Hayatınız Darmadağın Olurken İzlemeye Değer 8 Film

Hayatınız Darmadağın Olurken İzlemeye Değer 8 Film
  • 10
    0
    0
    0
  • Hepimiz kişisel çöküntüler yaşadık. Bunlar ciddi bir hastalık, bir kalp kırıklığı ya da başka bir şey olabilir. Bunlar için hazırlıklı olmak zordur ancak hayatın hala devam ettiğini bilmek önemlidir. İnsanların hayatlarındaki sorunlarla nasıl başa çıktıklarını görmeniz için sizlere sevebileceğiniz birkaç film listeledik.

    1. If I Stay (2014)

    Mia Hall, hayatında karşı karşıya kalacağı en zor kararın, Juillard Konservatuarı’nda müzik hayallerinin peşinden gitmek ile hayatının aşkı Adam’la beraber olmak için farklı bir yol izlemek arasında olacağını sanıyordur. Fakat tam bu karar aşamasındayken ailesiyle çıktığı bir gezi sırasında gerçekleşen önemli bir olay, Mia’nın tüm dengesini alt üst edecektir. Şimdi artık Mia’nın hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. Pek çok şeyin açıklığa kavuştuğu bir gün boyunca ölüm ile yaşam arasında sıkışıp kalan genç kızın, vermesi gereken tek bir karar kalmıştır ve bu karar yalnızca geleceğini değil, tüm kaderini etkileyecektir.

     2. Unconditional (2012)

    Mutlu bir evlilik yaşayan Samantha Crawford, çok sevdiği atı ile birlikte güzel bir çiftlikte yaşamaktadır. Kocası Billy talihsiz bir olayda öldürüldüğü zaman, Sam hayata ve yaratıcıya olan inancını kaybeder. İki çocuğuyla birlikte yapayalnız kalan Sam, hayatına anlam ve ışık getiren eski bir dostu olan Joe ile yakınlaşır ve acılarını bir nebze olsun derinlerde bir yerlere itmeyi başarır.

    3. My Sister’s Keeper (2009)

    Fitzgerald çifti bir gün acı gerçeği öğrenir. Sara ve Brian Fitzgerald'a verilen hüzünlü haber, kızları Kate’in lösemi hastası olduğunun bilgisidir. Çocuklarının sadece birkaç yıl ömrünün kaldığı gerçeği, çiftin hayatını tepetaklak etmiştir. Bunun üzerine çift, Kate’e donör olması için adını Anna koyacakları bir bebek sahibi daha olmaya karar verirler. İlk yaptıkları şey Anna’nın göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçtikten sonra, artık Anna’dan Kate’e kemik iliği nakli yapılması gerekmektedir. 11 yaşında geldiğinde ise, Kate’in böbrek nakline de ihtiyacı olur. Bu olanların üzerine Anna, ailesinin onu bu amaçla kullanmasından dolayı onlara dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalamıştır. Çünkü eğer Kate’e böbrek nakli yapılmazsa ölecektir.

    4. Soul Kitchen (2009)

    Şanssızlık restoran sahibi genç Zinos'un peşini bırakmamaktadır. Kız arkadaşı Nadine yeni bir iş için Şangay'a taşınır. Kendisi kaza sonucu omurlarındaki diskleri sakatlar ve yeni bir aşçı işe aldığından beri kalan tek tük müşterisi de kaçar. Ama restoranı yeni bir konsepte soktuktan sonra, gelip gidenlerin sayısı artar. Buna rağmen Zinos, aşkının peşinden gitme kararı alır ve Nadine için Şangay'a gider. İşini ise kardeşi Illias'a bırakır. Ama zamanla, bunun iyi bir fikir olmadığı ortaya çıkar. Illias dükkanı bir emlakçıya satar. Nadine ise kendine yeni bir erkek arkadaş bulmuştur. Zinos dükkanını geri almanın son bir yolu olduğunu öğrendiğinde, Soul Kitchen'ı kurtarmak için her şeyini ortaya koyar.

    5. Still Alice (2014)

    Alice Howland, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Bir gün doktor muayenesinde kendisine, alzheimer hastalığının başlangıç evresinde olduğu teşhisi konur. Alice'in hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Geçirdiği hastalık ona, eşi ve üç çocuğuyla birlikte sürdüğü hayata yeni bir gözle bakmasını sağlayacaktır. Bir yandan da en küçük kızıyla arasını düzeltmeye çalışacaktır. Alice, uzmanlaştığı bölüm gereği hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmektedir ve bu yüzden hastalığını başlarda kabullenmek istemez. Manhattan sokaklarında kayboluşuyla durumu kavramaya başlayan Alice, zamanla alzheimerla mücadele etmenin yollarını arayacaktır.

    6. My Life Without Me (2003)

    Film, ölümüne yaklaşan genç bir kadının, eline kalemi ve kağıdı alıp, belki biraz bencilce ama fazlasıyla önemli tutkularını kelimelere dökmesinin etrafında şekilleniyor. Ann, okulda temizlik yaparak kocasına destek olan, daha 23 yaşında olmasına rağmen iki çocuk annesi bir kadındır. Annesinin bahçesindeki bir karavanda yaşayan ve ailesi uğruna gidemediği üniversitede temizlik yapan Ann, hayata karşı çok umutsuzdur. Ann, bir liste hazırlar ve buna, hayata veda etmeden önce yapmak istediklerini yazar.

    7. Restless (2011)

    Annabel Cotton güzel, doğaya ve yaşama yürekten bağlı ama ölümcül kanser hastası olan bir genç kızdır. Enoch Brae ise ailesini bir trafik kazasında kaybettikten sonra yaşamayı yük gibi görmeye başlamış, her şeyden usanmış genç bir adamdır. Farklı kişiliklerde görünen bu iki genç insan tesadüfen bir cenaze töreninde tanışırlar. Enoch, Annabel'in ömrünün gitgide kısaldığını öğrenince kendini, Annabel'i geriye kalan vaktinde mutlu etmeye adar. İkisi birlikte kaderi, öfkeyi, acıyı ve gençliği, ardından da ölümü sorgular.

    8. The Broken Circle Breakdown (2012)

    Elise ve Didier karakterlerindeki farklılıklara rağmen birbirlerine ilk görüşte aşık olurlar. Elise konuşkan bir kadınken, Didier daha içine dönük bir adamdır. Elise dövmecilikle hayatını kazanan, inançlı bir karaktere sahipken, Didier ise hakikati tercih eden ve bir banjo grubunda müzisyenlik yapan romantik bir ateisttir. Bu iki farklı karakter, her günlerini hayatın son günüymüş gibi dolu dolu yaşayarak mutlu bir yaşam sürmektedirler. Ama küçük kızları Maybell altı yaşına geldiğinde ciddi bir hastalığa yakalanır ve o zaman aşklarını sorgulamaya başlarlar.
    Kaynak: 1 , 2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.