Advertisement

TURİZMDE YENİ NESİL İLETİŞİM ATAĞI: VISIT İSTANBUL

TURİZMDE YENİ NESİL İLETİŞİM ATAĞI: VISIT İSTANBUL
  • 0
    0
    0
    0
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı’na bağlı Turizm Müdürlüğü, turizmde yeni nesil iletişim için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda hayata geçirilen Visit İstanbul, İstanbul Creators Club Platformu ve dünyanın ilk yapay zekâ rehberi uygulaması, 13 Aralık’ta Raffles Hotel İstanbul’da düzenlenen bir programla tanıtıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı etkinlikte açıklanan İBB Turizm’in çalışmaları, şehrin marka değerini güçlendirecek.

    İstanbul, 5.461 metrekarelik alana sahip olsa da tarihiyle, sanatsal etkinlikleriyle, taşıdığı kültürel değerleriyle, barındırdığı farklı etnik kimliklerle ülke gündemine yön veriyor. 2023’ün ilk sekiz ayında Türkiye’ye gelen turist sayısının 33 milyon 426 bin 940 ve bunların 11 milyon 524 bin 246’sının rotasının İstanbul olduğu düşünüldüğünde, şehir turizm için de büyük önem taşıyor. Bu değerin en iyi farkında olan kurumların başında gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı da turizm için yeni stratejiler geliştirmeye devam ediyor. İBB Kültür, turizm eylem planını ve turizmde yeni nesil iletişim stratejileri kapsamında hayata geçirdiği “Visit Istanbul”, “İstanbul Creators Club Platformu”nu ve dünyanın ilk yapay zekâ rehberi uygulamasını, 13 Aralık tarihinde Raffles Hotel İstanbul’da düzenlediği bir lansmanla tanıttı. Yerli ve yabancı turistlerin ulaşımdan gastronomiye, eğitimden sağlığa İstanbul ile ilgili birçok konuda bilgi sahibi olabileceği, şehrin turistik marka değeri “Visit İstanbul” lansmanında, planlanan yeni nesil iletişim stratejileri açıklandı. İBB’nin bugüne kadarki çalışmalarının anlatıldığı “Neler Yaptık?” ile turizm iletişiminde hangi strateji ve değerlerle iş yaptığını ortaya koyan “Bir Şehrin İletişim Ekosistemi” videolarının gösterimleriyle başlayan programda İBB’nin yeni turizm politikalarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu anlattı. İmamoğlu, “Bizler, İBB olarak, turizm vizyonumuzda 2029 yılına dek hedefimiz; kentimize gelecek turist sayısını artırırken her bir ziyaretçinin İstanbul’da geçirecekleri zamanı uzatmak, böylece şehrimizin ekonomisine de katkı sağlamak” dedi.

    İstanbul’un dünyaya açılan kapısı Visit İstanbul’un tanıtımının yapılıp, web portalıyla hedeflenenlerin açıklandığı, bu kapsamda hayata geçirilecek “Be Part of the Story/Hikâyenin Parçası Olun” filminin ardından, logo ve slogan tanıtımıyla devam etti. Ayrıca görme engellilerin siteye erişimi için geliştirilen proje de anlatıldı.  

    “İstanbul Creators Club” ile üreten herkese açık davet

    Programda, Visit İstanbul’u da kapsayan, yaratıcı zekâyı demokratikleştirmek adına kurulan “İstanbul Creators Club Platformu” hakkında bilgi verildi. İlhamını İstanbul’dan alan; fotoğraf ya da video içerik üreticilerini, sokak dansçılarını, müzisyenleri, performans sanatçılarını, kaşifleri, yazarları; kısacası üreten herkesi kapsayan İstanbul Creators Club’ı anlatan bir film gösterilerek, creators’lara, “İstanbul’da geçmiş, uzak bir anı değil şehrin nabzında atıyor! Gelecek zaman, ötede değil sürekli yeni keşifler için ilham saçıyor! Öyleyse sevgili gezginler ve kaşifler, sadece gözlemci olma rolünü geride bırakın ve hikâyenin bir parçası olma davetini kucaklayın. İstanbul, isminizi sürekli gelişen hikâyelere işlemek için sizi bekliyor!” denilerek açık davette bulunuldu. 

    Dünyanın ilk yapay zekâ rehberi 

    Lansmanın önemli bir diğer sürprizi de İstanbul’un yapay zekâ rehberinin tanıtımıydı. Şehrin ziyaretçilerine, yolculukları boyunca sesli şekilde rehberlik edecek, Şubat 2024’te hayata geçirilecek yapay zekâ uygulaması, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Ekranı hackleyerek etkileyici bir girişle kendini tanıtan yapay zekâ uygulaması, ayrıca İstanbullulara, “Benim ismimi siz koyun” çağrısı yaptı.

    Visit İstanbul nedir?

    İstanbul’un dünyaya açılan yüzü Visit İstanbul web portalı, şehri ziyarete gelenleri turist olmaktan çıkarıp İstanbulluya dönüştürecek. Gelenekselin ötesine geçerek yenilikçi bir yaklaşımla turizm iletişimini sıkıştığı ritüelden kurtarmayı hedefleyen ve herkesin deneyimini erişilebilir kılan Visit İstanbul, şehrin kaynaklarını ve kültürünü tüketmeyip besleyen bir yaklaşıma sahip. Ayrıca İstanbullunun aidiyetini ve duyarlılığını da arttıracak olan çalışma, ortak akılla İstanbul’un sesini tüm dünyaya duyururken, dünyanın en fazla takip edilen ve etkileşim gösteren şehir hesabı olmayı, dünyanın en katılımcı dijital ortamını sunmayı amaçlıyor.  

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.