Ariana Grande – eternal sunshine Albüm Yorumu

Ariana Grande – eternal sunshine Albüm Yorumu
  • 0
    0
    0
    1
  • Intro (end of the World): Ariana Grande’nin 7. Stüdyo albümünün giriş şarkısı “Intro” 1.32 dakikadan oluşuyor. Ariana bu intro da albüme genel bir bakış atıyor ve her şarkıya bir göndermede bulunuyor. Albümlere yapılan introlar genel olarak uyumsuz bulurum ama bu albüme yapılan introyu beğenmesemde diğer şarkılara baktığımız zaman bir uyum olduğunu görüyorum.

    Bye: Albümün ikinci şarkısı olan “Bye”da Ariana Grande tüm olumsuzluklara veda ediyor. Geçmişte ki acılarına, kırgınlıklarına değinen Ariana “Bye, Bye” diyerek bu kırgınlıkları unutmasa da geride bıraktığını anlatmaya çalışıyor. Şarkının çok güçlü bir hit olacağını düşünmüyoruym ama ortalama, dinlenebilecek bir parça olmuş.

    Don’t Wanna Beak Up Again: Ariana Grande bu sefer de balad bir şarkıyla karşımıza çıkıyor. Ariana şarkıda sevgilisiyle birbirlerine verdikleri sıkıntı ve acılardan bahediyor. Net ve duygusal vokal performansından da anlayabileceğimiz gibi her şeye rağmen Ariana Grande’nin aşka tutunduğunu görüyoruz. Birbirini anlayamama duygusunun sıkça bastırılmaya çalışıldığı bu şarkıda ki sözlerin ilişkilerde ki bu sıkça yaşanan sorunu açık bir şekilde anlatmış. Bence şarkı çok iyi olmamış ama içinde vermek istediği mesajlar hoşuma gitti. 

    Saturn Returns Interlude: 42 saniyelik perde arkası (Albüm geçişi)

    Eternal Sunshine: Albümün 5. Parçası olan aynı zamanda albüme adını veren şarkı “Eternal Sunshine”da Ariana eski eşi Dalton Gomez’e gönderme yapıyor. İlişkiye çok fazla takılıp kalmadığını unutmaya çalıştığını anlattığını düşünüyorum çünkü eşinden ayrılalı bir yıl bile olmadı. Şarkı biraz bende şüphe uyandırdı, ayrılmalarının sebebi gerçekten anlaşamadıkları için mi yoksa üçüncü bir kişi yüzünden mi? Bana hiç masumca bir ayrılık gibi gelmedi. Şarkıya gelecek olursak hit olabilecek bir parça olacağını düşünmüyorum. Listelerde ki kalıcılığı kısa olacak gibi duruyor.

    Supernatural: Bu şarkı Ariana Grande’nin doğaüstü olaylara bakış açısını anlatıyor. Diğer şarkılarında ki gibi bu şarkıda da ilişkide yaşanan krizlere değiniyor. Parçanın yapımında Ariana Grande, Max Martin ve Oscar Gorres gibi isimler yer alıyor. “Supernatural”i bu albüm için biraz sıradan buldum, şarkıyı sanki dünyaca ünlü bir yıldızın albümünden değil de bu işe yeni başlayan bir şarkıcının albümünden dinliyomuşum hissine kapıldım.

    True Story: Ariana Grande, bu şarkıda hakkında çıkan asılsız iddalardan bahsediyor. Parçanın adından da göreceğimiz gibi yalanlar üzerine kurulu bir hikaye yerine Ariana'nın tüm çıplaklığıyla doğrulara döndüğünü anlıyoruz.

    The Boy Is Mine: Albümün 8. Şarkısı olan “The Boy Is Mine” ilk dinlediğim andan beri beni büyüleyen ve açıkara albümdeki en sevdiğim şarkı oldu. Grande bir röportajında bu şarkı için diğerlerinden daha kışkırtıcı olduğunu ve çoğu kişinin favori parçası olacağını dile getiriyor. Bana göre albümün 2. Çıkış şarkısı “The Boy is mine” olmalıydı. Klip “We can’t be friends (wait for your love)” yerine bu şarkıya çekilmeliydi. Bu söylediğim durum albümün PR’ı açısından daha olumlu bir sonuç olabilirdi.

    Yes, and?: Albümün çıkış parçası olan “Yes, And?”de Ariana’nın tranvalarına değiniliyor. Şarkı bir çıkış parçası olarak yetersiz kaldığını düşünüyorum daha iyi bir altyapıyla mükemmel bir çıkış yapabilirdi ve bu albümün yararına olurdu. 

    We Can’t Be Friends (wait for your love): Albümün 2. Çıkış parçası olan “We Can’t Be Friends (wait for your love)”in klibine “Sil Baştan” filminden ilham alındığı gözlemleniyor. Ariana şarkı için herkesin kendi içinde bağ kurması gereken bir parça olduğunu dile getiriyor. Bence şarkı 2. Çıkış parçası olması için fazla sıradan ve durağan gibi geldi, daha güçlü bir altapıya sahip ya da haraketli bir şarkı seçilebilirdi. Şarkının klibi ise tam bir Ariana tarzı olmuş diyebileceğimiz klipler arasında yer aldığını düşünüyorum ama fazlada olağandışı bir şey bulamadım.

    I Wish I Hated You: Bu şarkıda Ariana Grande ilişkide ki zıtlaşmaları konu alıyor. Albümün sonuna gelirken Ariana’nın daha yavaş tempoda bir şarkı tercih ettiğini görüyoruz. Şarkının adından da anlayabileceğimiz gibi ilişkinin o çelişkilerini ve ne olursa olsun aşktan kopamayan bir Ariana görüyoruz. Açıkçası şarkının anlam olarak güzel olsada böyle konular artık çok sıradanlaşmaya başladı ve bu yüzden parça bana duygu anlamında geçmedi.

    Imperfect For You: Albümün 12. Şarkısı olan “Imperfect For You”da ilişkilerde ki tatlı atışmaların gerekliliğini vurguluyor. İlişkide kusursuzluk aramayan Ariana şarkıyı ortalama bir tonda nakaratla haraketlendiriyor. 

    Ordinary Things (feat. Nonna): Albümün kapanış şarkısı “Ordinary Things”i Ariana Grande anneannesine itaf ediyor. Bu durum albümdeki şarkılar arasında Ariana’nın bu parçayla arasında ayrı bir bağ olduğunu düşünüyoruym. Şarkının altyapısını beğenmesemde böyle aile büyüklerine yazılan şarkılar beni her zaman etilemiştir.

    Albüme genel olarak bakıcak olursak benim için Ariana Grande’nin albümleri arasından “Positions”dan sonraki en sönük albümü olduğunu düşünüyorum. “Yes, and?” çıktıktan sonra beklentim fazla yüksek değildi ama yinede Ariana’ya bir şans vermek istemiştim. Yine de bu albümde deli gibi dinlediğim 1 şarkı bile çıkması beni rahatlattı. Albümün kapağıyla ilgilide şunu söylemeliyim ki diğer albümlere nazaran çok sıradan ve kötü bir kapak olmuş. Kapak fotoğrafların daha etkili olması her zaman sanatçıya artı kazandıran bir şey olduğunu savunmuşumdur, kısacası albümde puanım 10 üzerinden 6.5.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.