Görmeniz Gereken 6 Broadway Müzikali

Görmeniz Gereken 6 Broadway Müzikali
  • 0
    0
    0
    0
  • Kısaca "Broadway" olarak söylenen Broadway Tiyatrosu, New York şehrinin Tiyatrolar Bölgesi'nde yer alan 39 büyük profesyonel tiyatronun tiyatro performanslarını tanımlamak için kullanılır. Dünyanın en iyi canlı performanslarına ev sahipliği yapmış olan Broadway'den mutlaka görmeniz gereken 6 müzikali sizler için derledik.

    1- Phantom of the Opera (Operadaki Hayalet)

    Fransız yazar Gaston Leroux'ın aynı adlı romanından uyarlanan bir müzikaldir. Sahneye konulan ilk Operadaki Hayalet müzikali 1986'da yılın sanat olayı olmuştu. Şarkıları, Andrew Lloyd Webber tarafından bestelenen müzikal, her şeyiyle mutlaka görmeniz gereken müzikallerden.

    2- Aladdin

    2011 yılında, Chad Beguelin tarafından yazılan oyunun şarkıları Alan Menken tarafından bestelenmiştir. Bir döneme bomba etkisi yaratmış her şarkısıyla hit olmuş bir müzikaldir. Şansınız varsa mutlaka görülmesi gerekenler arasında bile en başta yer alır.

    3- Wicked (Kötü)

    L. Frank Baum’un Oz Büyücüsü’nden ustalıkla uyarlanan karakterlerden oluşan, Gregory Maguire’in çok satan romanı Wicked, Oz Büyücüsü’nde bahsedilen iki büyücülük öğrencisinin daha önce anlatılmamış arkadaşlığını ele alıyor. Time Magazine, International tarafından "Akıl, kalp ve cesaretten oluşan büyülü bir müzikal" olarak tanımlanan müzikal 2017 yılında İstanbul'da prömiyer yapmıştı.
    Lin-Manuel Miranda tarafından yazılan oyunun şarkılarını da yine Lin-Manuel Miranda bestelemiştir. Her şeyiyle çok farklı bir müzikaldir Hamilton. Amerika’nın “kurucularından” Alexander Hamilton’ın bu yoldaki hikayesini hip-hop tarzında anlatan oyun, başarısız olması kesin olarak öngörülen ve fikir aşamasında kahkahalarla gülünen müzikal, bir haftada 3.3 milyonla Broadway‘in rekorunu kırdı.

    5- Lion King (Aslan Kral)

    Aslan Kral aslında 1994 yılında Disney tarafından gösterime sunulan aynı isimli animasyon filmden esinlenerek oluşturulmuş bir müzikal. Müziklerin çoğu Elton John imzası taşıyor. Şarkı sözleri Tim Rice’a ait. Ayrıca bazı şarkılar sözler ve derlemeler Hans Zimmer ve Jay Rifkin’in. Pek çok ödül sahibi bu muhteşem müzikalin seyirci huzuruna çıkartılması tam 3 yıl sürmüş. Uzaktan bakıldığında çocuklara hitap edermiş gibi bir hali olsa da sadece çocuklar değil büyükler için de oldukça ilgi çekici bir müzikal. Bu 2.5 saatlik gösteri kostümleriyle, dekorlarıyla ve şarkılarıyla sizi adeta Afrika Savanası’na götürüyor. 114 kişilik dev kadro 25 farklı çeşit hayvan kostümüyle haftada 8 kez performans sergiliyor. Oyuncular içinde bulundukları hayvan kostümlerinin hakkını veriyorlar. Sanki karşınızda gerçekten o hayvan varmış gibi bir hisse kapılıyorsunuz.

    6- Rent (Kira)

    Rent, müziği ve sözleri Jonathan Larson tarafından bestelenip yazılan ve Giacomo Puccini'nin La Bohème adlı operasından uyarlanan bir rock müzikalidir. 20. yılında Journey To Broadway ekibi tarafından Türkiye'de Türkçe olarak sergilenmiş olan müzikal mutlaka görmeniz gerekenlerden bir tanesi. Kaynak: 1  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.