Hak Ettikleri Oscar'ı Kazanamamış Oyuncular

Hak Ettikleri Oscar'ı Kazanamamış Oyuncular
  • 0
    0
    0
    0
  • Ödül törenlerinin en büyük tartışma konusu, ödüllerin adil dağıtılıp dağıtılmadığı olur. Son yıllarda ırkçı ve homofobik olmakla suçlanan Akademi jürisi, "Bakın biz öyle değiliz" demek için ödül törenlerinde kantarın topuzunu kaçırsa da, geçmiş dönemlerden itibaren çeşitli nedenlerle Oscar yarışının dışında kalan çok önemli isimler oldu. İşte Oscar'ı hak etse bile kazanamamış isimler listemiz.

    1. Edward Norton

    Oyunculuğunun gücünü kimsenin tartışamayacağı Edward Norton'ın hiç ödül alamamış olması acı bir olay. Herkesin "iyi oyuncu" sorusuna yanıtı olan Norton, kült olmuş ya da kült olmaya aday birçok filmde oyunculuğuyla ön plana çıkıyordu. American History X filmindeki rolünden Fight Club'a, 25th Hour'dan Birdman'e kadar çeşitli filmlerde başarılı performanslar ortaya koysa bile, 3 adaylık alması dışında tek büyük başarısı Primal Fear ile kazandığı Golden Globe.

    2. Philip Seymour Hoffman

    Capote filmiyle Oscar'a uzanan Hoffman, 2000'lerin en başarılı oyunculuklarından birisini ortaya koyduğu Doubt filmindeki Peder Brendan Flynn rolü, şanssız bir döneme denk geldi. Sinema tarihinin kült karakterler listesinin başlarında yer alan Heath Ledger'ın Joker'i, Ledger'ın beklenmeyen ölümü ve yarattığı Joker karakteri; seçimleri ne kadar etkilemiştir bilinmez ama Hoffman'ın muhteşem oyunculuğu, bu sürecin sonunda eli boş bir şekilde evine döndü.

    3. Viola Davis

    Hoffman'ın yıldızlaştığı Doubt filminde, kısa ve öz oyunculuğuyla ön plana çıkan Viola Davis, klasik bir Hollywood filmi olan Vicky Cristina Barcelona'ya denk gelerek ödülü alamadı. Penelope Cruz'un başarılı performansının da hakkını vermek gerekir fakat Davis'in kazanamaması da sinemaseverler için üzücü bir olay. Tüm bunların sonunda Fences ile Oscar'ı kazandığını da eklemeden olmaz.

    4. Amy Adams

    6 Akademi Ödülü Adaylığı bulunan fakat mutlu sona ulaşamayarak Amy Adams Sendromu'na adını veren Amy Adams, listenin en şanssız isimlerinden. Adams'ın bağımsız film Junebug ile beklenmeyen adaylığı, bir anda kariyer basamaklarını hızla tırmanmasını ve A klasmana yükselmesi için yolunun açılmasını sağlasa bile, ödüle uzanamaması alın yazısı gibi duruyor. Her ne kadar Golden Globe kazansa da, Sharp Object dizisiyle de ödül alamaması büyük talihsizlik. Bununla birlikte hem film olarak hem senaryo olarak hem de oyunculuk olarak çok başarılı bulduğum Nocturnal Animals'ın gözardı edildiğini de eklemek gerekir. Adams'ın en başarılı performanslarından birisini ortaya koyduğu filmin ödül törenlerinde, onun esamesi bile okunmadı. "Artık hep aynı rolleri oynuyor" diye eleştirilse bile şüphesiz Amy Adams, rüştünü ispatlamış bir oyuncu.

    5. Brad Pitt

    Hollywood'un en önemli yıldızlarından olan Brad Pitt, 12 Monkeys ile kazanamadığı ödül sonrası kült olan birçok filmde başarılı oyunculuklar ortaya koydu fakat çok dikkate alındığını da söyleyemeyiz. Karizmatik ve yakışıklı olmasından mıdır bilinmez ama Pitt'in oyunculuğu hep görmezden geliniyor. Jesse James rolündeki başarısından tutun Moneyball'a kadar birçok iyi performansı, hak ettiğinin altında değer gördü. Her ne kadar 12 Years A Slave filminin yapımcısı olarak Oscar'a uzanmış olsa da, bireysel olarak ödül sezonlarından eli boş döndü.

    6. Jake Gyllenhaal

    Oyunculuğu herkes tarafından beğenilen, filmlerinin özel izleyici kitlesi olan, fakat hep elit oyuncular listesinin dışında bırakılan Jake Gyllenhaal, yıllardır değişik filmlerle karşımıza çıkıyor. Ama hakkının yenildiği bir film var: Nightcrawler! Bu film için özel olarak kilo veren ve ortalama olabilecek bir filmi, "arkadaş ortamında bahsettiğinizde saygı göreceğiniz filmler listesi"ne sokan Gyllenhaal, bu oyunculuğunun karşılığını ödül törenlerinde bulamadı. Tüm bunlara rağmen Donnie Darko, Brokeback Mountain, Demolition ve Nocturnal Animals gibi filmleriyle saygıyı hak ediyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.