Kadınlar ve Zehirler

Kadınlar ve Zehirler
  • 6
    0
    0
    0
  • Arsenik, iz bırakmadığı için sık tercih edilen bir zehirdi. Genellikle öldürülmek istenen kişinin yemeğine eklenerek cinayet işlenirdi. Miras davalarında sık sık kullanıldığı için ''miras tozu'' olarak da anılmaktadır. Akut gastrit veya bağırsak iltihabı ile karıştırıldığı için de kullanılmıştır.

    Mary Ann Cotton

    19. yüzyılda İngiltere'de yaşayan Mary Ann Cotton, 20 yılda 3'ü kocası 12'si ise kendi çocukları olmak üzere 21 kişiyi öldürdüğü söylenir.

    Mary Ann'in çöküşü bir kilise yetkilisi olan Thomas Riley'nin ona çiçek hastalığı olan bir kadına bakmasını istemesiyle başladı. Mary Charles Edward'ın ona sorun çıkardığını söyledi ve Riley'e Charles'ı bir düşkünler evine gönderebilir mi diye sordu. Riley Mary'e çocuğa eşlik etmesi gerektiğini söylediğinde Mary, çocuğun oldukça hasta olduğunu ve ''Yakında onun da diğer Cottonlar gibi öleceğini'' söyledi.

    5 gün sonra, Mary, Riley'e çocuğun öldüğünü söyledi. Riley köy polisine gitti ve doktoru koşullar soruşturulana kadar ölüm sertfikası vermemesi için ikna etti.

    Charles'ın ölümünden sonra Mary Ann'in ilk ziyaret ettiği sigorta ofisiydi, orada ölüm sertifikası olmadan tek bir kuruş bile alamayacağını öğrendi. Soruşturma sonucu jüri, Charles'ın doğal sebeplerden öldüğü sonucuna vardı

    Charles'ı tedavi eden Doktor William Byers Kilburn, test sonuçlarını saklamıştı. Testler sonucunda Cotton'ın vücudunda arsenik teşhis edildi.

    24 Mart 1873 tarihinde Mary Ann Cotton asılarak idam edildi.

     

    Giulia Tofana

    Özgürlük isteyen kadınlar, Giulia'nın kapısını çalardı. Makyaj ürünleri gibi göstererek sakladığı Aqua Tofana, 1633-1651 yılları arasında 600'den fazla erkeğin ölümüne sebep oldu.

    Kocasını öldürmek için çorbasını zehirleyen bir kadın pişman olup, yaptıklarını itiraf edince Giulia ifşa oldu. Şehrin su kaynağının zehirlendiğine dair söylenti yayılmaya başalyınca korunduğu yerel kilise onu yetkililere teslim etmek zorunda kaldı.

    1659 tarihinde Roma'da idam edildi.

     

    Marie Madeleine de Brinvilliers

    Babasını ve iki erkek kardeşini miras için öldürmüştür. 30'a yakın hastanın üzerinde deney yaptığı söylenir, ancak kanıtlanmamıştır. Suçları sevgilisi ve suç ortağı Captain Godin de Sainte-Croix'ın ölümü ile zehirlemelerin detaylarının yazılı olduğu mektupların bulunmasıyla ortaya çıkmıştır.

    1666'da Marie yavaş yavaş babasını zehirlemeye başladı. Babası 10 Eylül'de yanında Marie varken öldü. Otopsi sonuçları doğal yollardan ölüme işaret etmekteydi. Marie babasının ölümünün ardından mal varlığının bir kısmı ona miras kaldı. Daha fazla paraya ihtiyaç duyan Marie iki erkek kardeşini de zehirlemeye karar verdi.

    Sainte-Croix'ın ölüm sebebinin kendi zehirlerine maruz kalması olduğu söylenir. 

    16 Temmuz 1675 tarihinde idam edildi.

     

    Anna Maria Zwanziger

    Arseniği ''en yakın arkadaşı'' olan gören Alman seri katil. 1801'den 1811'e kadar evlerde kahya olarak çalıştı. İşverenlerini arsenik ile zehirler, daha sonra sağlıklarına kavuşana kadar onlara bakardı. Biri bebek, dört kişiyi öldürdü.

    İdam edilmeden önce idam edilmesinin iyi olduğunu, çünkü başka türlü kendini durduramayacağını söyledi.

     

    Tarih boyunca bunun gibi yüzlerce vakayla karşılaşılmıştır. Peki kadınlar neden zehir kullanır? 

    Kadınlar yüzyıllar boyunca evlerine kapatıldı, yemeği yapan da kadın olduğundan dolayı zehir kullanmaları son derece mantıklıydı. Zamanın koşulları sebeple teşhis edilemeyen arsenik birçok kadın tarafından kullanıdı.

    Çalışamayan kadınlar, para için kocalarına ve çocuklarına sigorta yaptırır, ardından onları öldürürdü.

    Kadınların onlara eziyet eden kocalarından kurtulmak için kullanıldığı da görülmüştür.

    Tabii ki cinayet ne olursa olsun haklı görülemez, ancak dönemin şartları kadınları cinayete itmiştir (bazı istisnalar hariç).

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.