Yeşim Kantekin'in yeni teklisi "Yaşa" yayında!

Yeşim Kantekin'in yeni teklisi "Yaşa" yayında!
  • 2
    0
    0
    0
  • Yaban hayvanları inmiyor artık sokaklarımıza...

    Merkezine insanı alan kentlerin büyüyen sınırları içinde, giderek çoğalan; çoğaldıkça kendine ve diğerlerine yabancılaşan, silikleşen ve hatta yok olan insanlarına karışma isteği taşıyor “Yaşa” şarkısı. Kentler, insanları kucaklar, bir bakıma ana rahmi gibidir. Güvenli alan ve sıcaklık sağlar. Oysa değişen günümüz dünyasında şehir bizi yutuyor.  Genişleyen sınırlar, çoğalan insanlar, makineleşen tutumlar...

    Repertuarında halk müziğine ve farklı dillerden ezgilere yer veren Yeşim Kantekin, 2020 yılında yayınladığı “Elinde Kirez Dalı" isimli Bulgaristan halk ezgisinin ardından, söz ve müziği kendisine ait olan ikinci teklisi “Yaşa" ile Nana Yapım’da.

    2 Aralık 2020 tarihinde “Elinde Kirez Dalı" isimli ilk teklisi ile Kadriye Latifova'dan aldığı sesi günümüze taşıyan Yeşim Kantekin, uzun zamandır biriktirdiği, içinden dışına taşan, duygularına “dil” olan kendi şarkılarını kaydetmeye karar verdi. Büyükşehir İstanbul'un yoğun kalabalıklığı içinde kendine ve diğer her şeye yabancılaşan kendinden yola çıkarak hayat verdiği “Yaşa" isimli şarkısı ile şehrin giderek büyüyen elektronik seslerine kulak veriyor. Merkezine insanı alan bu şehrin insanlarıyla birlikte yürüyor şehrin sokaklarında.  Şehrin işçileri, kadınları, çocukları ve diğer canlılarıyla birlikte yeni ışıklar ve yeni umutlar yaratılabileceğini telkin ediyor, kendine ve herkese.

    <iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/track/6NSbGEC1IQKqmXqBMuTYOv?utm_source=generator" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

    Selim Seven prodüktörlüğünde Nana Yapım etiketiyle yayınlanan eserin aranje, mix ve masteringin işlemlerinde Behzad Mohseni, neydeAli Tavakoli, santurda Amir Hosein Khoshduz ve electronic oud’da Behzad Mohseni ile eşlik ediyor. Şarkının klip yönetmenliğini Ekrem Çanak üstlendi.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.