Bad Bunny - Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana

Bad Bunny - Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana
  • 0
    0
    0
    0
  • NADIE SABE: Bad Bunny'in 7. stüdyo albümü "nadie sabe lo que va a pasar manana"nın ilk şarkısı "NADIE SABE" durağan bir altyapıyla karşımıza çıkıyor. Şarkının uzun olması dinlerken çok sıkıyor. Bad Bunny'nin albüme böyle sıkıcı bir şarkıyla giriş yapması beni biraz korkuttu. Sonlara doğru melodi güzelleşse de oraya gelene kadar sıkıntıdan patlıyorsun. 

    MONACO: Albümün 2. şarkısı olan "MONACO" Formula 1 yarışlarına değiniyor. Altyapısında da pistin tozunu attıran yarış arabalarının sesi kullanılması hoşuma gitti. Albümün hatta Bad Bunny'nin bu güne kadar ki yaptığı en iyi şarkı olduğunu düşünüyorum. Çoğu kişi de benim gibi düşünüyor ki hala spotify global top 50 listesinde ki yerini koruduğunu görüyorum. Şarkının klibine gelecek olursak  mekanlara ve verdiği vibe bayıldım. Bad Bunny'nin bu klip işlerinden çok iyi anladığını düşünüyorum. 

    FINA: Bad Bunny, bu şarkıda Kendall Jenner'la olan ilişkilerine değiniyor. Young Miko ile düet yaptığı bu şarkının başlangıcını beğenmesemde şarkıya Bad Bunny girince daha dinlenebilir oluyor.

    HIBIKI: Bu şarkı Bad Bunny'nin başarılarından bahsediyor. Bir diğer düet şarkısı olan "HIBIKI"ya Mora eşlik ediyor. "FINA"ya göre altyapısının daha iyi ve güçlü olduğunu düşünüyorum.

    MR. OCTOBER: Albümün 5. şarkısı olan "MR. OCTOBER"da Bad Bunny, Michael Jackson ve Reggie Jackson'a atıfta bulunuyor. "MONACO"dan sonra n beğendiğim şarkı "MR. OCTOBER" oldu. Kaliteli altyapısı ve sözleriyle çok dikkat çeken bir şarkı olduğunu düşünüyorum.

    CYBERTRUCK: Bu şarkıda güven duygusuna değinen Bad Bunny, aynı zamanda kendisine ağır eleştiri yapanlara aynı üslupla cevap veriyor. Açıkçası "MONACO" kadar beni etkilemedi. Duygu olarak daha güçlü bir şarkı beklerdim.

    VOU 787: Albümde ki şu ana kadar dinlediğim en kısa aynı zamanda en sıkıcı şarkı olduğunu düşünüyorum. Sözlerde güzel göndermeler olmasına rağmen bunu bize yansıtacak bir duyguya sahip olmadığını görüyorum.

    SEDA: Bad Bunny, bu şarkıda bize Latin müziğinin en romantik anlarını sunuyor. Bad Bunny'ye şarkıda Bryant Myres eşlik ediyor. iki rapçinin uyumları iyi olmasına rağmen "MONACO" kadar etki yaratamayacak gibi görünüyor.

    GRACIAS POR NADA: Slow bir girişie sahip olan bu şarkı tempoyu biraz arttırarak aynı duyguyla devam ediyor. Aslında şarkıyı beğendim de diyemem beğenmedim de ama genek olarak dinlenebilecek bir şarkı.

    TELEFONO NUEVO: Albümün 10. şarkısı olan "TELEFONO NUEVO"da Bad Bunny'ye Luar La L eşlik ediyor. Bad Bunny'nin girişiyle başlayan şarkı Luar La L'in güçlü rap performansıyla devam ediyor. Aşırı güç veren ve vokallerin uyum içinde olduğu bir parça olmuş.

    BABY NUEVA: Bu şarkının son kısmı beni çok etkiledi. Altyapısının bu kadar iyi olmasını beklemiyordum beni şaşırtan bir şarkı oldu.

    MERCEDES CAROTA: Albümün 5. işbirliği olan "MERCEDES CAROTA"da Bad Bunny'ye ünlü fenomen YOVNGCHIMI eşlik ediyor. Şarkı genel olarak güce ve sokak yaşantısına değiniyor. 

    LOS PITS: Bad Bunny. bu şarkıda kendine olan güvenini ve hayat enerjisine değiniyor. Şöhret, para ve güçten sıkça bahseden Bad Bunny şarkıya vokal performansıyla farklı bir boyut katıyor.

    VUELVE CANDY B: Şarkının adı olan Candy B, Porto Riko tarihinde at yarışlarındaki en sembolik atlardan birinin adıdır. Porto Riko safkan yarışlarının en popüler şampiyonlarından biridir. Şarkının sözlerinide altyapısınıda hiç beğenmedim, benim kulağıma uyan bir parça değil. 

    BATICANO: Albümün 15. şarkısı olan "BATICANO" şehveti yüksek bir altyapıyla karşımıza çıkıyor. Güzel bir vibe olan bu şarkının albümde dikkat çektiğini düşünüyorum.

    NO ME QUİERO CASAR: Bad Bunny, bu şarkıda ispanyol şarkıcı Miguel Bose'nin şarkısına atıfta bulunuyor. Altyapısının iyi olmasına rağmen vokal olarak çok sönük kaldığını düşünüyorum ve dinlerken bunu rahatsız edici şekilde hissedebiliyorum.

    WHERE SHE GOES: Bu şarkı tek gecelik bir ilişkiyi anlatıyor. Şarkıdan fazla etkilenemedim çünkü sıkıcı ve alyapısını sözleriyle alaksız buldum.

    THUNDER Y LİGHTNING: Bad Bunny, bu şarkıda iki güreşçinin hikayesini anlatmaktadır. Şarkıda Bad Bunny'ye Eladio Carrion eşlik etmektedir. Bu iki rapçi kendilerini sözlerde bahsettikleri güreşçilere benzettiklerini vurguluyorlar. 

    PERRO NEGRO: Albümün 19. şarkısı olan "PERRO NEGRO"da Bad Bunny'ye Kolombiya'lı SANATÇI Feid eşlik etmektedir. İlk defa bir araya gelen bu ikilinin şarkısını ve uyumlarını beğenmedim diğer şarkılara göre çok altta kalan bir şarkı olmuş.

    EUROPA :): Albümde "PERRO NEGRO" ve "ACHO PR" şarkıları arasında ki ara...

    ACHO PR: Bad Bunny'le birlikte 3 sanatçının daha bulunduğu bu şarkıyı hiç beğenemedim. o kadar insanın buluşupta bu kadar sıradan bir şarkı yapması komik olmuş.

    UN PREVIEW: Albümün son şarkısı olan "UN PREVIEW" kapanış şarkısı olarak oldukça dikkat çekiyor.

    Albüme genel olarak baktığım zaman dört beş şarkı dışında olumlu düşünüyorum. Özellikle "MONACO" ve "MR. OCTOBER" günlük hayatımda da sıkça dinlediğim iki şarkı oldular ama "MONACO"ya ayrı bir parantez açmam gerekiyor. "MONACO" bana göre Bad Bunny'nin şu ana kadar çıkardığı şarkılar arasında en iyisi olma yolunda gidiyor keza istatistikler de bunu gösteriyor. Her neyse kısacası albümü birkaç pürüz dışında başarılı buldum.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.