Andy Warhol Factory’sinin Altı Yıldızı

Andy Warhol Factory’sinin Altı Yıldızı
  • 0
    0
    0
    1
  • Döneminin çarpıcı ve farklı tarzıyla dikkat çeken Pop-Art’ın babası Andy Warhol’ın 1963-1968 yılları arasında ev sahipliği yaptığı Fabrika'sından çıkan birçok popüler isim vardır. Kendisi kadar starları da konuşulan Warhol’ın en ikonik altı starını sizler için derledik.

    1-Edie Sedgwick

    60’ların gözde ikonu olan Edie’nin İngiltere Kraliyet Ailesi'ne kadar uzanan bir aile bağı vardır. Sosyete yaşantısından sıkılan Edie, bir sergide Andy Warhol ile tanışır ve ünlü Factory’nin bir parçası olur. Factory’de bir yıl kalmasına rağmen Warhol’ın birçok filminde oynar. Andy "Chelsea Girls" filmini çekerken Edie, Chelsea Oteli'nde kalan gerçek bir Chelsea kızıdır. Bob Dylan ile yaşadığı kısa birliktelik sonucunda Dylan'ın "Blonde on Blonde" şarkısını ona yazdığı ve Factory’yi bu ilişki yüzünden bıraktığı dedikoduları hala devam etmektedir.

    2-Nico

    Almanya'da doğan Nico, Warhol ile tanışmadan önce modellik ve oyunculuk yapıyordu. Warhol ile tanıştıktan sonra Factory’nin etkileyici seslerinden biri oldu. Warhol, Nico’yu The Velvet Underground grubu ile tanıştırdı ve Nico iki sene boyunca grubun üyesi oldu. Daha sonra kariyerine solo devam etti ve Desertshore ve The End gibi önemli albümlere imza attı.

    3-Mary Woronov

    Amerikalı oyuncu Mary Woronov da Andy Warhol’un kült starlarından biriydi. "The Chelsea Girls" filminde Hanoi Hannah karakterini canlandıran Mary, aynı zamanda Factory’nin sert kızı olarak da anılırdı. Günümüzde hala oyuncu ve yazar kişiliği ile hayatına devam etmekte.

    4-Holly Woodlawn

    Holly Woodlawn, Factory’nin önemli isimlerinden biriydi ama Holly, Warhol’un süperstarı olmaktan çok daha fazlasıydı özellikle dönemin trans hareketinin önemli bir rol modeliydi. Trans oyuncu aynı zamanda Lou Reed'in hitlerinden olan "Walk on the Wild Side" şarkısının da ilham perisiydi.

    5-Candy Darling

    Asıl adı James Lawrence Slattery Candy, Factory’nin uzun soluklu isimlerinden biriydi. Aynı Holly gibi trans bir birey olan Candy, Warhol ile tanıştıktan sonra Factory’de kendisini çok rahat hissediyor ve oyunculuğunu sergileyebiliyordu. Yine aynı Holly gibi Candy'de Lou Reed’in ilham perisi oldu. Diğerlerinin aksine Holly ve Candy hep istedikleri gibi Lou Reed’in şarkısı ile şöhretlerini ölümsüzleştirdiler.

    6-Baby Jane Holzer

    Asıl adı Jane Brookenfeld olan Baby Jane de Factory’nin birçok yıldızı gibi dönemin sosyetesinin gözde kişilerinden biriydi. Jane Factory’nin yanı sıra döneminde önemli moda ikonlarından biriydi. Giydikleri ile dönemin moda camiasında fazlasıyla konuşulmuştu.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.