İlk Filmleriyle Oscar Ödülü Kazanan Oyuncular

İlk Filmleriyle Oscar Ödülü Kazanan Oyuncular
  • 1
    0
    0
    0
  • Geçtiğimiz günlerde 92. Oscar Ödülleri adaylıkları açıklandı. Yıl boyunca izlediğimiz birbirinden güzel filmler, yetenekli yönetmenler, oyuncular ve kamera arkasındaki başarılı ekipler çeşitli dallarda birbirleriyle yarışacak. Tabii ki biz sinemaseverler de sonuçlar açıklanana kadar kritikler yapacak, bir diğer deyişle bütün gün Oscar konuşacağız! İlk filmleriyle Oscar almaya layık görülen oyunculara gelin birlikte bir göz atalım.

    1. Jennifer Hudson

    Dreamgirl (2006) filminde canlandırdığı Effie White karakteri ile 2007 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülü aldı.

    2. Anna Paquin

    X-Men'den Rouge olarak bildiğimiz Paquin, daha küçücük bir çocukken Oscar'a layık görüldü. The Piano (1993) filminde hayat verdiği Flora McGrath karakteri ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında 1994 yılında Oscar aldı.

    3. Marlee Matlin

    Children of a Lesser God (1986) filmindeki Sarah Norman karakteriyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

    4. Haing S. Ngor

    The Killing Fields (1984) filmindeki Dith Pran rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında 1985 yılında Oscar aldı.

    5. Timothy Hutton

    1981 yılında Conrad Jarrett rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına layık görülerek Ordinary People (1980) filminin dördüncü Oscar'ını almış oldu.

    6. Tatum O'Neal

    Addie Pray rolüyle 1974 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını aldı. Aynı zamanda O'neal, Paper Moon (1973) filmindeki karakteriyle bu dalda Oscar kazanan en genç insan oldu.

    7. Barbra Streisand

    Kariyerinde iki Oscar'ı bulunan Streisand, ilkini canlandırdığı Fanny Brice karakteri ile En İyi Kadın Oyuncu kategorisinden aldı. 1969 yılında kazandığı Oscar ise Funny Girl (1968) filminin tek Oscar'ı.

    8. Julie Andrews

    Mary Poppins (1964) filmindeki Mary Poppins karakteriyle 1965 yılında En İyi Kadın Oyuncu Oscar ödülünü aldı. Mary Poppins o sene tam beş Oscar ile evine döndü.

    9. Jo Van Fleet

    Cathy Ames karakteri ile East of Eden (1955) filminin tek Oscar ödülünü, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde almasını sağladı.

    10. Eva Marie Saint

    Edie Doyle karakteri ile On the Waterfront (1954) filminin sahip olduğu sekiz Oscar'dan birinin, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında alınmasını sağladı.

    11. Shirley Booth

    En İyi Kadın Oyuncu Oscar ödülünü Come Back, Little Sheba (1952) filminde canlandırdığı Lola Delaney karakteri ile aldı.

    12. Mercedes McCambridge

    All the King's Men (1949) filmine En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde, Sadie Burke karakteri ile Oscar kazandırdı.

    13. Harold Russell

    Yedi Oscar'a layık görülen The Best Years of Our Lives'a (1946), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü de kazandıran karakter Homer Parrish'i canlandırdı.

    14. Katina Paxinou

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında kazandığı ödül ile For Whom the Bell Tolls (1943) filminin tek Oscar'ını almasını sağladı.

    15. Gale Sondergaard

    Anthony Adverse (1936) filminde canlandırdığı Faith karakteriyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar ödülüne layık görüldü.

    16. Lupita Nyong'o

    2 Years a Slave (2013) filminde hayat verdiği köle Patsey rolüyle, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını aldı. Kaynak: 1

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.