Cengiz Abdullayev

Cengiz Abdullayev
  • 0
    0
    0
    0
  • Cengiz Abdullayev Azerbaycanın en ünlü ve başarılı detektif yazarlarından biridir ve esrlerinde bir çok önemli konuları kapsıyor. Onu yerli ve dünya okurlarına tanıtan, aynı zamanda sevdiren kitapları genellikle detektif mevzuda olan eserlerdir.

    C. Abdullayev 1959 yılında Baküde doğdu. Babası alanında çok başarılı bir hukukçuydu.

    Cengiz Abdullayevin detektif eserleri dünya çapında tanınıyor ve bir çok dile tercüme edilmiştir. Onun en meşhur eserləri arasında “Benim güzel alibim”, “Mavi melekler”, “Andorra sevecek ve ölünecek yerdir” gibi kitaplarını sayabiliriz. Eserlerinin başlıca karakteri hafiyye Drongodur. Onun ekser romanlarında hafiyye Drongo zor görevlerin adamıdır ve bu minvalle görevler nefeskesen maceralarla dolu bir roman haline geliyor.

    “Mavi melekler” Cengiz Abdullayevin ilk büyük romanıdır. Bu romanda BM-in gizli servislerinin faaliyetinden bahsediliyor. Onları Mavi melek adlandırıyor. Onların asıl kimliklerini kimse bilmiyor. Uzman eksper ve analitik – Drongo buna parlak nümunedir. O, narkotik ticaretçilerinin izinde kendi grubuyla birlikte dünyanın muhtelif bölgelerine seferler düzenliyor ve amacına ulaşana kadar bayağı tehlikeler atlatıyor...

    Abdullayevin eserleri, heyecan ve duygu dolu hadiseleri, canlı personajları ve muhtelif katil ve cinayetkarların belalarından kaçmaya çalışmalarını aks ettiriyor. Yazar, tarih və kültürle de alakalı bir çok eser yazmıştır, ödüller kazanmıştır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.