Fesleğenli bezelye püresi yatağında deniz levreği

Fesleğenli bezelye püresi yatağında deniz levreği
  • 1
    0
    0
    0


  • Fesleğen Bezelye Püresi ile Deniz  Levreği. Son zamanlarda kaplama sanatına gerçekten ilgi duyuyorum, bu yüzden sadece görsel olarak büyüleyici görünmekle kalmayıp aynı zamanda tadı da muhteşem olduğunu düşündüğüm tarifler yaratıyorum.

    Bu, doğru uygulandığında toplam süre olarak yaklaşık 30 dakika içinde hazırlanabilen harika bir tariftir.

    Üç bileşenden oluşur:

    1. Limonlu Tereyağlı Kekik Soslu Kurutulmuş Deniz Levreği

    2. Fesleğenli Bezelye Püresi

    3. Parmesanlı Patates Cipsi

    Aşağıda yazılı olan tariflere baktığınız zaman size mükemmel bir şekilde 4 porsiyon ürün verecektir. Tabağa renk ve doku katmak için Şili Levreğimin üstünü Bezelye Sürgünleri ve Turplarla süsledim. İçindekiler

    2 parça Levreği (4 eşit filetoya bölünmüş (derili))
    Tuz
    1 Yemek Kaşığı Tereyağı
    2 Dal Kekik
    1 Yemek Kaşığı Limon Suyu (taze)
    Talimatlar

    Ağır tabanlı büyük bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Yapışmaz tava kullanmayın. Tavanın tabanını hafifçe kaplayacak kadar kanola yağı ekleyin. Sıcak olarak balığınızın her iki tarafını da tuzlayın ve derisi alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin. Balığın fileto tarafının yarısına kadar piştiğini gördüğünüzde ters çevirin (yaklaşık 2-3 dakika).
    Bu noktada tereyağını ve kekiği ekleyin ve balığı bir kaşıkla yağlayın. Balığın pişme işleminin neredeyse tamamlandığını gördüğünüzde (yaklaşık 2-3 dakika), limon suyunu ekleyin ve 10 saniye daha pişirin. Balığı tavadan çıkarın ve üzerine kepçeyle sos dökerek servis yapın. İçindekiler

    1/2 Su Bardağı Soğan (ince dilimlenmiş)
    1 Diş Sarımsak (kabaca doğranmış)
    1 1/4 Bardak Bezelye 
    10 Maydanoz Yaprağı
    3 Fesleğen Yaprağı
    3 Tatlı kaşığı Krema
    Tuz

    Yapılışı 

    Orta boy bir sote tavasında bir çay kaşığı Zeytinyağını ısıtın. Soğanlarınızı ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin. Sarımsağı ve bezelyeyi ekleyip, sarımsakların yanmaması için sık sık karıştırarak 2-3 dakika kadar pişirin. Ateşten alın ve içindekileri bir vitamix/blender'a dökün.
    Fesleğeni, maydanozu ve kremayı blendera ekleyin. Yaklaşık 45 saniye veya son derece pürüzsüz hale gelene kadar işlem yapın. Tuzla tatlandırın ve baharatlayın - tekrar işleyin.
    Blenderin içeriğini ince gözenekli bir süzgeçten geçirerek bir kaseye dökün ve tüm katı maddeleri çıkarın; bu, süper hafif ve yumuşak bir püre oluşturur. *ipucu: püreyi süzgeçten geçirmek için bir kepçe kullanın!
    Püreyi servis etmeye hazır olduğunuzda küçük bir tencerede tekrar ısıtın. İçindekiler

    12 oz Yukon Altın Patates (1/4 "kalınlığında dilimlenmiş)
    1 Çay Kaşığı Kanola Yağı
    Tuz ve biber
    1 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri (rendelenmiş)
    Hazırlanışı 

    Fırınınızı 425 dereceye ısıtın. Patateslerinizi mandolin üzerinde veya bıçakla yaklaşık 1/4" kalınlığında dilimleyin. Patatesleri 1 çay kaşığı kanola yağı, tuz ve karabiberle birlikte bir kaseye atın.
    Patatesleri silpat serilmiş tepsiye dizin ve üzerine rendelenmiş parmesan peynirini serpin.
    Yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve patatesleri tavadan çıkarmadan önce 2 dakika bekletin.  Ve tabak servisini yapın Afiyet Olsun Bahri Aykut

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.