Bir Çırpıda Biten Diziler - 3

Bir Çırpıda Biten Diziler - 3
  • 0
    0
    0
    0
  • Bir hafta sonunuzu ayırıp bitirebileceğiniz keyifli ve kaliteli mini dizileri derlediğim serinin üçüncü kısmındayız! Daha çok öneri için birinci ve ikinci kısımlara da göz atabilirsiniz. Şimdiden keyifli seyirler!

    Chernobyl

    Yıla kuşkusuz damgasını vuran, senenin en çok ses getiren dizisi Chernobyl. İnsanlık tarihinin tanık olduğu en büyük felaketlerden birisi olan Chernobyl nükleer felaketini konu alıyor. Bir HBO yapımı olmasıyla da daha en başından kaliteli bir yapım vadediyor. Beş bölümlük mini bir dizi olmasına rağmen, felaketi iliklerinize kadar işlemeyi başarıyor, o korkuyu ve çaresizliği öylesine derinden hissettiriyor ki, izlemeye başlamadan önce duygusal olarak hazır olduğunuzdan emin olun derim. Hatta diziyi korku kategorisinde değerlendirilen bile var, ki yaşattığı deneyimden yola çıkarak hiç de abartmadıklarını söyleyebiliriz. Görsel olarak da çok başarılı bir işe imza atılmış. Hikâye anlatımıysa size bu felaketi herkesin gözünden göstermeye yönelik tasarlandığından tek bir ana karakter yok ve bu nükleer felaketi pek çok insanın perspektifinden izliyorsunuz. Dizideki oyunculuk da kusursuz, her aktör üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor. IMDB'nin şu ana kadar en yüksek puanlanan dizisi olmayı başaran bu mini dizi, eleştirmenlerden de tam puan almayı ve yılın en çok konuşulan dizisi olmayı başardı.

    Alias Grace

    Alias Grace, Amerikalı yazar Margaret Atwood'un aynı adlı romanından uyarlanan mini bir dizi. İrlandalı bir köylü olan Grace, Kanada'ya göç ediyor ve hizmetçi olarak çalıştığı evde cinayetle suçlanıyor. Bizse bu dava sürecini izliyoruz. Margaret Atwood'un televizyona uyarlanan başka bir diziyse geçtiğimiz yılların en çok konuşulanlarından Handmaid's Tale'dır. Alias Grace bu tanınırlığa erişememiş olsa da kıyıda köşede kalmaması gereken bir dizi kesinlikle. Dizinin başrolünde başarılı oyuncu Sarah Godon'ı görüyoruz. Altı bölümden oluşan, bir çırpıda izlenebilecek bu diziye bir şans verebilirsiniz.

    Pride and Prejudice

    İngiliz edebiyatının en güçlü romancılarından kabul edilen Jane Austen'ın klasikleşen romanı Aşk ve Gurur'un mini dizi uyarlaması olan Pride and Prejudice, 1995 yapımı bir BBC dizisi. Konusunu anlatmaya bile gerek olmayan, herkesin bildiğine inandığım bir hikâye olsa da kısaca bahsedelim. Hikâyemizin temelinde beş kız kardeş, Jane, Elizabeth, Mary, Kitty ve Lydia Bennet ve tek derdi onları evlendirebilmek olan anneleri var. Ailenin hayatları, zengin bir adam olan Bay Bingley'in en yakın arkadaşı Bay Darcy ile birlikte yaşadıkları yere gelişiyle baştan aşağı değişir. Victoria dönemi İngiltere'sinde geçen film temelinde bir aşkı konu alsa da, toplumu ve dönemi de çok başarılı bir şekilde yansıtıyor. Elizabeth Bennet rolünü Jeniffer Ehle üstlenirken, Tarihin en karizmatik karakterlerinden biri olan Mr.Darcy rolüneyse Colin Firth hayat veriyor. Hem kitabıyla hem filmiyle çok büyük ses getirmiş bu filmin hayranları, bu görece eski mini diziyi de çok sevecektir. Dizinin altı bölümü bulunuyor.

    11.22.63

    2016 yılında Hulu tarafından mini dizi olarak tasarlanan 11.22.63 gerçek bir hikâyeye kurgusal bir yaklaşım getiriyor. James Fronco ve Sarah Godon'u başrollerinde gördüğümüz bu dizi, John F. Kennedy suikastını zaman yolculuğu temasıyla birleştirerek anlatıyor. Bir sonraki bölümünü merak ettiren ve çabucak izlenebilecek bu mini dizi, hafta sonunu değerlendirmek için iyi bir seçenek olabilir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.