İKSV GALALARI: DEMİR PENÇE

İKSV GALALARI: DEMİR PENÇE
  • 0
    0
    0
    0
  • Şampiyon kardeşlerin gerçek hikâyesinden sinemaya uyarlanan, başrollerini Zac Efron, Jeremy Allen White ve Harris Dickinson'ın paylaştığı The Iron Claw / Demir Pençe, vizyondan önce çok özel bir ön gösterim için 7 Mart'ta İKSV Galaları'nda!

    Parlak oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Demir Pençe, Amerikan güreşinde (NWA, WCWA) bir döneme damga vuran, spor dünyasının Kennedy'leri, bu sporun rock yıldızları olarak anılan Von Erich ailesinin zaferler ve trajediler içeren, duygu yüklü hikâyesini anlatıyor.

    Kendisi çok başarılı bir güreşçi olan baba Fritz Von Erich, oğullarını da zirveye taşımak için despotça, zalimce yöntemler uygulamaktadır. Şampiyon kardeşler sporda zirveye doğru tırmanırken, tüm aile çalkantılı olaylara, büyük güçlüklere göğüs germek zorunda kalır. Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney, Stanley Simons, Lily James, Holt McCallany gibi isimlerin yer aldığı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ve A24 imzası taşıyan filmi Martha Marcy May Marlene, The Nest ve Dead Ringers dizisiyle tanınan yetenekli yönetmen Sean Durkin yazıp yönetti.

    Raging Bull ve The Deer Hunter’dan esinlenen Sean Durkin, "Demir Pençe yas ve acı hakkında değil; acıyı görmezden gelmenin sonuçları üzerine; aile, baba-oğul ilişkileri ve kardeşler hakkında bir film," diyor.

    Filmde yer alan dövüş sahneleri canlı olarak izleyici karşısında tek defada çekildi. Filmin müziklerini Arcade Fire'dan Richard Reed Parry besteledi. Demir Pençe'nin dünya prömiyeri Kasım 2023'te Dallas'ta yapıldı. Indiewire'da Zac Efron, "hayatının performansını sergiliyor", Rolling Stone'da Jeremy Allen White ise "The Bear'de müthiş bir aktör olduğunu kanıtlamıştı; bu filmle geri kalan herkesi ikna edecek" sözleriyle övülüyor. Demir Pençe ABD Ulusal Eleştiri Kurulu'nun 2023'ün En İyi 10 Filmi listesine dahil oldu ve En İyi Oyuncu Kadrosu seçildi.

    The Iron Claw / Demir Pençe 
    Yönetmen: Sean Durkin
    Senaryo: Sean Durkin
    Yapımcı: Harrison Huffman, Tessa Ross, Juliette Howell
    Görüntü Yönetmeni: Mátyás Erdély
    Oyuncular: Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney, Stanley Simons, Lily James, Holt McCallany
    Ülke: ABD, İngiltere 
    Süre: 132 dk


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.