Rolleriyle Büyüleyen Ryan Gosling

Rolleriyle Büyüleyen Ryan Gosling
  • 2
    0
    0
    0
  • Gosling, 12 Kasım 1980 London, Ontario, Kanada doğumlu olan oyuncudur. En popüler olduğu roller The Notebook, Half Nelson ve Cinayet Gecesi’ndeki rolleridir. Half Nelson filmi ile Stockholm Film Festivali ve Las Palmas Film Festivali'nde En İyi Aktör ödülü kazanmıştır. Lars and the Real Girl filmiyle ise 2007 yılında Altın Küre'ye aday olmuştur. Şüphesiz ki Gosling, her role kolayca uyum sağlayabiliyor. Karşımıza öğretmen, ekonomist, baba, çılgın ya da serseri bir aşık rolünde çıkabiliyor. Dans ediyor, şarkı söylüyor ve daha birçok yetenek isteyen işi yapabiliyor. Ayrıca yakışıklı olan Gosling, birçok kadının ve erkeğin favori aktörüdür. Eğer siz de Gosling'i beğenenlerdenseniz, aşağıdaki filmleri seveceğinize eminiz.

    1. All Good Things (2010)

    Amerikalı emlak imparatoru Robert Durst'un hayatı birden alt üst olmuştur çünkü 1982 yılında karısı ortadan kaybolur. Süreç içerisinde Durst, karısının katili olmakla suçlanır. New York tarihinin çözülememiş, en meşhur cinayet davalarından birini konu alan filmde; aşk, gizem ve entrika bir araya geliyor. Senaryo gerçek deliller, dava kayıtları ve spekülasyonların bir araya getirilmesiyle kurgulanmıştır.

    2. Half Nelson (2006)

    Ryan Gosling, Dan Dunne rolünde genç bir öğretmeni canlandırıyor. Şehir merkezinde yoksulların gittiği bir lisede öğretmen olan Dan Dunne, sıra dışı bir eğitmendir ve özel hayatında ciddi bir uyuşturucu problemi ile baş etmeye çalışmaktadır. Öte yandan, dersler sırasında özgür düşünceye sahip çıkan, öğrencileri ile sağlam bağlar kurabilen bir tiptir. İki ayrı dünyada yaşarken ve bu dünyaları birbirinden ayrı tutmayı başarırken bir gün işler hesap ettiği gibi gitmez ve öğrencilerinden Drey onu yakalar. Drey, öğretmenini kimseye şikayet etmek niyetinde değildir ve bu sırrı saklaması sonucunda aralarında daha yakın bir bağ kurulur.

    3. La La Land (2016)

    La La Land, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan olan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Mia, oyuncu olabilme hayaliyle yanıp tutuşan bir kadındır. Sebastian ise geleneksel cazı günümüzde sürdürmeye çalışan bir adamdır. İkisinin de hayallerinin gerçeğe dönüşmesi imkansız gibidir. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaşma noktasına getirecektir.

    4. The Notebook (2004)

    Hikaye 40'lı yıllarda başlıyor. Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından "Duke" diye çağrılan ihtiyar adam, sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Seabrook Adası'na, Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie, bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah, kızı gördüğü anda onun, hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir.

    5. Blade Runner 2049 (2017)

    Blade Runner 2049'da, ilk filmdeki hikayenin üzerinden geçen 30 yıl sonra olanlar anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K (Ryan Gosling), insanlığı büyük kargaşaya sürükleyecek, hatta sonunu bile getirebilecek bir sırrı ortaya çıkarır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

    6. Blue Valentine (2010)

    Film, Derek ve Cindy'nin aşk hikayesini anlatıyor. Dean ve Cindy’nin evlilikleri büyük bir başarısızlığa uğramıştır. Hayatlarının bu trajik sürecinde çift, gençlik yıllarını ve birbirlerine aşık oldukları zamanları hatırlamaya çalışır.

    7. The Place Beyond The Pines (2012)

    Luke, çok yetenekli bir motosiklet sürücüsüdür ve dublörlük yaptığı karnaval kumpanyası ile şehir şehir gezmektedir. New York'un kuzeyindeki Schenectady bölgesine geldiğinde, eski sevgilisi Romina ile yeniden karşılaşır ve onun oğlu olan Jason'ı dünyaya getirdiğini öğrenir. Oğluna bakabilmek için banka soygunculuğuna bulaşan Luke’un yolu polis memuru Avery ile kesiştiğinde, şiddetli bir çatışma her ikisinin de yaşamını değiştirir.

    8. Crazy, Stupid Love (2011)

    Kırklı yaşlarında, tutucu bir adam olan Cal Weaver’ın rüya gibi hayatı vardır. İyi bir işe, güzel bir eve, harika çocuklara sahiptir ve lise aşkıyla evlidir. Fakat Cal, gördüğü Amerikan rüyasından karısı Emily'nin onu aldattığını ve dahası ayrılmak istediğini öğrenerek uyanır. Bir barda tanıştığı Jacob'ta gerçekten şeytan tüyü vardır ve Cal'a bekar bir hayat sürdürmenin püf noktalarını bu adam öğretecektir. Bir yandan da ergenliğe giren çocuklarıyla ilişkisini dengelemeye çalışan Cal, kendini bir aşk üçgenini çözmeye çalışırken bulur.

    9. Lars and the Real Girl (2007)

    Abisi Gus ile karısı Karin'in evlerinin garajında yaşayan Lars, babası öldükten sonra içine kapanmış, insanlarla iletişim kurmaktan ve yakınlaşmaktan çekinen bir gençtir. Lars, internetten tanıştığı yeni arkadaşını, erkek kardeşi Gus ve eşi Karin'e tanıştırmak ister. Tanışma için bir akşam yemeği düzenleyen evli çift, Lars ve yeni kız arkadaşını gördüklerinde gerçek bir şok yaşayacaklardır. Çünkü Lars'ın kız arkadaşı, internetten sipariş üzerine gelmiş plastik bir kadındır. İşin zor kısmı ise Lars etkilenmesin diye yeni kız arkadaşı Bianca'ya gerçek bir insan muamelesi yapmak zorunda kalacak olmalarıdır.

    10. The Big Short (2015)

    Dünya ekonomisi hakkında belli bir bilgi seviyesine sahip olan ancak bankacılık sektöründe yer almayan 4 kişi, 2000'li yılların ortasında yaşanan büyük ekonomik krizi önceden sezerler. Ancak gerek bankalar, gerekse hükümetler bu durumu ısrarla görmezden gelmeye devam etmektedir. Oluşan bu büyük açığı ancak her şeylerini kaybetmeyi göze alacak kadar cesur olanlar ve risk almaktan korkmayanlar değerlendirebilecektir. Sonunda ya batacak, ya da muazzam paralar kazanacaklardır.   Kaynak: 1, 2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.