Mustafa Kemal Atatürk, kültürümüze sahip çıkıp benliğimizi korurken aynı zamanda modernleşen bir toplum olabilmemiz için çabalardı. Ufkumuzu genişletmemizi, her birimizin kültürlü, bilimle ve sanatla uğraşan pırıl pırıl gençler olmamız için çabalardı.
Sanata, sanatçıya çok önem verirdi ve hepimizin çok iyi bildiği bir sözü vardı: "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." Zamanla bu sözün anlam ve önemi fazlasıyla anlıyoruz.
Çoğumuzun bildiği üzere Atatürk, birçok davet verir; ülkenin yüksek rütbeli askerlerinden tutun, siyaset adamları, yol arkadaşları ve birçok sanatçıyla da aynı masaya oturur, her kesimin düşüncelerini değer verir ve onları dinlerdi. Müzeyyen Senar'ı dinlemeyi de çok severdi. Birçok davetine eşiyle birlikte katılır, sık sık görüşürdü.
Onu gören, onun sesini duyan insanlar ne şanslı... Elleri ayakları titriyor anlatırken. Özlüyoruz, sanata ve sanatçıya değer verilen, gerçek sanatın ve sanatçıların var olduğu, toplumu doğru yönlendirdiği, sanatın vermesi gerektirdiği huzuru paylaşan ve halkın da sanatçısını kucakladığı dönemleri...
Sizinle, Mustafa Kemal Atatürk'ün çok sevdiği bu eşsiz sesleri ve onların seslendirdiği güzel türküleri paylaşmak istedik. Keyifli dinlemeler.
Yorum Bırakın