CREME BRULEE NASIL YAPILIR

CREME BRULEE NASIL YAPILIR
  • 1
    0
    0
    1
  • Crème Brûlée Nasıl Yapılır?

    İÇİNDEKİLER

    6 büyük yumurta sarısı
    1 vanilya çubuğu veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
    1 su bardağı pudra şekeri
    3 bardak ağır krema
    1/2 su bardağı toz şeker

    TEÇHİZAT

    Ölçü kapları ve kaşık
    Su ısıtıcısı veya elektrikli su ısıtıcısı (isteğe bağlı)
    Büyük karıştırma kabı
    İnce gözenekli süzgeç
    6 (6 ons) fırında güvenli ramekin
    Kızartma tavası veya 9x13 inçlik metal fırın tepsisi
    Sürahi veya büyük sıvı ölçüm kabı
    TALİMATLAR

    Fırını 300°F'ye ısıtın ve suyu kaynatın. Fırını 300 ° F'ye ısıtın. Bu arada, ocakta veya elektrikli su ısıtıcısında yaklaşık 3 bardak su kaynatın. 6 (6 ons) ramekini bir kızartma tavasına veya 9x13 inçlik metal bir fırın tepsisine yerleştirin.
    Crème brûlée muhallebi karışımını yapın. Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyun. Vanilya çekirdeği kullanıyorsanız, bir bıçakla uzunlamasına ayırın ve çekirdeklerini kaseye kazıyın. Yumurta sarılarını kırmak için çırpın. Pudra şekeri ve bir tutam tuz ekleyin ve homojen olana kadar çırpın. Kremadan bir çiseleme ekleyin ve hafifleştirmek için yumurta sarısı karışımına çırpın, ardından kremanın geri kalanını ekleyin ve çırpın.
    Crème brûlée muhallebi karışımını ağızlı bir kaba süzün. Karışımı ince gözenekli bir süzgeçten geçirerek bir sürahiye veya sıvı ölçüm kabına dökün - bu, muhallebi kaplarını doldurmayı kolaylaştıracaktır. Vanilya çekirdeği yerine vanilya özü kullanıyorsanız, şimdi süzülmüş muhallebiye ekleyin.
    Muhallebiyi pişirme kaplarına paylaştırın. Muhallebiyi hazırlanan ramekinlere dökün. Kapları olabildiğince kenara yakın doldurun; muhallebinin yüzeyi ile ramekinin üst kenarı arasında çok fazla boşluk olmasını istemezsiniz.
    Kaynayan suyu fırın tepsisine ekleyin. Pişirme kabını önceden ısıtılmış fırının rafına yerleştirin ve pişirme kabına kaynar suyu ramekinlerin etrafına dökün, ramekinlere su sıçramamasına dikkat edin.
    Crème brûlée'yi 45 ila 60 dakika pişirin. Kalıpların derinliği muhallebilerin pişmesinin ne kadar süreceğini belirleyecektir. Muhallebi derinliği 1 inçten az olan çok sığ tabaklar kullanırken, yaklaşık 30 dakika pişirin. Bulaşıklar daha dar ve uzun olduğunda, muhallebi yaklaşık 2 inç derinliğindeyken, en az 50 dakika ve en fazla 60 dakika pişirin.
    Muhallebinin ne zaman yapıldığını nasıl anlarız? Muhallebi oldukça titrek olacak; dürttüğünde bir yandan diğer yana sallanmalıdır. Ancak ortası sıvı olmamalı. Zar zor ayarlanacak, ancak sıvı olmayacak. Muhallebi buzdolabında önemli ölçüde katılaşacaktır, bu nedenle çok titreyen sıvı olmayan bir kıvama geldiğinde fırından çıkarın.
    Crème brûlée'leri su banyosundan çıkarın ve soğutun. Crème brûlée'leri su banyosundan kenarlı bir fırın tepsisine çıkarmak için maşa kullanın. Yaklaşık 5 dakika soğumaya bırakın, ardından en az 30 dakika veya servis yapmaya hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
    Brûlée için crème brûlée'leri hazırlayın. Şeker kabuğunu yapmaya hazır olduğunuzda, ramekinleri buzdolabından çıkarın. Herhangi bir nemi veya yoğuşmayı gidermek için üst kısımları kağıt havluyla hafifçe silin. Hatta üstlerine ince bir toz şeker tabakası serpin. Buradaki anahtar, şeker tabakasının eşit kalınlıkta olmasıdır. Şekeri eşit şekilde dağıtmak için ramekinleri ileri geri sallayın. Fazla şekeri hafifçe vurun; ince şeker tabakasından muhallebiyi neredeyse görebilmeniz gerekir.
    Crème brûlée'leri piliçle brûlée. Fırında en yüksek konumda bir raf düzenleyin. Ramekinleri rafa yerleştirin ve ızgarayı açın. 5 ila 10 dakika kavurun, eşit şekilde kavrulmaları için sık sık döndürün. Altın kahverengi olduklarında ve köpürdüklerinde onları çıkarın.
    Crème brûlée'leri tekrar soğutun veya sıcak servis yapın. Crème brûlée'lerin soğuk servis edilmesi bir gelenektir. Soğuk seviyorsanız, ramekinleri tekrar buzdolabına koyun. Servis yapmadan önce yaklaşık 30 ila 45 dakika buzdolabında bekletilebilirler (artık değil, aksi takdirde şeker kabuğu yumuşamaya başlayabilir). Eğer siz de benim gibi ortasını ılık seviyorsanız şeker sertleştikten sonra (yaklaşık 5 dakika) servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun Bahri Aykut 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.