Rita Ora – You & I Albüm Yorumu

Rita Ora – You & I Albüm Yorumu
  • 2
    0
    0
    0
  • Don't Think Twice: Rita Ora'nın, 3. stüdyo albümünün giriş şarkısı olan "Don't Think Twice" korkunun ve gücün bir arada bulunduğu iddialı bir şarkı. Şarkının altyapısı son derece etkili ama hit olur mu bilemedim.

    You Only Love Me: Bu şarkıda Rita Ora, ilişkinin ilk zamanlarında çıkan kırgınlıkları ve o ilişkilerden emin olamama durumunu anlatıyor. Şarkı albümün ilk çıkış şarkısı olduğu için herkes tarafından dikkat çekiyor. Şarkı çıktığından beri albümde en çok dinlenen şarkı olmasına rağmen hakkının verilmediğini düşünüyorum. Parça şu an Spotify'da 40 milyon dinlenmeyi aşmış durumda ama bu oran Rita Ora'ya göre çok düşük.

    Praising You (feat. Fatboy Slim): Albümün ikinci single olan "Praising You"da Rita Ora'ya İngiliz plak yapımcısı Fatboy Slim eşlik ediyor. Şarkı 1998'de çıkan yine Fatboy Slim'e ait uyarlama bir parça. Şarkıyla ilgili fazla olumlu düşüncelerim yok çünkü altyapısı benim hoşuma gitmedi.

    Unfeel It: Bu şarkı Rita Ora'nın açıklamalarına göre daha sakin bir şarkıymış. Yapımcılarıyla birlikte yeni tat arayışına girmek isteyen Rita şarkıyı daha hareketli bir hale getirmiş.

    Waiting For You: Daha çok dans şarkısı kıvamında olan bu şarkıyı beğenmedim. Altyapısının ve sözlerinin çok düşük seviyede buldum.

    You & I: Albümün 3. çıkış parçası olan aynı zamanda albüme ismini veren "You & I" duygu yüklü ve diğer parçalara göre daha kaliteli bir şarkı. Rita, şarkıyı evlendiği günün akşamında yazdığını bir röportajında belirtiyor. Bir nevi düğün şarkısı tadında olduğunu belirten Rita parçaya farklı bir anlam kazandırıyor.

    That Girl: Şarkının sözleri ne kadar anlamlı olsada altyapısını zayıf buldum. Şu ana kadar dinlediğim şarkılarda o eski Rita'nın kalitesini göremiyorum.

    Shape of Me: Şarkının girişini sevdim. Rita, şarkıda annesine ve ona bu yaşına kadar öğrettiklerine atıfta bulunuyor. Annesinin ne kadar güçlü bir kadın olduğunu değinmeden geçmemiş.

    Look At Me Now: Rita Ora, bu şarkıyı tanımlarken şu cümleyi kuruyor; "Tüm engellerden sonra bile, hala burda olmanın bir yolunu buldum." Bu cümle aslında çoğu şeyi açıklıyor. Şarkının sözleri, Rita'nın o net vokalleri parçanın gücünü gösteriyor. Albümde şu ana kadar dinlediğim şarkılar arasında en duygu yüklü şarkı olduğunu söyleyebilirim. Rita, sesini bu şarkıda efsane göstermiş.

    Girl in the Mirror: Albümün 10. şarkısı olan "Girl in the Mirror" bize kendimizi olduğumuz gibi kabul etmemizi aşılıyor. Rita, bu şarkı için Christina Aguilera'dan ilham aldığını söylüyor. 

    Notting Hill: Bu şarkı Rita'nın çocukluk anılarından bahsettiği kendisi için son derece anlamlı olan bir parça. Şarkının havasını çok sevdim ama sık sık dinleyeceğim, listeme alacağım bir şarkı değil.

    I Don't Wanna Be Your Friend: Albümün son şarkısı olan "I Don't Wanna Be Your Friend" Rita'nın güçlü vokal performansıyla dikkat çekiyor. Genel olarak albüm hakkında bir yorum yapmam gerekirse beklentimin çok çok altında kaldı. Rita Ora'nın o muhteşem şarkılarının yanında bu albümün fazla dinlenmemesi beni şaşırtmadı. Bir, iki şarkı dışında benimde hoşuma giden fazla şarkı olmadı.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.