Travis Scott – UTOPIA Albüm Yorumu

Travis Scott – UTOPIA Albüm Yorumu
  • 1
    0
    0
    0
  • HYAENA: Travis Scott'ın merakla beklenen 4. stüdyo albümü "UTOPIA" müzikseverlerle buluştu. Albümün ilk şarkısı olan "HYAENA"da Travis, para ve moda gibi konulara değiniyor. Travis, albümüne inanılmaz bir altyapıya sahip olan şarkıyla başlıyor. Bazı kısımları bana pek hitap etmese  de böyle güçlü bir şekilde albüme başlamak beklentimi arttırdı.

    THANK GOD: Bu şarkı Travis Scott'ın hayatında ki zorlukları anlatıyor. Travis, hayatını değindiği bu parça iddialı bir girişe sahip olsada, ben şarkıyı zayıf buldum. Bir de şarkının söz yazarlar arasında Kenye West'in olmasıda dikkatimden kaçmadı.

    MODARN JAM (feat. Teezo Touchdown): Şarkının altyapısında ki güç gerçekten büyülesede vokalleri hiç beğenmedim, biraz sönük kaldığını düşünüyorum.

    MY EYES: "THANK GOD" şarkısı gibi by şarkıda Travis'in hayatında ki zorlukları ve sevgi eksikliğini anlatıyor. Biraz daha duygusal havası olan "MY EYES" vokal ve altyapı uyumunu en çok beğendiğim şarkı oldu. Travis'in bu şarkıda duygularını daha iyi yansıttığını düşünüyorum.

    GOD'S COUNTRY: Albümün en kısa şarkısı olan "GOD'S COUNTRY" yine Kanye West'in söz yazarlığıyla dikkat çekiyor. Travis, şarkıda ailesine olan düşkünlüğünden bahsediyor. 

    SIRENS: Albümün benim açımdan en dikkat çeken şarkısı olan "SIRENS"in altyapısı ve onu takip eden vokallerle albüme güzel bir renk katmış. Travis, şarkıda Yünan Mitolojisine bol bol atıfta bulunuyor.

    MELTDOWN (feat. Drake): Travis Scott'ın en çok dinlenen rap sanatçısı Drake ile yaptığı düet olan "MELTDOWN" temposunun yüksek olduğu bir şarkıyla karşımıza çıkıyor. Şarkı albümde en çok dinlenen ikinci şarkı olurken, listedeki yerini de koruyor.

    FE!N (feat. Playboi Carti): Ünlü rapçi Playboi Carti uzun bir aradan sonra Travis Scott'ın albümünde "FE!N" şarkısıyla tekrar bir araya geliyorlar. Albümde en çok dinlenen üçüncü şarkı olan bu parçayı Playboi Carti üst seviyeye taşıyor.

    DELRESTO (ECHOES) (feat. Beyonce): Travis Scott ve Beyonce işbirliği olan "DELRESTO (ECHOES)"ta beni şaşırtan şey Beyonce ve Travis'in rap yaparken ki uyumları, onun dışında şarkıyı beğenmedim.

    I KNOW ?: Bu şarkıda Travis Scott kötü alışkanlıklarının olduğunu, hayatı nasıl anlamlandırdığını anlatıyor. Açıkcası şarkıyı dinlerken keyif almadım.

    TOPIA TWINS (feat. Rob49 & 21 Savage): Travis Scott, Rob49 ve 21 Savage işbirliği olan bu şarkı da üçlünün uyumları dikkat çekiyor. Şarkıyı biraz sıkıcı buldum. Bu üçlüden daha iyi bir performans beklerdim.

    CIRCUS MAXIMUS (feat. The Weeknd & Swae Lee): Travis Scott'ın Antik Roma'dan ilham alarak yazdığı bu şarkıya The Weeknd ve Swae Lee eşlik ediyor. Şarkının genel havasını sevdim ama listeme alacağım bir şarkı değil.

    PARASAIL (feat. Yung Lean & Dave Chappelle): Bu şarkı hangi koşulda olursa olsun asla pes etmemenin önemini anlatıyor. Şarkının süresi az olmasına rağmen dinlerken çok sıkıldım. Albümün benim için en kötü şarkısı.

    SKITZO (feat. Young Thung): Albümün 14. şarkısı olan "SKITZO" şizofreni, zihinsel bozukluklara atıfta bulunuyor. Şarkı biraz durağan ilerliyor onun dışında sözlerini beğendim. Aynı zamanda şarkı albümün en uzun şarkısı olma özelliğini taşıyor.

    LOST FOREVER (feat. Wastside Gunn): Bu şarkının vokallerine bayıldım, gerçekten iyi iş çıkarmışlar. Sadece altyapısnın daha enerjik ve sert olmasını beklerdim.

    LOOOVE (feat. Kid Cudi): Albümün 16. şarkısı olan "LOOOVE"da Travis Scott'a Kid Cudi eşlik ediyor. Şarkının altyapısı gerçekten çok kaliteli olmuş.

    K-POP (feat. Bad Bunny & The Weeknd): Albümün çıkış parçası olan "K-POP"ta Travis Scott, son zamanlarda şarkıları gündemden düşmeyen Bad Bunny ve The Weeknd'le düet yapıyor. Tam anlamıyla Trap şarkısı olan "K-POP" güçlü altyapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor ve albümün en çok dinlenilen şarkısı oluyor.

    TELEKINESIS (feat. SZA & Future): Travis Scott, SZA ve Future işbirliğinden doğan şarkı "TELEKINESIS" albümde dikkat çeken şarkılar arasında yer alıyor.

    TIL FURTHER NOTICE (feat. James Blake, 21 Savage): Albümün kapanış şarkısı olan "TIL FURTHER NOTICE" sözleriyle dikkat çekiyor. Albüme genel olarak bakacak olursak beğendiğim şarkılarda var ama dinlemeyeceğim daha çok şarkı var. Tarzım olmayan bir albüm olduğu için yorum yaparken oldukça zorlandım. Onun dışında albümün kapağında ki karanlık havayı çok sevdim.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.