Cem Yıldız'dan yepyeni bir eser: "Dâr-ı Dünya"

Cem Yıldız'dan yepyeni bir eser: "Dâr-ı Dünya"
  • 2
    0
    1
    0
  • Multi-enstrümanist Cem Yıldız, psych ve deneysel türdeki yeni eseri ”Dâr-ı Dünya” ile dinleyicileriyle buluşuyor.

    Unutulmaz Türk dizi ve film müziklerinin yanı sıra, “İnsanlar” ve Paris merkezli müzik grubu “Acid Arab” ile birlikte geniş çevrelere ulaşmış uluslararası işlere imza atan, Montreux Jazz Festivali’nden Sonar Barcelona’ya kadar dünyaca ünlü birçok elektronik müzik festivalinde sahneler alan Yıldız, elektronik katmanları etnik öğelerle adeta dans ettirerek, hayat gibi müziğinde sürekli değişken olduğuna inananlardan. Bunu da eserlerine yansıtan Cem Yıldız, Türkiye’de etnik ve elektronik müziğin en büyük temsilcisi olmaya devam ediyor.

    Cem Yıldız, Dâr-ı Dünya eseri hakkında şunları söylüyor. “Kendi melez sound ve sazımla devam ettirmeye çalıştığım Anadolu'nun köklü müzik geleneğini yine Karacaoğlan’ın derin aşk sözlerinden ilham alıp harmanladığım “Dâr-ı Dünya” teklisi ile yaşamın karmaşık dansı ve insanın içsel sınırlarını zorlamaya devam ediyorum.”

    <iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/track/7Ii9uVEYGdpImM8XKuUQ12?utm_source=generator" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

    Selim Seven prodüktörlüğündeki Nana Yapım etiketiyle dinleyicisine ulaşan eserin sözü Karacaoğlan’a, müziği, düzenlemesi ve elektronik Cem Yıldız’a ait. Mix Emre Geriş, mastering ise Furkan Eroğlu imzalı. Kapak fotoğrafı Deniz Yıldız, tasarım Deniz Yıldız ve Emre Geriş imzası taşıyor.

     

     

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.