30.İSTANBUL CAZ FESTİVALİ SONA ERDİ

30.İSTANBUL CAZ FESTİVALİ SONA ERDİ
  • 1
    0
    0
    0
  •  

     İlgi ve destekleriniz için teşekkür ederiz.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 26 senedir Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen 30. İstanbul Caz Festivali, 19 Temmuz’da “Festivalin 30. Yılında İstanbul Cazının Üç Kuşağı” konseriyle sona erdi. Festivalin 30. yılına özel gerçekleştirilen bu gecede usta davulcu Can Kozlu’ya Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edildi.  Festival bu yıl konser ve yan etkinlikleriyle 35 binin üzerinde kişiye ulaştı.

    30. İstanbul Caz Festivali, 7–19 Temmuz tarihleri arasında, 40’a yakın konserde, 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırladı. Festival, aralarında Parkorman, The Marmara Esma Sultan Yalısı, Sultan Park Swissôtel the Bosphorus ve Robert Kolej’in yer aldığı, İstanbul’un 14 farklı mekânında gerçekleşti. Festival konserlerini 35 binin üzerinde kişi izledi.

    Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü usta davulcu Can Kozlu’ya takdim edildi

    30. İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü Türkiye’de caz davulculuğunun en önemli isimlerinden Can Kozlu’ya sunuldu. 

    Clifford Chance ve Çiftçi Avukatlık Ortaklığı desteğiyle gerçekleştirilen  “Festivalin 30. Yılında İstanbul Cazının Üç Kuşağı” başlıklı kapanış konserinde İmer Demirer Trio ile sahneye de çıkan usta davulcu Can Kozlu’ya ödülünü İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı takdim etti.

    Selen Gülün’ün müzik direktörlüğünde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen kapanış konseri, şehrin müziğini ve farklı kuşaklarıyla  “İstanbul cazı”nı bir araya getirdi. Gecede Nardis Genç Caz Vokal Yarışması ve Genç Caz+ gibi etkinliklerdeki başarısıyla öne çıkan İpek Göztepe Quintet, Türkiye cazının başarılı topluluklarından Selen Gülün Blue Band ve Can Kozlu’nun da davulda yer aldığı İmer Demirer Trio feat. Ali Perret ekibi sahnedeydi. 

    İstanbul Caz Festivali’nin bu yılki merkezi Parkorman oldu

    30. İstanbul Caz Festivali, bu yıl ilk kez Parkorman’da üç etkinlik düzenledi. Parkorman’da Go Ons ve Single Circle katkılarıyla yerli ve yabancı birçok ünlü ismi ağırlayan festival, tüm gün süren konserler ve özel etkinliklerle festival heyecanını mekânın yeşil atmosferiyle birleştirdi. 

    Parkorman konserlerinde ilk gün Kovacs, Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual”, Mert Demir ve Takeshi’s Cashew’dan oluşan yıldız bir kadro sahne aldı. Morcheeba, Alfa Mist, Ekin Beril ve Mammal Hands Parkorman’ın ikinci gününde cazı farklı türlerle harmanlayan bir müzik şölenine imza attı. Parkorman konserlerinin son günü ise, dünyaca ünlü indie-rock grubu The Lumineers’ın nefes kesen performansıyla tamamlandı. Hep bir ağızdan söylenen birçok folk şarkısına hayat veren gruptan önce konserde, Türkiye’de son yılların en önemli alternatif rock gruplarından Adamlar yer aldı.

     

    Festival rüzgârı boğaz kıyısında esti


    Festival heyecanı, İstanbul’da yaz gecelerinin en güzel mekânlarından The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Sultan Park Swissôtel the Bosphorus’ta devam etti. Afro-pop’un yenilikçi isimlerinden Fatoumata Diawara, 17 Temmuz akşamı The Marmara Esma Sultan Yalısı’nın denize nazır sahnesinde konuklara coşkulu ve renkli bir konser deneyimi yaşattı.
     
    18 Temmuz akşamı, Snoc Outdoor Furniture katkılarıyla Sultan Park Swissôtel the Bosphorus’un görkemli atmosferinde sahne alan Amerikan caz ve gospelinin başarılı temsilcilerinden Lizz Wright, festivalin unutulmaz konserlerinden birine imza attı. Lizz Wright’tan önce Türkiye’den Elif Sanchez sahnedeydi.
     
    14 Temmuz akşamı ise bu yıl festivale ilk kez ev sahipliği yapan Robert Kolej Konak Teras’ta cazın sevilen sesi Youn Sun Nah Quartet ve öncesinde yetenekli caz solisti Deniz Taşar, mezun olduğu okulun bahçesinde izleyicilerle buluştu. 
     
     


    Festivalin klasikleri: Caz Vapuru ve +1’li Gece Gezmesi
     


    Festivalin ilgi gören etkinliklerinden Mastercard sponsorluğunda gerçekleşen Caz Vapuru bir kez daha İstanbullu caz severlere unutulmaz bir pazar günü yaşattı. 16 Temmuz’da Kabataş İskelesi’nden  Anadolu Kavağı’na kadar tüm Boğaz hattı boyunca seyreden Caz Vapuru’nun konukları; cazın 1920’lerdeki altın çağına hayranlığıyla bilinen Norveçli Swing’it, otantik melodileri ve neşeli repertuvarıyla Flapper Swing ve ritmik müzikleri ile tanınan İstanbullu üflemeliler topluluğu Brassist oldu.
     
    13 Temmuz Perşembe gecesi, festivalin bu yıl sekizinci kez düzenlediği +1’li Gece Gezmesi, +1 desteğiyle Kadıköy sokaklarında müzikseverlerin keyfine artı bir katarak müzik keşifleriyle dolu bir gece rotası sundu. Ari Barokas, Evdeki Saat, Sababa 5, Taşra Üçlemesi Caz Projesi, Barış Demirel, The Flabbies, Dilan Balkay, Yalnayak, Düşün ve Another Bitches Brew gibi yetenekli isimleri konuk eden etkinlikte konserler Moda Sahnesi, Dorock XL, Kadıköy Sineması ve The Wall’da gece boyunca devam etti.
     

     


    Parklarda Caz, İstanbul’un farklı köşelerinde müzikseverleri bir araya getirdi
     

     


    Festivalin tüm müzikseverlere ücretsiz sunduğu Parklarda Caz konserleri bu yıl kentin en büyük yeşil alanlarından Beylikdüzü Yaşam Vadisi,Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro ve Şişli Habitat Parkı’nda 9, 10 ve 16 Temmuz tarihlerinde gerçekleşti. Parklarda Caz’da konser veren isimler arasında Anadolu funk, krautrock ve Afrobeat’i başarıyla harmanlarken progresif bir anlayışı imzası hâline getiren jam topluluğu Takeshi’s Cashew, 1920’lerin caz notalarını eğlenceli performanslarıyla birleştiren Norveçli swing ve caz topluluğu Swing’it, Nardis Caz Vokal Yarışması finalisti Rüzgar Yıldırım ve Genç Caz+ finalistleri Eggmann Quartet, Esra Gürçay ft. Peter Shamalov, Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Orkestrası, Zonda 4, Keskin Band ve Projektiles yer aldı.
     


    Festivalden çocuklara “Renk Renk Caz Atölyeleri” 
     


    İKSV Alt Kat tarafından 30. İstanbul Caz Festivali kapsamında 12-13 Temmuz tarihlerinde çocuklara özel “Renk Renk Caz Atölyeleri” gerçekleştirildi. 2019’da yayımlanan İKSV çocuk kitaplarından Renk Renk Caz’ın içerikleriyle tasarlanan atölyenin yürütücülüğünü Uğur Kaya üstlendi. 6-8 ve 9-12 yaş gruplarına yönelik atölyelerde çocuklar; Ozan Musluoğlu'nun kontrbası ve Barış Doğukan Yazıcı'nın trompeti eşliğinde duygularını müzikle ifade ederek cazın renkli dünyasına daldılar.
     


    Festivalin destekçileri

     

    30. İstanbul Caz Festivali’nin Festival Sponsoru, bu yıl da Garanti BBVA oldu.

    Festivale Volvo Car Turkey Otomotiv Sponsoru, +1 gösteri destekçisi, Go Ons, Snoc Outdoor Furniture, Single Circle ve Mastercard gösteri sponsorları, Anadolu Efes ile Clifford Chance ve Çiftçi Avukatlık Ortaklığı katkı sağlayan kuruluş olarak destek verdi.

    30. İstanbul Caz Festivali, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, Şişli Belediyesi, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi ve İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu, İsviçre Başkonsolosluğu İstanbul, Kore Kültür Merkezi, Norveç Büyükelçiliği Ankara tarafından da destekleniyor. İBB iştirak şirketlerinden Şehir Hatları AŞ, Robert Kolej ve Swissotel The Bosphorus’a değerli işbirliği için teşekkür ederiz.

    Festivale İKSV Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu, Havayolu Partneri Türk Hava Yolları, İKSV Eğlence Partneri TikTok, İKSV Dijital Dönüşüm Sponsoru Google, İKSV Konaklama ve Mekân Sponsoru The Marmara Group, İKSV Sigorta Sponsoru Zurich Sigorta, İKSV Kurumsal Eğitim ve Gelişim Sponsoru Davranış Bilimleri Enstitüsü, İKSV İletişim Stratejisi ve İçgörü Sponsoru FutureBright Group ile servis sponsorları Amerikan Hastanesi, Tempo BPO, Insider, MindBehind, Plaza OSGB, GFK, Mindshare,  Somera, Boosmart ve Wiseback de destek verdi.

    30. İstanbul Caz Festivali’nin kampanyası Le Koko Collectif tarafından hazırlandı.

     


     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.