Cem Yıldız'dan yepyeni bir dokunuş: "Meclis Onun Meclisidir"

Cem Yıldız'dan yepyeni bir dokunuş: "Meclis Onun Meclisidir"
  • 0
    0
    0
    0
  • Türkiye’de etnik ve elektronik müziğin en büyük temsilcisi multi-enstrümanist Cem Yıldız; psikedelik, deneysel ve elektronik müzik öğelerinden oluşan “Meclis Onun Meclisidir” adlı yeni teklisi ile müzikseverlerle buluşuyor!

    Unutulmaz Türk dizi ve film müziklerinin yanı sıra, “İnsanlar” ve Paris merkezli müzik grubu “Acid Arab” ile birlikte geniş çevrelere ulaşmış uluslararası işlere imza atan, Montreux Jazz Festivali’nden Sonar Barcelona’ya kadar dünyaca ünlü birçok elektronik müzik festivalinde sahneler alan Yıldız, sözleri 20. yüzyılın en büyük gazelhanı ve Azerbaycan edebiyatının önemli isimlerinden şair Eliağa Vahid’e ait olan eseri kendine has farklı tarzı ve dokunuşlarıyla harmanlıyor.

    <iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/track/3Nbte82GdOyOvCedwipcFX?utm_source=generator&theme=0" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

    “Söz sesin kaderidir, Aşk aşığın içkisidir, Cem sazın esiridir. Biz kimiz meclis onun meclisidir.” diyerek
    adeta mistik aleme geçişi de vurgulayarak bize bambaşka bir yolculuğun kapısını aralıyor. Selim Seven prodüktörlüğündeki Nana Yapım etiketiyle dinleyicisine ulaşan eserin sözü Eliağa Vahid, müziği, düzenlemesi Cem Yıldız’a ait. Mix, mastering işlemleri ise Emre Geriş imzası taşıyor. 


     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.