Ağlatan Sitcom Sahneleri

Ağlatan Sitcom Sahneleri
  • 0
    0
    0
    0
  • Bir sitcoma başlarken bizi mutlu etmesini, kahkahalarla güldürmesini bekliyoruz. Bu listedeki dizilerin her biri, bu işin altından ustalıkla kalkmayı biliyorlar. Fakat belki de bizi güldüren o karakterlere derinden bağlanmamız ya da komedi vasıflarının yarattığı beklenmezlik elementi, sitcomlarda işlenen o hüzünlü anları diğer türlerden daha etkileyici kılıyor, en azından benim için böyle. İşte o hepimizin tekrar tekrar izlediği komedilerin bizi ağlatan, yüreğimize dokunan anlarından bazılarını sizler için derledim. Bu yazı bolca spoiler içeriyor.

    1. The Office / Goodbye Michael

    Yedinci sezon yirmi ikinci bölüm, her The Office sever için bambaşka bir anlam ifade eder. Michael Scott'ın diziden ayrılışıyla çoğumuz için dizi çok büyük hasar aldı fakat her şeye rağmen, her anıyla gözlerimizi dolduran bu bölüm kusursuz işlenmiş bir veda bölümüydü. Dizinin en sevdiğim dinamiklerinden biri, Jim ve Michael arasındaki ilişkiydi. Jim, Michael'ın hareketlerine çoğu zaman anlam veremese de The Office, bazı sahneleriyle bu ikili arasındaki ilişkinin güzelliğini ve aralarındaki sessiz sevgiyi vurgulamayı başarıyordu. Bu veda sahnesiyse, ikilinin en özel sahnelerinden olmakla birlikte kuşkusuz dizinin de en unutulmaz sahnelerinden.

    2. The Good Place / A Fractured Inheritance

    The Good Place son yılların tartışmasız en başarılı komedilerinden. Her anıyla izleyicilerinin içini ısıtan ve her bölümüyle yüzümüzde bir tebessüm bırakan bu dizinin, gözlerimizi dolduran sahneleri de var tabii ki. Üçüncü sezon altıncı bölümde, aralarındaki bitmez yarışla tanıdığımız Tahani ve herkesin gözdesi kardeşi Kamilah'nın barışma sahnesini izledik. İki kız kardeş arasındaki bu kısa kucaklaşma anı, her izlediğimde gözlerimi dolduruyor.

    3. How I Met Your Mother / The Time Travelers

    "Look around Ted, you're all alone." repliğiyle akıllarımıza kazınan bu sahne; yalnız kalma halini iliklerimize kadar hissettirmişti. Bu sahnenin devamında Ted, eğer o ana geri dönebilseydi annenin yanına gidip onunla o ekstra kırk beş günü yaşamak isteyeceğini söylüyor. İlk izleyişte bu replik pek vurucu gelmese de, dizinin sonunda yaşanacakları bilerek tekrar izlerseniz ve Ted'in buna neden ihtiyaç duyduğunu fark ederseniz, çok daha anlamlı bir sahne haline dönüşüyor. Sekizinci sezon yirminci bölümde karşımıza çıkan bu sahne, şüphesiz dizinin en vurucu ve en gerçek anlarından bir tanesi.

    4. Modern Family / Goodnight Gracie

    Modern Family izleyicisini sık sık ağlatan bir dizi değil elbette ama özellikle sezon finallerini, duygu yüklü sahnelerle süslemeyi başarıyorlar. Benim için en öne çıkan sahneyse, dördüncü sezon yirminci bölümde izlediğimiz Phil'in annesine veda edilen bölüm oldu. Alex'in, anneannesine bir konuşmayla veda ettiği sahne dizinin sevenlerini çok duygulandıran, oldukça etkileyici bir sahneydi.

    5. Crazy Ex - Girlfriend / I Never Want to See Josh Again

    Crazy Ex-Girlfriend, ilk bakışta oldukça eğlenceli ve sığ bir dizi gibi görünebilir. Fakat izleyenler bilir ki, dizi oldukça karanlık yerlere gitmeyi, mental hastalıklara, intihar eğilimine en çarpıcı şekilde değinmeyi başaran bir dizi. Üçüncü sezon beşinci bölümde izlediğimiz, Rebecca'nın uçaktayken intihar girişiminde bulunduğu bu sahne, hem beklenmedik oluşuyla, hem de Rachel Bloom'un harika performansıyla sevenlerini etkilemeyi başarmıştı. Dizi için de kırılma noktası olan bir sahne olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

    6. Friends / The One with the Proposal

    Her birini kendi en yakın arkadaşlarımızdan biriymişçesine sevdiğimiz, yıllar boyu hayatlarına ortak olduğumuz bu güzel arkadaş grubunun her duygu dolu anı, bizi de duygulandırdı elbette. Benim için en vurucusuysa, dizinin en sevdiğim ilişkisine ait. Altıncı sezonun son bölümünde izlediğimiz Monica ve Chandler'a ait bu evlenme teklifi sahnesi, dizinin şüphesiz en duygu yüklü anlarından bir tanesi.

    7. Parks and Recreation / Ann and Chris

    Sadece Parks and Recreation'ın değil, komedi tarihinin en özel arkadaşlıklarından biri Leslie Knope ve Ann Perkins'e aitti. Birbirlerini koşulsuz şartsız desteklemeleri, her daim yan yana olmaları, bu iki kadının ilişkisini çok eşsiz kıldı. Dizinin yapımcısı da hikayenin temelinde bu ilişkinin yattığını belirtmişti. Ann'in Pawnee'ye ve en yakın arkadaşı Leslie'ye vedası şüphesiz Parks and Rec'in en vurucu sahnelerinden biriydi.

    8. One Day At a Time / Quinces

    İlk sezonun son bölümünde Elena'nın quincera partisini izlemiştik. Baba - kız dansı yapmaları gereken sırada, kızının cinsel yönelimini kabullenemeyen babasının onu yarı yolda bırakışı, Elena'nın sahnenin ortasında yapayalnız kalışı, sonraysa tüm ailesinin Elena'nın yanına gelişiyle ailecek ettikleri dans, şüphesiz One Day At a Time'ın en dokunaklı sahnelerinden birini ortaya çıkardı.

    9. New Girl / Clean Break

    Dördüncü sezonun finaline, Schmidt'in Cece'ye ettiği evlenme teklifi damga vurmuştu. Gösterilen flashbackle ilk tanıştıkları ana gitmemiz, karakterlerin nasıl büyüyüp değiştiklerini, ilişkilerinin nasıl olgunlaştığını görmemiz sahneyi daha da anlamlı ve duygu yüklü kılıyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.