Müziğe İlgisi Olanlar Buraya !

Müziğe İlgisi Olanlar Buraya !
  • 5
    0
    2
    0
  • Yeni bir hobi edinmek, kariyer değiştirmek, enstrümanınızda uzmanlaşmak, sizinle ortak zevkleri paylaşan insanlarla konuşmak veya müzik teorisi öğrenmek... Amacınız bunlardan hangisi olursa olsun size harika bir site önereceğim:

    Müzik Üniversitesi

    Site ile ilgili detaylara geçmeden önce ilk başta bu oluşumun kaynağına bakalım.

    Deniz Sayman: 

    1987 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kariyeri müzikle şekillenen Deniz, 2015 yılında hard rock/ glam grubu The Madcap'i kurdu. Grubun tüm şarkılarının söz ve müziği kendisine ait olmakla birlikte Türkiye genelinde birçok konser ve festivale grup arkadaşlarıyla beraber imza attı.

     

    Deniz ilk önce Udemy'de online gitar kursu vermeye başladı, daha sonrasında ise bu yazımızın konusu olan Müzik Üniversitesini kurdu. 

    Müzik Üniversitesi 2019 yılından bu yana gelişerek öğrencilerine online kurs sağlamaya devam ediyor. 

     Sistem Netflix mantığında işliyor, aylık veya yıllık paketleri makul bir ücret karşılığında satın alarak istediğiniz kurslardan faydalanabiliyorsunuz.

    Sitenin içeriği şu şekilde;

    - Blog kısmında müzik ve gitar ile ilgili birçok konuda bilgilendirici yazılar ve haberler bulunmakta. Bu yazıları grup üyeleri ve kurs eğitmenlerinin yazabildiği gibi site üyeleri de yazabilmekte. Yani isterseniz içerik üreticisi olma imkanınız da var. 

     - Zaman Tüneli kısmı için bir nevi Twitter diyebiliriz, o an aklınızdan geçen fikirleri paylaşabilir veya enstrümanınızla ilgili yaşadığınız bir sorunu dile getirebilirsiniz. 

    - Kurslar kısmında içerik epeyce zengin; elektro gitar, vokal, müzik teorisi, bas gitar, akustik gitar ve müzik prodüksiyonu kursu bulunmakta. Hayko Cepkin, Demir Demirkıran gibi ünlü müzisyenlerin yer aldığı içeriklere de ulaşabilirsiniz ;)

    - Topluluk kısmında çeşitli forumlar bulunmakta, istediğiniz konu hakkında forum açabilir veya mevcut forumlarda sohbet edebilirsiniz.

    Ayrıca Müzik Üniversitesinin uygulama versiyonu da hem android hem de ios için erişime açık durumda.

    Bu sitenin sağladığı faydalar bitmiyor gerçekten. Benim en çok sevdiğim ve memnun kaldığım yönü ise isteğinize bağlı olarak performanslarınızı video formunda göndererek geri bildirim alabilmeniz, hem de bizzat Deniz Sayman tarafından. Öğrencilerinin aylık performanslarını inceleyip yorumladığı videolar çekmesi Deniz'in işini ne kadar severek yaptığını gösteriyor.

    Umarım bu içerik tüm müzikseverlere faydalı olur <3

    - Yazımı bitermeden önce sizlere kulaklarınızın pasını silecek bir The Madcap şarkısı bırakıyorum. En yakın zamanda tekrar burada buluşmak dileğiyle. 

     


    Yorumlar (2)
    • bu sene üniversite sınavlarına girdim umarım deniz sayman müzik üniversitesine puanım tutar

      • Çok güzel anlatmışsınız, yazı çok faydalı olmuş ellerinize sağlık.

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.