Bahri Aykut

Bahri Aykut
  • 1
    0
    0
    0
  • Tuzlu karamelli cheesecake. Bu yozlaşmış tuzlu karamelli cheesecake düşündüğünüzden çok daha kolay! Zahmetsiz bir akşam yemeği partisi gösterisi için gece boyunca pişirin ve soğutun.

    Bu tarif için 20cm/8inç kelepçeli kek kalıbına ihtiyacınız olacak. İçindekiler
    Tuzlu karamel için
    100g/3½oz pudra şekeri
    100g/3½oz hafif muskovado şekeri
    40g/1½oz tuzsuz tereyağı, ayrıca yağlama için ekstra
    125ml/4fl oz çift krem
    iyi bir tutam pul pul deniz tuzu
    Peynirli kek için
    50g/1¾oz tuzsuz tereyağı
    150g/5½oz sindirim sistemi parçaları (veya zencefil parçaları), ezilmiş
    550g/1lb 4oz tam yağlı krem ​​peynir
    4 orta boy serbest gezinen yumurta, hafifçe dövülmüş
    200g/7oz ekşi krema (veya krema fraîche)
    1 çay kaşığı limon suyu
    1 çay kaşığı vanilya fasulyesi ezmesi
    2 çay kaşığı mısır unu. yöntem
    Karamel yapmak için pudra şekerini kalın dipli bir tencereye koyun ve 2 yemek kaşığı su ekleyin. Şekeri karıştırmadan yavaşça eritmek için tavayı kısık ateşte ayarlayın. Şurubu kaynatın ve koyu amber renkli karamel haline gelinceye kadar orta ateşte pişirin. Eşit şekilde pişmesini sağlamak için karamel renk almaya başladığında ekmeği çevirin, ancak karıştırmaktan kaçının.
    Ekmeği ocaktan alın ve hafif muscovado şekeri, tereyağı, krema ve tuzu bir araya gelinceye kadar dikkatlice karıştırın. Sertleşmiş karamelleri eritmek için tavayı düşük ısıya getirin, ardından kaynatın ve 30 saniye pişirin. Bir kaseye dökün ve oda sıcaklığına soğumaya bırakın.
    Fırını önceden 170C/150C Fan/Gaz 3'e ısıtın.
    20 cm/8 inçlik kelepçeli kalıbın tabanını yağlayın ve bir disk pişirme kağıdıyla hizalayın. Tereyağını eritin ve bir karıştırma kabında kırılmış bisküvilerle karıştırın. Tereyağlı kırıntıları kalıbın tabanına eşit bir tabaka halinde bastırın ve önceden ısıtılmış fırının orta rafında 5 dakika pişirin.
    Tuzlu karamelden 1 yemek kaşığı dolusu ayırın ve geri kalanını bir karıştırma kabına dökün. Krem peyniri kaseye ekleyin, pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın, ardından yumurtaları, ekşi kremayı, limon suyunu, vanilyayı ve mısır ununu ekleyin. Pürüzsüz olana kadar tekrar çırpın.
    Hazırladığınız kalıba cheesecake karışımını kaşıkla dökün ve üst kısmına yayın. Kalıbı bir fırın tepsisine yerleştirin ve cheesecake'i sertleşene kadar 45-50 dakika, ancak ortası hafif bir sallanarak pişirin. Cheesecake'i oda sıcaklığına soğumaya bırakın, ardından üzerini kapatıp en az 4 saat, tercihen gece boyunca soğutun.
    Cheesecake'i kalıptan dikkatlice çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Biraz daha akıcı hale getirmek için ayrılmış karamelleri hafifçe ısıtın ve servis etmek için cheesecake'in üzerine gezdirin. Afiyet olsun Bahri Aykut

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.