadın için bakalım işler umdukları gibi gidecek ve eve geri dönebilecekler mi?

    3. Evde Tek Başına

    Bir yeni yıl klasiği olan film neredeyse herkesin favorisi olarak listede yerini alıyor ve onu es geçmeden yapamıyoruz. Hemen hemen her sene yılın bu zamanlarında yeniden ve yeniden, hiç bıkmadan elimiz hep ona gidiyor, hiç sıkılmadan tüm seriyi baştan sona izleyebiliyoruz. Bunun sırrı acaba yeni yılın büyüsünden mi dersiniz? 3 filmden oluşan serinin göz bebeği şüphesiz ki heyecan dolu bu ilk film. Yılbaşı tatili için ailesinin Fransa'ya gitmesiyle evde unutulan küçük bir çocuğun kendi evini ve mahallesini korumasına tanıklık ediyoruz. Hırsızların tüm mahalleyi soymaya çalıştığını fark eden bu küçük çocuk, zeki ve bir o kadar afacan bir planla hırsızları alt etmeye çalışır hemde evde tek başınayken. Hırsızların ise bilmedikleri bir şey vardır. Oldukça sert ve bir o kadarda tatlı bir kayaya çarpmışlardır ve başları hiç olmadığı kadar derttedir.

    4. Grinç

    Bir başka yılbaşı klasiğiyle daha listemize devam ediyoruz. Yeni yıl kutlamalarından oldukça rahatsız olan Grinç, halktan kendini soyutlar ve bir mağarada yaşamaya başlar. Şans bu ya o yılki yılbaşı hiç olmadığı kadar büyük bir coşkuyla kutlanmak istenir. Ama bu planları bozacak ve yeni yılı ortadan kaldırmayı deneyecek bir isim vardır. Yoksa yılbaşı kutlamaları tarih mi olacaktır?

    5. Elf

    Yılbaşı demek elfsiz, geyiksiz geçmez demek. Yıllarca bir elf olduğuna inanan karakterimiz, boyunun hızla uzamaya başlamasıyla aslında bir insan olduğuna karar verir. Kuzey Kutbu'nda büyüyen sahte elf, gerçek ailesine bulmak üzere New York şehrine gelir. Yeni ailesine alışmaya çalışan elfi en çok zorlayan ise ailesinin yılbaşı ruhuna olan zayıf tutumudur. Bakalım bir elf bununla nasıl başa çıkacaktır.   Kaynak 1, 2, 3  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.