Altyazı Okumaya Son Verecek 5 Dizi

Altyazı Okumaya Son Verecek 5 Dizi
  • 5
    0
    0
    0
  • Hemen hemen hepimizin istediği kısa yoldan, mümkünse en hızlı şekilde mükemmel derecede yabancı dili anlayabilmek ve tabii ki konuşabilmek. Ancak, maalesef acı gerçeği düşündüğümüzde, bunun zaman ve çaba gerektirdiğini biliyoruz. İşte, tam da bu yüzden sizlere ufak da olsa kulağınızın kırılmasında, az da olsa kelimelere aşinalığınızın artmasında yardımcı olacak temel düzeyde günlük dile hakim olan, hüp diye içinize çekerek izleyebileceğiniz 5 diziyi listeledik. Umarız, bu uğraşlı yolun ardından birlik olup altyazı okumaya son verebiliriz! Gönül isterdi ki ilk sıraya Game of Thrones, Westworld, ya da Sherlock koyalım. Ama maalesef ki, tıpkı çocuklar gibi en baştan başlıyoruz: Animasyonlardan.

    1-Family Guy (1998-)

    IMDB: 8,2 Süresi:22 dakika

    Family Guy, 1998'den beri devam eden Amerikan yapımı animasyon ve komedi dizisi. Hikaye genel olarak Griffin ailesini ve en küçük çocuk olan Stewie Griffin'in annesi Lois Griffin'i öldürmek ve dünyayı fethetmek üzerine kurulu planlarını anlatmaktadır.

    2- The Simpsons (1989-) 

    IMDB: 8,8 Süresi: 23 dakika

    The Simpsons, Simpson ailesinin Springfield'da yaşadığı orta sınıf hayatı anlatır. Ailenin babası olan Homer Simpson ve eşi Marge dahil olmak üzere 5 kişilik bir ailedir. Lise aşklarını evlilik ile taçlandıran Homer ve Marge'ın; Bart, Lisa ve Maggie adlarında 3 çocukları vardır. 29. sezonunda olan dizi, Amerika televizyon tarihinde en gerçekçi benzetmelere yer veren ve en uzun soluklu çizgi dizi olma özelliğini taşıyor.

    3-New Girl (2011-)

    IMDB: 7,7 Süresi:22 dakika

    Zooey Deschanel'in başrolünde yer aldığı New Girl, kadın-erkek ilişkisini konu alır. Baş karakterimiz olan, Jess (Zooey Deschanel) erkek arkadaşıyla yaşamış olduğu ayrılığın ardından üç erkek ile aynı evde yaşamak zorunda kalır. Bu süreç iki taraf için de yeni bir bakış olacaktır.

    4- 2 Broke Girls (2011-2017)

    IMDB:6,7 Süresi:22 dakika

    2 Broke Girls, Max Black ve Caroline Channing'in bir kafede garson olarak çalışırken bir yandan da para biriktirip iş kurma hayallerini anlatıyor.

    5- Friends (1994-2004)

    IMDB:8,9 Süresi:22 dakika

    Friends, 20'li yaşlarda olan 6 kişilik arkadaş grubunun yaşamlarını anlatır. Amerika ve dünya genelinde en çok izlemeye ve satışa sahip olan dizi, kendisinden sonra gelmiş olan dizilere de ilham kaynağı olmuştur. BONUS: AH! tabii ki How I Met Your Mother eklemeden olur mu!

    How I Met Your Mother (2005-2014)

    IMDB:8,4 Süresi:22 dakika

    Hikaye, mimar olan Ted Mosby'nin iki çocuğuna anneleri ile nasıl tanıştığını gençliğindeki anılarıyla birlikte anlatması üzerine kurulu. Her ne kadar hikaye Ted Mosby ve anneye aitmiş gibi gözükse de, çapkın Barney Stinson, anaokulu öğretmeni Lily Aldrin, avukat Marshall Eriksen ve spiker Robin Scherbatsky'nin dahil olduğu küçük arkadaş grubunun başından geçen iyi kötü olayları ele alır. Sonuç olarak, üzülerek söylüyoruz, bu dizileri izledikten sonra şakır şakır konuşacaksınız ya da Shakespeare bile okuyacaksınız diyemiyoruz! Ancak eminiz ki her şey ufak adımlar ile başlar. Diğer seviyelerde görüşmek üzere, iyi seyirler! Kaynaklar: 1 2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.