Kadının Gücünü Gösteren 10 Film

Kadının Gücünü Gösteren 10 Film
  • 1
    0
    0
    0
  • Hayatta en zor şeyleri bile tek başlarına başarma becerisine sahip kadınlar var. Bu kadınlar, akıllı ve başarılı; güçlü, bağımsız, yetenekli ve cesurlar. Söz konusu kadınlar olunca, onların hayat verdiği inanılmaz karakterler kahramanlaşıyor. O kahramanların hayatlarındaki olaylarla ruhsal ve fiziksel olarak nasıl bir mücadele verdiklerini anlatan 10 filmi sizin için derledik.

    1. G.I. Jane (1997)

    Teğmen Jordan O'Neill, Amerikan Deniz Kuvvetleri tarihinde bir ilktir. O’Neill, bu ekibe alınan tek kadın olarak garip karşılanmaktadır. Çok gizli operasyonlarda kullanılan bu ekipte bir kadının barınabilmesi, her zaman çok tehlikeli görülmüştür. Böylesine acımasız bir birlikte yetiştirilen erkeklerin de %60'ı başarısızdır. Jordan’ın bu süreçten sağlam bir psikolojiyle çıkmasını kimse beklemiyordur. Yüksek rütbeli subaylar ve olayın sonucunu merakla bekleyen bürokratlar da O'Neill'a bu konuda şans vermezler. Öyle ki onun tek destekçisi olan senatör Lillian bile bir gün pes etmesini bekler. Eğitimin sonlarına yaklaşıldığında, Orta Doğu'daki bir göreve atanan birlik, O'Neill'ın liderlik güdüsüne ve sağduyusuna mecbur kalır. O'Neill, kendi hayatını da tehlikeye atarak görevi yerine getirmek ve Urgayle'ın hayatını kurtarmak zorundadır.

    2. The Queen (2006)

    Filmde, Prenses Diana’nın 1997 Ağustos’undaki ani ölümüyle ne yapacağını şaşıran Kraliyet Ailesi ve İngiliz hükümetinin tutumu işleniyor. Prensesin ölümünün ardından Kraliçe ve ailesi, bir süre Balmoral Kalesi’nin kapalı kapıları ardında yas tutmayı uygun görürler. Kalpleri kırık olan halk bu tutumu anlayamazlar ve Kraliçe’den kendilerine açıklama yapmalarını beklerler. Bu sırada Kraliçe, Diana’nın ölümünden sonraki tutumuna karar vermektedir ve gelenekleri arasında sıkışmış bir haldedir. Bu durum, seçimleri henüz kazanmış olan yenilikçi Başbakan Tony Blair'in de üzerinde bir baskı unsurudur.

    3. The Help (2011)

    The Help, gizli bir yazı projesi etrafında birbirlerine daha çok yaklaşan 3 farklı kadının dostluk öyküsünü anlatıyor. 1960’lı yılların Mississippi’sinde üç farklı ve sıra dışı kişiliği canlandıran bu cesur kadınlar, kendilerini tehlikeye atan ve toplumsal kurallara karşı gelen gizli bir yazı projesi sayesinde alışılmadık bir dostluk kurarlar. Hepsi, onları tanımlayan sınırları aşma cesaretini kendilerinde bulurlar ve bu sınırların bazen aşılmak için konulduğunu fark ederler.

    4. The Messenger: The Story of Joan of Arc (2000)

    1412 yılında Fransa’nın Domremy köyünde Jeanne adında bir kız çocuğu dünyaya gelir. Dönem gereği zor zamanlar yaşanmaktadır. Yüz Yıl Savaşları'nın tüm hızıyla sürdüğü o yıllarda Fransa, İngilizler tarafından istila edilmiştir. Ülkede şövalye ve askerler kol gezmekte, iç savaş patlak vermek üzeredir. O günlerde 13 yaşındaki Jeanne ise günlerini dua etmekle geçirmekte ve sık sık tanrısal ilhamlar aldığını iddia etmektedir. Söylediğine göre Tanrı, Jeanne’ı, Fransa’yı kurtarmak ve Fransa Kralı olacak Prens Charles’a destek vermek ile görevlendirilmişti.

    5. Frida (2002)

    Film, sanat dünyasının ilklerinden ve en özel kişilerinden biri olan Frida Kahlo'nun hayatını anlatıyor. Frida'nın meşhur aşkı ve bir kadın düşkünü olan Diego, Frida'ya kendini farklı kadınlarla birlikte olmaktan alıkoyamayacağını ama özünde sadece onu seveceğini söylemiş ve bu Frida tarafından anlayışla karşılanmıştır. Diego, politik ve cinsel özgürlüğün asla kısıtlanamayacak özgürlükler olduğuna inanmaktadır. Ancak zamanla ilişkileri problemli bir hal almaya başlar.

    6. Hidden Figures (2016)

    Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson tarihin anlatılmayan hikayelerinden birine sahiptir. Sovyetler Birliği'nin 1957'de Sputnik I ile Yuri Gagarin'i uzaya göndermesinin ardından, Amerika Birleşik Devletleri'nde özellikle NASA üzerinde, yörüngeye bir astronot gönderme konusundaki baskı iyice artmıştır. Uzay Araştırmaları Birimi'nin başındaki Al Harrison, siyahi bir kadın olan matematikçi Katherine Goble Johnson'ın da aralarında bulunduğu özel bir ekip kurar. Matematik dehası Johnson ile birlikte bir başka matematikçi Dorothy Vaughan ve mühendis Mary Jackson da gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde büyük rol oynayacaklardır.

    7. Coco Before Chanel (2009)

    Hikaye, Coco'nun ablasıyla birlikte yetimhaneye bırakıldığı dönemden başlayarak kabarede şarkıcılık yaptığı, oradan da zengin bir adamın hayatına -önceleri biraz da zorlama olarak- girerek kaderini çizmeye başladığı ve modada sağlam bir yer ettiği zamanlara kadar geliyor.

    8. Elizabeth: The Golden Age (2007)

    Tarihin en meşhur kraliçelerinden olan Elizabeth, kırk beş yıl boyunca tahtta kalarak ismini tarihe kazımıştır. Kraliçe Elizabeth'in kuzeni olan İskoçya Kraliçesi Mary Stuart, İngiliz tahtını ele geçirmek için İspanya Kralı Philip ile çeşitli komplo planları yapmaktadır. Elizabeth bir tarafta imparatorluğu kollamaya çalışırken öteki tarafta da kendi gönlü ile savaşmaktadır. Denizci Raleigh, onun gönlünü çoktan çalmıştır. Sadık adamı Sir Francis Walsingham, kraliçeyi türlü komplo ihtimallerinden elinden geldiğince korumaya çalışmaktadır. Buna rağmen Elizabeth, oldukça zorlanacağı sınavlardan geçecektir.

    9. Erin Brockovich (2000)

    Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunmakta ve daha iyi bir insan olmaktadır. Film, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan, sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor.

    10. Revolutionary Road (2008)

    Filmde, 1950’li yılların ortasında, iki çocuklarıyla mutlu gözüken bir hayat yaşayan ama konforlu bir yaşam elde edebilmek için göğüslenen baskılarla kendi gerçek arzuları arasında sıkışıp kalan bir çiftin öyküsü anlatılıyor.   Kaynak: 1, 2  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.