Elon Musk'ın Twitter'da Yaptığı 5 Değişiklik

Elon Musk'ın Twitter'da Yaptığı 5 Değişiklik
  • 1
    0
    0
    0
  •    Elon Musk'ın 27 Ekim 2022 tarihinde Twitter'ı tamamen satın almasıyla birlikte, uzun yıllar boyunca kullanıcıları ile büyüyen uygulamada büyük ve hızlı değişimler yaşandı. Bu değişimlerden 5 tanesini sizler için listeledik.

    1 -"Twitter" İsminin Değiştirilmesi

       "Twitter" isminin "X" ile değiştirilmesi kullanıcılardan büyük tepkiler alsa da, uygulamanın yeniden markalaşması için atılan adımlardan biriydi. 

    2 - "Twitter" Logosunun Değiştirilmesi 

       Twitter'ın alışılmış simgesi "Mountain Bluebird" logosunun "X" ile değiştirilmesi de kullanıcılardan tepki almış olmasına rağmen, tıpkı isim değişikliğinde olduğu gibi yeniden markalaşma için alınan önemli ve cesur kararlardandı.

    3 - Farklı "Onaylı Hesap" Logoları

       "Onaylı Hesap" kullanıcıları, güncelleme öncesi kişisel ya da iş hesabı farketmeden mavi logo kullanabiliyordu. Ancak yapılan güncellemeden sonra kişisel hesap kullanıcıları mavi logo kullanabilirken, iş hesaplarında ise sarı logo kullanımına geçildi.

    4 -"Tweet/Retweet" İsimlerinin "Post/Repost" Olarak Değişmesi

       Twitter'da atılan bir Tweet'i paylaşmak için kullanılan "Retweet" özelliği geç gelmiş olsa da, uygulamanın en önemli parçalarından olan "Tweet" ve "Retweet" düğmeleri, "Post" ve "Repost" olarak değiştirildi.

    5 - "Sana Özel" Ve "Takip Edilenler" İçin Farklı Sekme

       Kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve kişiselleştirmek için, "Takip Edilenler" sekmesinin yanına "Sana Özel" sekmesi eklendi.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.