Yolda Giderken İzlenmemesi Tavsiye Edilen Filmler

Yolda Giderken İzlenmemesi Tavsiye Edilen Filmler
  • 0
    0
    0
    0
  • Günlük yaşantımızda, iş yerine, okula veya herhangi bir yere giderken kendi arabalarını kullananların yanında bir de toplu taşıtları seçenlerimiz var. Toplu taşıtlarda geçirdiğimiz zamanları değerlendirmek için hem kitap okuyoruz hem de bazen dizi-film seyredebiliyoruz (Bir de sınav dönemleri ellerindeki kağıtları harıl harıl ezberlemeye çalışan öğrenciler var). Taşıtlarda geçirdiğimiz süre içinde dizi veya film izlerken üstünde çok düşünmeyeceğimiz şeyler izlemeyi tercih ediyoruz. Ya da birden bizi duygu seline sokup herkesin içinde ağlatmayacak olanları. Peki hangilerini yolda giderken izlememem gerekiyor diye soruyorsanız, aşağıdaki listelediğimiz filmleri yolda izlemekten kaçının!

    1) La vita é bella (1997) 1 sa. 56dk (IMDB: 8,6)

    Roberto Benigni’nin 1997 yapımı La vita é bella (Hayat Güzeldir) filmini kısaca özet geçmek istersek: İkinci Dünya Savaşı sırasında Guido ve Dora çifti Yahudi oldukları için toplama kampına gönderilirler. Film, toplama kampında Guido'nun oğluna bütün bu olanların bir oyun olduğunu ve oyunu başarıyla bitirebilirse ödül olarak ona bir tank verileceğini söylemesi ile devam ediyor. İzleyen herkesi ağlatabilen bu filmin hüzün ağırlığı nedeniyle toplum içinde izlemenizi önermiyoruz. Peçeteniz ve şiş gözlerinizle evde kendi başınıza izlemeyi tercih edebilirsiniz.

    2) The Prestige (2006) 2sa. 10 dk (IMDB 8,5)

    Christopher Nolan'ın yönetmenliğini yapıp başrollerinde Hugh Jackman ve Christian Bale'in rol aldığı bu yapım 2 sihirbaz arkadaşın sürekli yeni sihirbazlık numaralarını birbirlerine göstererek rekabet halinde olduğunu anlatan bir filmdir. Biz bu yapımı da toplum içinde izlemenizi önermiyoruz. Çünkü dikkat etmeniz gereken bir sahneyi izlerken arkadan gelen "Zincirlikuyu is the interchange station to Yenikapı-Hacıosman metro line..." anonsu bütün dikkatinizi dağıtıp filme olan odağınızı kaybetmenizi sağlayabilir.

    3) Contratiempo (2016)  1 sa. 46dk (IMDB 8,1)

    Adrian Doria zengin bir iş adamıdır. Karıştığı bir cinayet sonrasında bütün oklar Adrian'ı gösterir ve bir anda hayatı alt üst olur. Kendini savunması için iyi bir avukat tutar ve film Adrian'ın avukata olayları detaylı bir şekilde anlatmasıyla devam eder. Avukat ve Adrian arasında geçen bütün konuşmaları dikkatli bir şekilde gözlemlemeniz gerekiyor. İzlerken tüm dikkatinizi vermenizi gerektiren diğer bir film bu olacaktır. Bu filmi de yolda giderken izlememeniz gereken filmler arasına almanızı öneririz.

    4) Enemy (2013) 1 sa. 31 dk. (IMDB 6,9)

    Üniversitede akademisyen olan bu adam bir filmde tıpkı kendisine benzeyen oyuncuyu bulmaya ve onunla iletişime geçmeye çalışır. Bu film hakkında bizce çok fazla şey söylemeye gerek yok. Sonunda "ben az önce ne izledim?" diyeceğiniz bu filmi tek başınıza izlemeyi tercih edin.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.