Sinemanın Dahi Çocuğu Christopher Nolan'dan 6 Etkileyici Film

Sinemanın Dahi Çocuğu Christopher Nolan'dan 6 Etkileyici Film
  • 0
    0
    0
    0
  • Her izlediğimizde "Ne oldu şimdi?" sorusunun kafamızda  dolaştığı, günlerce aklımızdan çıkmayan, etkileyici ve çarpıcı filmlerin yönetmeni Christopher Nolan. Yönetmen, tekniği, bakış açısı, ve şüphesiz yeteneğiyle bir çok yönetmenden ayrılır. "Bu Nolan filmi!" diye ayırabiliriz çoğu zaman onun filmlerini. Kendine ait olan tekniğini iyi tanırız. Tam adı Christopher Jonathan James Nolan olan sanatçı İngiltere’nin Londra kentinde 1970 yılında dünyaya gelmiştir. Çocukluğunu sürekli Londra ile Chicago arasında mekik dokuyarak geçiren Nolan, yedi yaşına geldiğinde babasının aldığı 8mm kamerasıyla ilk filmlerini kendi imkanları ile çekti. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra 25 yaşında ilk defa kendi imkanları ile “Larceny” isimli kısa filmini yönetti. Film, Cambridge Film Festivali'nde sergilendi. Ardından “Doodlebug” isimli kısa filmi geldi. Hemen ardından “Following” isimli ilk uzun metraj filmini çekmeyi başardı. Film, eleştirmenler tarafından oldukça beğenildi. Nolan'ın en sıra dışı özelliği teknolojiye karşı tutumu denilebilir. Kişisel bir e-posta adresi ya da telefonu olmayan ünlü yönetmen gerçekleştirdiği pek çok filmde eş yönetmen olarak eşini yanına almış, filmlerinin senaryosunu da kardeşine yazdırmıştır. Dunkirk filmiyle En İyi Yönetmen Oscar'ına aday gösterilse de maalesef kazanamamıştır. Çoğu eleştirmen tarafından sinemanın yeni dehası olarak adlandırılan Christopher Nolan'ın 5 etkileyici filmini sizler için derledik.

    1- Memento (Akıl Defteri)

    Memento akış tekniğiyle aslında listedeki bütün filmlerden ayrılan bir film. Nolan'ın henüz kariyerinin başında gerçekleştirmiş olduğu yapım onun çılgın dehasını gözler önüne sermişti. Hayatının belli bir anından önceki dönemini hatırlayan, ancak kısa süreli hafızası 15 dakikadan fazla olmayan anterograde amnesia hastası bir adamın karısını öldüren katili bulmak için yaptıklarını izliyoruz filmde. Tabii hatırlamak için kullandığı yöntem yine Christopher Nolan'ın eşsiz deliliğinin bir göstergesi. Kısacası Memento, her şeyiyle izlendiğinde en az 20 dakika etkisinden çıkamayacağınız muhteşem bir Nolan filmi.

    2- The Prestige (Prestij)

    İki yetenekli sihirbazın birbirine üstünlük kurma çabasını izlediğimiz The Prestige yine sahnelerin birbirini kovaladığı etkileyici bir film. Filmin başrollerinde ise; Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlet Johanson gibi büyük isimler yer almıştı. Aşk, tutku, hırs ve kin konularını inanılmaz bir şekilde işleyen film başından sonuna kadar Christopher Nolan'ın dehasının en güzel örneklerinden biri.

    3- The Dark Night (Kara Şövalye)

    Tüm zamanların çekilmiş en iyi süper kahraman filmi demek elbette yanlış olmaz. The Dark Night, Nolan'ın ününe ün kattığı yapımlardan biri olmasıyla birlikte iyi, kötü, anarşi ve kahraman kavramlarını bu kadar derinden ve etkili işleyen sayılı yapımlardan biri. Christian Bale, Heath Ledger, Michael Claine ve Gary Oldman gibi isimlerini başrollerinde bulunduran yapımı övmekle bitirebileceğimizi sanmıyoruz.

    4- Inception (Başlangıç)

    Inception gerçek ile rüya kavramlarımızı alt üst eden harika bir yapım. Son 25 yılın en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen filmin kadrosunda Leonardo DiCaprio,  Marion Cotillard,  Joseph Gordon-Levitt,  Ellen Page,  Michael Caine gibi dev isimler bulunuyor. Nolan'ın ölçülemeyen hayal gücü, senaryo ve mükemmel oyunculuklarla Inception, gerçekten etkileyeci bir film.

    5- Interstellar (Yıldızlararası)

    Interstellar, görecelik kuramının işlendiği bir yapım. Bilimkurgu alanında çok ses getiren film; görüntüleri, konusu, işlenişi ve oyunculuklarıyla kalbinize dokunacak.

    6- Dunkirk

    Dunkirk çıkartmasını havadan, karadan ve denizden 3 farklı açıyla anlatan film, Oscar'dan 4 adaylık ve 3 ödülle dönmeyi başardı. Özellikle film tekniğiyle muazzam bir yapım. Kazanamadığı tek Oscar adaylığı En iyi Yönetmen adaylığı olsa da Christopher Nolan bizim gönlümüzün Oscar'ının sahibi. Film, listedeki diğer yapımlardan teknik ve senaryo akışı bakımından ayrılan harika bir yapım.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.