Olivia Rodrigo - GUTS Albüm Yorumu

Olivia Rodrigo - GUTS Albüm Yorumu
  • 1
    0
    0
    0
  • all-american bitch: Olivia Rodrigo'nun 2. stüdyo albümü "GUTS"un ilk şarkısı olan "all-american bitch"te Olivia güçlü Amerikan kadını profiline değiniyor. Şarkıda özgüvenden çokça bahseden Olivia hareketli bir nakaratla bu özgüveni çok net göstermiş. Şarkının özgün olduğunu düşünmüyorum, bu altyapıya benzer çok şarkı duyduk.

    bad idea right?: Albümün ikinci çıkış parçası olan "bad idea right?" hareketli aynı zamanda albümün en karmaşık altyapısıyla karşımıza çıkıyor. Olivia Rodrigo bu şarkı için "GUTS'un birazdaha eğlenceli ve eğlenceli olan başka bir yönünü gösteriyor." ifadelerini kullanıyor. Şarkı ne kadar ikinci çıkış parçası olsada, altyapıdaki karmaşayı beğenmedim.

    Vampire: Albümün baş şarkısı olan "Vampire" belki uzun zamandan beri ilk dinlediğim de anında etkilendiğim bir şarkı oldu. Kuşkusuz albümün en iyi şarkısı olan "Vampire"da Olivia ona yalan söyleyen, onu kullanan bir çocuktan bahsediyor. Albümde ki en özgün şarkı olan "Vampire" güçlü altyapısı ve onu destekleyen sert sözler ve vokalleriyle son zamanlarda çıkan şarkılar arasında ilk 5'e yerleşiyor. Şarkının klibine gelecek olursak, çok az mekan kullanılması hoşuma gitmedi. Şarkıdaki hikayeyi tam anlamıyla anlatamadıklarını düşünüyorum.

    Lacy: Bu şarkı takıntı ve kıskançlık konularına değiniyor. Şu ana kadar dinlediğim 4 şarkı arasında ki en slow ve durağan ilerleyen şarkı olduğunu düşünüyorum. Sonuna doğru o durağanlık bozulsada şarkıyı çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

    ballad of a homeschooled girl: Albümün 5. şarkısı olan "ballad of a homeschooled girl" Olivia'nın sosyal hayatında ki durumunu anlatıyor. Bu şarkının altyapısınıda özgün bulamadım. Taklit demek istemiyorum ama bu altyapıları daha önce Avril Lavigne ve Miley Cyrus'tan dinledik o yüzden Olivia'dan daha farklı bir altyapı beklerdim.

    making the bad: Bu sefer balad bir şarkıyla karşımıza çıkan Olivia, parçada şöhretten bahsediyor. Olivia Rodrigo, bir röportajında bu şarkı için "yazmakta en zorlandığım şarkı" olarak ifade etti. 

    Logical: Şarkının isminden de anlayabileceğimiz gibi parça aşkın mantikszılığına değiniyor. Duygusal anlamda yüksek bir şarkı ve sözlerinde bu duygusallığı bize geçiriyor. Olivia'nın bu şarkıda ki vokal performansını çok beğendim, canlı performansını da dinlemeyi çok istiyorum.

    get him back!: Yine benzer bir altyapıyla karşımıza çıkan Olivia "get him back!" şarkısında eski sevgilisini geri kazanma çabasını anlatıyor. Albümde 4 şarkıda da aynı tarz altyapı kullanılması beni rahatsız etti.

    love is embarrassing: Olivia bu şarkıda ergenlik dönemindeki aşkını anlatıyor. Bu şarkınında farklı bir yanını göremedim maalesef, sözleri iyi olsada şarkıdan fazla etkilenmedim.

    the grudge: Albümün 10. şarkısı olan "the grudge" Olivia'nın vokallerini en net duyduğumuz ve diğerlerine göre daha özgün olan bir şarkıyla karşımıza çıkıyor. Olivia, bu şarkıda duygularını daha iyi ve daha yalın ifade ettiğini düşünüyorum.

    Pretty isn't pretty: Bu şarkı günümüz kadınlarının güzellik ve moda anlayışını anlatıyor. Şarkının ismine bayıldım çünkü ismi şarkıyı dinlemeden bile birçok şeyi anlattığını düşünüyorum.

    Teenage dream: "GUTS" albümünün son şarkısı olan "Teenage dream"da Olivia, olgunlaşma sürecini anlatıyor. Melankolik, slow bir şarkıyla albüme veda ediyoruz. Albüme genel olarak bir şey söylemem gerekirse birkaç şarkı dışında beklentimin biraz altında kaldı. Daha özgün, daha etkileyici bir albüm beklerdim. Olivia'nın ilk albümü "SOUR"u daha çok beğenmiştim. Olivia'nın başka sanatçılardan fazla etkilendiğini düşünüyorum, inşallah daha özgün şarkılar yazmaya çalışır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.