Sims 4’ü Daha Da Zevkli Hale Getiren Modlar

Sims 4’ü Daha Da Zevkli Hale Getiren Modlar
  • 1
    0
    1
    0
  • Hepimizin bildiği Sims serisinin en sonuncu oyunu olan Sims 4, 2022 yılının Ekim ayından itibaren ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ücretsiz olmasının en büyük sebeplerinden birisinin Sims 5’in yani Project Rene’in yolda olması olduğu tahmin ediliyor.


    Oyun yalnızca Base Game olarak, yani eklenti paketleri olmadan ücretsiz. Eklenti paketiyle oynamak istiyorsanız satın almanız gerekiyor, istemiyorsanız da eklenti paketi olmadan oyun belli bir süre sonra sıkıcılaşabiliyor. Eklenti paketleriyle oynuyorsanız bile bu oluyor bir süre sonra. Bunların ücretsiz bir çözümü var: çeşitli modlar indirmek. Modlar sayesinde oyun daha da eğlenceli hale gelebiliyor, zaten paketlerle oynuyorsanız da oyuna ekstra bir şeyler katabiliyor. 


    Peki ya bu mod dediğimiz şeyler nelerdir? Mod ismi modifikasyon kelimesinden gelir ve oyunda oyuncular tarafından yapılan, oyunun oynanışını değiştiren birtakım içeriklerdir. Bunlara oyunda karşılaştığımız hataları düzeltme veya oyuna yepyeni bir oynanış şekli katma dahil olabilir. Bugünkü yazımda benim en çok kullandığım ve sevdiğim modlardan, modları nasıl ve nereden yükleyebileceğinizden, modların iyi ve kötü yanlarından bahsedeceğim.


    Modlar


    Fashion Authority 

    Modder: Lot 51

    Gerekli Packler: Base Game

    Bu mod sayesinde istediğiniz simin ve mesleğin kıyafetini değiştirebiliyorsunuz, buna NPCler ve öğrenciler de dahil. Barmenlerin hep aynı giyinmesinden sıkıldınız mı? Lise eklenti paketiniz var ve öğrencilerin istediğiniz gibi üniforma mı giymesini istiyorsunuz? O zaman bu mod tam size göre.


    Realistic Reactions

    Modder: scaldwellhu

    Gerekli Packler: Base Game

    Realistic Reactions yani Gerçekçi Tepkiler modunda simleriniz Base Game’de çok tepki vermeyeceği şeylere adından da anlayabileceğimiz gibi daha gerçekçi tepki veriyorlar. Örneğin ebeveynlerini kavga ederken gören genç bir sim üzülecek, eşinin onu aldattığını gören bir sim epey öfkelenecek veya üzülecek, aldatan ise utanacak veya direkt aldattığını itiraf edebilecek. Bu özellik kapatılıyor tabii. Oyunda daha gerçekçilik isteyenlerin deneyebileceği bir mod. 


    WickedWhims 

    Modder: TURBODRIVER

    Gerekli Packler: Base Game

    WickedWhims oyuna en yeni oynanış şekli katan mod, çünkü oyuna seks animasyonları getiriyor. Normalde WooHoo veya Try For Baby seçenekleri olarak gördüğümüz bu etkileşimlerde simler yatakta yorganın altına girer ve sonra geri çıkar. Ama WickedWhims modu ile istediğiniz animasyonu indirerek simlerinize seks yaptırabiliyorsunuz. 


    Seksin yanı sıra oyuna yepyeni şeyler katan bir mod, örneğin Attraction yani çekicilik sistemini getiriyor ve bu özellikle göz ve saç rengi, saç şekli, giyim stili gibi siminizin çekici bulduğu şeyleri düzenleyebiliyorsunuz. Regl, doğum kontrolü, prezervatif gibi çeşitli eklentileri de mevcut ve dilerseniz bunları etkisiz hale getirebiliyorsunuz. Ancak uyarayım, eğer simlerin otonomisini kapatmazsanız rastgele her yerde seks yapmaya başlayacaklar. 

     

    Wonderful Whims

    Modder: TURBODRIVER

    Gerekli Packler: Base Game

    Yine TURBODRIVER tarafından yapılmış, WickedWhims’in vanilya versiyonu. İçinde çekicilik, regl, doğum kontrolü gibi özellikleri barındırıyor, tek barındırmadığı şey seks animasyonları. Oyunu çok geliştiren bir mod ve WickedWhims’i indirmek istemiyorsanız bunu indirebilirsiniz. 


    WickedWhims ve Wonderful Whims arasından yalnızca birini mod dosyanıza yükleyin. İkisini birlikte oyunda çalıştıramazsınız çünkü Wonderful Whims’in içindeki özellikler çoktan WickedWhims’te var. 


    Faster… 

    Oyunda en sinir bozucu ve sıkıcı şeylerden birisi de simler bir işle uğraşırken onları beklemek. Zamanı hızlandırsam bile şarkı yazmak, ödev yapmak gibi çok uzun süren şeyleri yapmalarını beklerken sıkıntıdan ölüyorum, o yüzden benim gibi sabırsız simmerlar için şu modları öneriyorum: 

    Faster Songwriting (Telford), Homework & University Homeworks (Scarlet/LittleMsSam


    İstediğiniz aktivite için simlerin o aktiviteyi daha hızlı yapmasını sağlayan bir mod bulabilirsiniz. 


    Go to School

    Modder: Zerbu*

    Gerekli Packler: Get to Work

    Zerbu tarafından yapılmış bir mod. Base Game’de ilkokul ve lise çağındaki simlerinizi okula gittiklerinde kontrol etme veya görme şansınız yok ve bu paket size bu şansı veriyor. Eğer Get to Work paketiniz varsa bu mod da hoşunuza gidebilir. (High School Years yani lise paketinden önce çıkmış bir mod.)


    *Zerbu, Sims camiasında epey iyi bir modder olmasının yanı sıra kendi modunuzu yaratmanızı sağlayan Mod Constructor adlı uygulamanın da geliştiricisi. İlginiz varsa bir bakmanızı öneririm.


    More Students

    Modder: Aramiteus 

    Gerekli Packler: High School Years

    Okulda yalnızca sınırlı sayıda öğrenci olması ve bir gün gelen simin sonraki gün gelmemesi, o simin yerine bambaşka, oyunun birkaç saniye önce yarattığı bir NPC’nin gelmesi oyunun gerçekçiliğini epey azaltıyor. Bu mod sayesinde lisede olmasını istediğiniz simleri seçip sınıflara atayabiliyor, üstüne üstlük okul müdürünü, öğretmenleri ve diğer çalışanları da seçebiliyorsunuz, böylece çok daha doğal bir akış ile oyununuzun tadını çıkarıyorsunuz. 


    High School Longer Prom Hours

    Modder: Senni

    Gerekli Packler: High School Years

    Lise Yılları paketinde her cumartesi günü balo oluyor ve epey kısa sürüyor, öyle ki yapmanız gereken hedefleri tamamlamak, balo kralı/kraliçesi seçimini izlemek ve yapmak istediğiniz şeyleri yapana kadar balo çoktan bitmiş oluyor. Bu mod sayesinde balo daha uzun sürüyor ve balonun tadını çıkarıyorsunuz. 


    LittleMsSam Modları ve Oyun Fixleri

    Gerekli Packler: ~

    LittleMsSam mod dosyamda en çok modu bulunan modder olabilir. Oyun için o kadar çok bug fix ve QoL arttırıcı yapıyor ki, sayesinde oyunu oynarken oyun ve simler üzerinde daha çok kontrol sahibi olduğunuzu hissedebiliyorsunuz. 


    Force to Leave: hayatımı kurtaran bir mod. Bulunduğunuz mekanda ana kapıya tıklayarak o anda sizinle birlikte orada bulunan kişilerin ayrılmasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrılmasını zorladığınız simin, siminizle herhangi bir ilişki kaybı olmuyor. 

    Choose Your Roommate: Discover University ile birlikte tanıtılan ev/oda arkadaşınızı seçmeye yarayan mod. Zaman kazandırıyor. 


    Direkt LittleMsSam’in bloguna gidip istediğiniz modu indirebilirsiniz, çok fazla modu var ve hepsi oyun deneyiminizi epey kolaylaştıran veya yeni şeyler ekleyen modlar. 


    Reveal the Handedness Traits!

    Modder: Spazmunki13

    Gerekli Packler: Base Game

    Epey küçük ve oynanışı asla etkilemeyen bir mod ama benim en sevdiğim modlardan birisi. Oyunda simler ya solak ya da sağlak, ancak bunlar gizli özellikler olduğu için görünmüyorlar ancak bu mod sayesinde simimizin solak mı yoksa sağlak mı olduğunu öğrenebiliyoruz. Gerçekten çok minik bir mod, ama bir solak olarak benim gibi solak olan simleri görmek hoş bir olay, o yüzden çok hoşuma gidiyor.


    Custom Content 

    Gerekli Packler: Base Game

    Custom Content dediğimiz şey, yine oyuncular tarafından yaratılan çeşitli oyun içi eşyalar ve kozmetik ürünler. Bunlara ev eşyaları, saç, kıyafet, makyaj, ten rengi gibi her şey dahil olabiliyor. İstediğiniz, hoşunuza giden her şeyi indirip simlerinizi ve evlerinizi tasarlayabilirsiniz ve bunun için paketlere para vermenize de gerek yok! 


    Custom content indirebileceğiniz en güvenli site The Sims Resource adlı site. Saç şekli, makyaj, kıyafet, takı, ev, koltuk, ayakkabı gibi birçok kategoride CC bulabilirsiniz. Dilerseniz Tumblr’dan veya Google’dan da arayabilirsiniz. Ben şimdiye kadar hiç virüs sorunu yaşamadım ama yine de dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. 

     

    Kaynak: https://www.thesimsresource.com/downloads/details/category/sims4-hair-hairstyles-female/title/douce-hairstyle/id/1637227/ 

    Kaynak: https://www.thesimsresource.com/downloads/details/category/sims4-hair-hairstyles-female/title/johnvin-hairstyle/id/1637238/


    Modlar Nasıl Yüklenir?


    Sims 4 modlarının uzantıları .package ya da .ts4script’tir. İndirdiğiniz dosya .zip veya .rar ile bitiyorsa bunu ilk olarak ayıklamanız gerekecektir. 


    İndirdiğiniz modları kopyalayıp Documents\Electronic Arts\The Sims 4\Mods lokasyonundaki dosyaya yapıştırın. Direkt Belgeler > Electronic Arts > The Sims 4 > Mods yolunu izleyerek de bu Mods dosyasını bulabilirsiniz. 


    Ardından oyunu açın. İlk çıkan ekranda ayarlardan Enable Custom Content ve Enable Script Mods seçeneklerine tıklayın. Oyunu kapatıp tekrar açtığınızda modları kullanabileceksiniz.


    Modların İyi ve Kötü Yanları


    Sims 4’ün şirketi EA, paralı içerik yapıp oyuncularını soymayı seven paragöz bir şirket. Paralı içeriğe bu kadar dayanan bu oyunda bu kadar çok ücretsiz içerik olması, oyuna ekstra para harcamak istemeyenler için ve oyunda yeni bir şeyler denemek isteyenler için hoş bir olay. 


    İyi yanı her ne kadar çok olsa da maalesef kötü yanları da var. Örneğin, eğer çok fazla mod indirirseniz oyununuz yavaşlayacaktır. Bir mod hastası olarak geçen gün mod dosyamı temizleyeyim dedim ve yaklaşık 200 mod sildim, mods dosyasının boyutu 1.5GB’tan 300MB’a indi. Haliyle oyunum epey hızlandı, karşıma çıkan çeşitli buglar düzeldi. 


    Bu da bir diğer sorun: her mod güncel olmayabiliyor veya daha önce indirdiğiniz başka bir modla çakışabiliyor, ya da direkt kendisi buglı olabiliyor, bu da oyunda aksaklıkların oluşmasına yol açıyor. Bunu önlemek için yayınlanma tarihi yakın ve çok karmaşık görünmeyen, daha önce de indirdiğiniz modlara çok benzer olmayan modları indirmenizi tavsiye ediyorum. 


    Dikkat etmenizi önerdiğim bir husus da modların ayrıntılarını iyi okumak. Basit modlarda bu gerekmeyebiliyor ancak daha karışık modlarda okumazsanız moddan tam olarak verim alamayabilirsiniz. 

     


    Benim Sims 4 modları hakkında yazacaklarım bu kadar. Eğer önermek istediğiniz mod varsa yorumlara yazabilirsiniz! Yazımı okuduğunuz için teşekkürler.

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.