İzledikten Sonra Çocuklardan Soğuyacağınız 10 Film

İzledikten Sonra Çocuklardan Soğuyacağınız 10 Film
  • 1
    0
    0
    0
  • Korku filmlerinde çocukların yeri her zaman ayrı tutulmuştur. İçinde çocuk ögesini barındıran korku filmleri ''İzlesem mi?'' düşüncesine çok açıktır. Çocuk karakterler, şüphesiz ki her korku filminde tedirgin edici ögelerden biri olmuştur. Korku filmi izlemek insanı germeyebilir ancak korku ögesinin çocuklar olması biraz gerilmeye neden olabiliyor. Bu karakterleri barındıran filmleri izlerken oluşan, kötülük yapmak isteyen bir çocuğun çevrenizde olduğu düşüncesi, boncuk boncuk terlemenize neden olabilir. Sizin için aşağıya bu filmlerden birkaçını bırakıyoruz.

    1. The Others (2001)

    Amerika, İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grace, kocasını savaşta kaybetmiştir ve güneş ışığına hassasiyeti olan iki çocuğuyla birlikte büyük ve oldukça karanlık bir konakta yaşamaktadır. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı Anne, Victor adlı bir çocuğun kendileriyle birlikte evde yaşadığına inanmaktadır. Bir gün, oluşan sis yüzünden evin dünyanın geri kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, güvenemedikleri çalışanlarıyla birlikte yalnız kalmışlardır.

    2. Mama (2013)

    Victoria ve Lilly, anne ve babası ormanın derinliklerinde öldürüldüğünde henüz çok küçük iki kız kardeştir. Vahşi doğada yapayalnız kalırlar ve 5 yıl boyunca nasıl hayatta kaldıklarını kimse çözemez. Yıllar sonra kızlar kurtarılır ve yeni bir hayata başlarlar ancak geceleri hala biri ya da bir şeyin gelip üstlerini örtmeye çalıştığını fark ederler. Çocukların uyumsuz davranışları ve evden kaçmalarının ardından travma ve stresten başka bir etken olduğunu fark eden Annabel, geceleri kızlara seslenen bir fısıltı olduğunu fark eder. Evdeki misafirler yalnızca küçük çocuklar değildir.

    3. The Omen (1976)

    Robert ve Katherine Thorn çifti, ailelerinin tamamlanacak olmasından dolayı çok memnun bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedirler. Doğum zamanı geldiğinde Robert acı gerçeği öğrenir, doğacak çocuk ölmüştür. Robert başka bir bebeği sahiplenmelerini sağlar fakat çocuk büyümeye başladıkça bazı tuhaf olaylar gerçekleşmeye başlar. İntihar ve ölümlerin ardından baba, oğlunun gizemini çözmeye karar verir. Ve onun şeytanla olan yakın ilişkilerine dair ipuçları keşfetmeye başlar.

    4. The Unborn (2009)

    Filmde, bedenine giren şeytani bir ruhtan kurtulmaya çalışan genç kadının macerası aktarılıyor. Casey Beldon, kendisini çocukken terk eden annesinden nefret etmektedir. Ancak açıklanamaz birtakım olaylar meydana gelmeye başlayınca, annesinin onu neden terk ettiğini anlamaya başlar. Uyku sırasında dehşet verici kabuslar, korkunç görünümlü hayaletler görmesi, daha gerçekleşmemiş felaketin başlangıcıdır. Bunun üzerine Casey, Sendak adında bir ruh uzmanına bu korkunç olayları nasıl durdurabileceğini sorar. Sendak'ın yardımını alan Casey, ailesi üzerindeki lanetin kökeninin Nazi Almanya'sına kadar uzandığını keşfeder. Lanetin ortadan kalkması için tek şansı, dünyamızın ötesinde henüz doğmamış birisi tarafından açılmış olan bir giriş kapısını kapatmaktır.

    5. Let me in (2010)

    Owen, içine kapanık ve arkadaş edinmekte zorlanan bir çocuktur. Bir akşam apartmanın önünde otururken yanına gelen Abby ile kısa sürede dostluk kuran Owen, Abby'nin sakladığı sırrı yavaş yavaş öğrenmeye başlar. Önceleri, okuldaki arkadaşlarından intikam alması için Owen'a yardım eden Abby, Owen'ın gözünde daha sonra mahallede meydana gelen ölümlerin de sorumlusu olarak görülür.

    6. Sinister (2013)

    Ellison Oswalt isimli bir suç yazarı, romanına malzeme toplamak için işlenen korkunç cinayetleri araştırmak üzere eşi Tracy ve iki çocuğuyla birlikte ülkenin bir ucundan diğerine seyahat eder. Kiraladıkları dairede daha önce yaşayan tüm hane halkı öldürülmüştür. Ellison, evin tavan arasında gizemli bir kutu bulur. Bulduğu bu kutunun içinden bir adet projektör ve onlarca video kaseti çıkar. Kasetleri izlemeye karar verir ve karşılaştığı sonuç tüyler ürperticidir. Karşısına çıkan şey, daha önce burada yaşayan ailelerin işkence ve ölümlerinin kayda alındığı snuff filmlerdir. Kanı donan Ellison, cinayetlerin ardında yatan gerçekleri ortaya çıkarmaya karar verir.

    7. ¿Quién puede matar a un niño? (Who Can Kill a Child? - 1976)

    İngiliz bir çiftin tatillerini geçirmek için gittikleri bir adada başlarından geçen dehşet verici olayları işleyen film.

    8. The Good Son (1993)

    Mark Evans, annesinin kanserden ölümünden bir süre sonra amcasının yanına bırakılır. 2 haftalık bir iş gezisine giden babasının yokluğunda Mark’ın canı pek sıkılmayacaktır çünkü kendisiyle aynı yaşlardaki kuzeni Henry çok eğlenceli bir çocuğa benzemektedir. İlk başlarda yeni tanışma fırsatı bulduğu kuzeniyle çok eğlenen Mark, bir süre sonra çocuğun yaptığı şeytanlıkları ve ileride yapacaklarını keşfeder. Etrafındaki yetişkinleri Henry’nin yaptıklarına inandıramayan Mark, Henry’yi tek başına durdurmaya kararlıdır. Fakat Henry’nin tüm suçu kendisinin üzerine atmayı planladığı tuzaklara düşecektir.

    9. Orphan (2009)

    Doğmamış çocuklarının trajik ölümü, Kate ve John’u perişan etmiştir. Hayatlarını normale döndürmek için bir çocuk evlat edinmeye karar verirler. Yöredeki bir yetimhaneye gittiklerinde, Esther adındaki küçük bir kıza adeta çekildiklerini hissederler ama Esther göründüğü gibi değildir. Kate, John’a ve diğerlerine Esther’ın sevimli maskesinin ardındaki yüzünü göstermeye çalışır.

    10. The Brood (1979)

    Frank Carveth’in eski eşi Nola, sıradışı bir psikoloğun özel hastanesinde terapi görmektedir. Bu sıra dışı psikolog Dr. Hal Raglan, “psychoplasmics” adını verdiği, kendi geliştirdiği bir teknikle çalışmaktadır. Frank Carveth’in küçük kızı, annesiyle geçirdiği bir haftasonundan sonra babasının evine sırtında yaralarla dönünce, Frank Carveth deliye döner ve olaydan Dr. Hal Raglan’i sorumlu tutar. Kısa bir süre sonra, Nola’nın annesi kimliği belirsiz vahşi küçük bir çocuk tarafından hunharca öldürülünce, işler sarpa sarmaya başlayacaktır. Kaynak: 1,

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.