Harry Potter'ı Mükemmel Bir Noel Filmi Yapabilecek 10 Sahne

Harry Potter'ı Mükemmel Bir Noel Filmi Yapabilecek 10 Sahne
  • 0
    0
    0
    0
  • Noel zamanı geldi çattı. Artık herkes izlemek için Noel filmleri arama telaşında diyebiliriz. Biz de sizlere ne önersek diye düşündük ve hiç duymadığınız(!) bir filmin, aslında Noel için çok güzel bir tercih olabileceğini ispatlamak istedik. Hangi film mi? Tabii ki Harry Potter. Bu serinin aslında Noel'le tam olarak bir ilişkisi olmasa da Harry Potter maratonu fikrinin yılbaşı için mükemmel bir seçim olduğunu, söylememiz gerekir. Bunu size kanıtlamak için 10 sahneden oluşan bir liste hazırladık. İşte, Harry Potter filmlerinin, Noel sezonu için neden mükemmel bir tercih olduğunu anlatan 10 Harry Potter sahnesi!

    10. Ökseotu Altında Öpüşme - Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

    Ana karakterin aşık olduğu kızı ökseotu altında öpmesi, Harry Potter'ı Noel filmi yapmazsa, hiçbir şey yapamaz! Bu tatlı sahnede Harry, DA'e (Dumbledore's Army) Noel tatili için veda ettikten sonra; son derece üzgün olan Cho Chang'i teselli etmişti ve ikili arasındaki bu içten diyalog sonrasında, Harry sonunda adım atıp Cho'yu öpmüştü.

    9. Karda Atlar - Harry Potter ve Sırlar Odası

    Harry Potter serisindeki en güzel sahnelerden bazıları, göz açıp kapayıncaya kadar geçen kısa sahneler. Aynı, Noel'de öğrencileri taşıyan atlar gibi. Harry ve arkadaşları, Hogwarts'taki ikinci Noel'lerini geçirmeye hazırlanırken gözden kaçırılabilecek bu sahnede, faytonların karda öğrencileri taşıdığını görebiliriz. Belki de serinin en güzel sahnelerinden biri.

    8. Büyük Salona Kar Yağması - Harry Potter ve Sırlar Odası

    Büyük Salon şüphesiz serinin en güzel sahnelerine ev sahipliği yapan bir mekan ama spesifik olarak bu sahne, adeta bir görsel şölen. Harry, Hermione ve Ron; Çoközlü iksir kullanıp gizlenmeden hemen önce karşımıza çıkan bu sahnede, Büyük Salona yağan karları ve muhteşem Noel süslemelerini kaçırmak imkansız. Belki de bu sahne, bütün serinin Noel'e en uygun sahnesi.

    7. Karla Kaplı Hogwarts ve Hagrid'in Karda Yılbaşı Ağacı Taşıması - Harry Potter ve Felsefe Taşı

    Hogwarts, karlar içinde "Noel" diye bağırıyor, diyebiliriz. Harry, Ron ve Hermione'nin ilk ve belki de en eğlenceli Noel'i. Hagrid'in karlarla kaplı Hogwarts'ın bahçesinde, bir yılbaşı ağacı sürüklemesinden başka ne; Noel ruhuna daha uygun olabilir ki?

    6. Harry, Ron ve Hermione'nin Karda Yürümesi - Harry Potter ve Melez Prens

    Bir bardan çıkıp en yakın arkadaşlarınızla karda eve yürümek, Noel havasına en uygun aktivitelerden biri. Onları sarmalamış ölüm ve karanlığın arasında; Harry, Ron ve Hermione'nin birbirlerinin en yakın arkadaşları olduğunu hatırlamak biraz zor olabiliyor. İşte bu yüzden; üçlünün hep beraber, kahkahalarla ve keyifli bir şekilde karda yürüdüğü bu sahne, tam da Noel havasına uygun bir şekilde içimizi ısıtıyor. (Tabii sonrasında, Katie Bell'in lanetlendiğini saymazsak.)

    5. Godric's Hollow'da Noel - Harry Potter ve Ölüm Yadigarları

    Belki de en kasvetli Harry Potter filminde bile Rowling ve Yates, araya kalbimize dokunacak bir Noel sahnesi yerleştirebilmiş. Harry ve Hermione'nin, Godric's Hollow'a cisimlendikten sonra; Noel olduğunu fark etmeleri ve Harry'nin ailesinin mezarını ziyaret etmeleri, serinin en duygusal sahnelerinden biriydi.

    4. Weasley Ailesi ile Noel - Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

    Sevgi dolu bir ailenin, kocaman bir masada oturup yemek yemesi kadar Noel'i çağırıştıran başka bir şey olamaz. Arthur Weasley'e yapılan korkunç saldırıdan sonra Harry, Ron ve Hermione; Noel'i Weasleyler ve Sirius Black ile geçirmek için Grimmauld Place'e gittiklerinde, en karanlık zamanlarda bile biraz ışık ve mutluluğa yer olduğunu hatırlamıştık.

    3. Hedwig'in Karda Uçması - Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

    Tamamen bir sahne diyemesek de Hedwig'in karlarla kaplı Hogwarts üzerinde uçuşu, serinin en güzel Noel sahnelerinden biriydi. Seni seviyoruz Hedwig!

    2. Yule Ball - Harry Potter ve Ateş Kadehi

    Üç Büyücü Turnuvası'nda, ejderhalarla dövüşmeyi bir kenara bırakıp Hogwarts'ın en büyük Noel organizasyonuna katılmak için bir eş aramak mı? Muazzam bir şekilde dekore edilmiş Büyük Salon'da dans eden öğrenciler ve elbette büyülü tavandan yağan karlar eşliğinde izlediğimiz sahne, serinin en iyi Noel sahnelerinden biriydi.

    1. Harry ve Ron'un Hediyeleri Açması - Harry Potter ve Felsefe Taşı

    Harry Potter filmlerindeki Noel sahneleri diyince; insanın aklına, Harry ve Ron'un ilk Noel'inin gelmemesi mümkün değil. Ron kendi hediyelerine gömülmüşken; kendisine de paketler olduğunu öğrenen Harry'nin şaşkınlığını unutmak, hiç kolay değildi. Dursleyler ile yaşarken sık karşılaştığı bir durum olmadığı ortada. Kaynak

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.