Çağlar Fidan’ın yeni teklisi Acıyaydı Bana Bir Kerecik Ol Gonca-Femim yayında!

Çağlar Fidan’ın yeni teklisi Acıyaydı Bana Bir Kerecik Ol Gonca-Femim yayında!
  • 0
    0
    0
    0
  • Osmanlı ve Cumhuriyet İstanbul’u müziği alanındaki performanslarıyla tanınan ses ve kanun enstrümanı sanatçısı Çağlar Fidan’ın ilk stüdyo albümü “Intra Muros Istanbul” (Lat. “intra muros”: duvarlar içinde), kara sınırlarını 5. yüzyıl başlarında Doğu Roma İmparatoru Arcadius’un, deniz sınırlarını ise Haliç ve Marmara sularının çizdiği suriçi İstanbul’undan sekiz fragman sunuyor.

    Albümde yer alan sekiz şarkının her biri Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi sur içi İstanbul’undan bir mekana veya karaktere referansta bulunuyor. 1847’de Kumkapı’da doğmuş Ermeni müzisyen Udi Afet’in şarkısı, 1600’lü yıllarda Sultan İbrahim’in huzurunda oynanılan raksın müziği, 19. yüzyılın ortalarında Çapa’da “Acem’in Evi” adlı bir randevu evinde çalışan bir yosma için bestelenmiş bir şarkı ve geç Osmanlı İstanbul’unda Vezneciler’de “Confiserie Orientale” (Şark Şekerlemecisi) adlı bir şekerci dükkanı işleten Şekerci Cemil Bey’in bir şarkısı Intra Muros Istanbul’da yer alan şarkılardan bazıları.

    <iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/track/2Mu0Nd1t8Dm65gsulLLip6?utm_source=generator" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

    Albümde solo performansların yanı sıra 1 kuartet ve 2 düet bulunuyor. Bu şarkılarda Çağlar Fidan’a
    Asineth Fotini Kokkala (kanun), Erhan Bayram (İstanbul kemençesi), Nikos Papageorgiou (lavta) ve
    Muaz Ceyhan (yaylı tanbur) eşlik ediyor. Intra Muros Istanbul’un ilk teklisi “Acıyaydı bana bir kerecik ol gonca-femim”, dinleyiciyi melankolik İstanbul’un kalbine bir seyahate çıkarıyor. Selim Seven prodüktörlüğündeki Nana Yapım etiketiyle dinleyicisine ulaşan eserin sözü anonim, müziği ise İsmail Hakkı Bey’e ait. Kayıt, mix, mastering ise Kerem Duru imzası taşıyor. 


     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.