Film Önerisi: Kız Kardeşimin Hikayesi

Film Önerisi: Kız Kardeşimin Hikayesi
  • 0
    0
    0
    0
  • Haftalık film önerimizde bu kez dram türündeki My Sister's Keeper yani Kız Kardeşimin Hikayesi filmi ile karşınızdayız. 2009 çıkışlı filmin yönetmen koltuğunda The Notebook, Face of Face ve nicesine eli değmiş ABD'li ünlü film yapımcısı Nick Cassavetes var. Film ile ilgili düşüncelerimize ve filmin içeriğine geçiş yapmadan önce bu filmi neden izlemelisiniz maddeler halinde açıklayalım.
    • Dram başlığı altında izlediğiniz çoğu filmden daha gerçek bir kurguya ve oyunculuk performanslarına sahip. Gerçekçi, yapaylıktan uzak ve tadında bir dram izlemek isteyenler için kaçınılmaz.
    • Herkes için olası bir durumu konu ediniyor.
    • Çünkü Sofia Vassilieva, Kate karakterini öyle güzel canlandırıyor ki, izlerken zihninizde ''acaba gerçekten hasta mı?'' düşüncesi uyandırıyor. 
    • Çünkü film, yaşamanın ve hayatınızdaki insanların aslında ne denli kıymetli olduğunu hissettiriyor.
    • Çünkü bir Nick Cassavetes filmi ve şans vermeyi bırakın, izlenmeyi sonuna dek hak ediyor.
    • Çünkü gözünüzü yaşartacak, boğazınızda düğüm bırakacak kadar etkili bir yapım.
    Fitzgerald ailesinin yıllardır içinde bulunduğu hüzün, Anna'nın doğumu ile bir nebze dağılır. Fakat lösemi ile savaşan evin en büyüğü Kate'in omzundaki yük kadar, donör fikri ile dünyaya getirilmiş Anna'nınki de ağırdır. Sara, her an endişeli ve hayatını  Kate'in yaşamına adamış fedakar bir anne. Fitzgerald ailesinin dramı Anna ile sona erecek derken, asıl dram onun dünyaya gelmesi ile başlar. Bu hikaye sık sık içine düştüğünüz seçimlerinizin ve fedakarlıklarınızın boyutunu sorgulatacak.
    ''Sevdikleriniz için en fazla nelerden vazgeçebilirsiniz?''
    Bu soru etrafında şekillenen hikaye, oldukça doğal ve gerçekçi yansıtılıyor. Filmin, Cassavetes'in üstlendiği nadir dramlardan biri olduğunu da belirtelim. Gelelim Cameron Diaz ve Sofia Vassileva'nın oyuncukluklarına... Anne olan Sara karakterine can veren güzel oyuncu, rolünün sahiciliğini yansıtabilmek pahasına oldukça sade ve kimi zaman bakımsız denecek halde çıkıyor karşımıza. Kendisini güzelliği ve fiziki duruşu ile bildiğimiz Diaz'a, evlatlarına kendini adamış, çare arayışındaki anne rolü tam oturmuş. Hiç bir sahnede eğritilik görülmüyor. Sofia Vassileva'ya gelince, genç oyuncu lösemili bireyi öyle iyi canlandırıyor ki yukarıda da belirttiğimiz gibi onu gerçek bir lösemili birey sanabilirsiniz. Makyajı da bir o kadar kaliteli yapılmış. Yaklaşık 109 dakikalık filmin oyuncu kadrosu gelince: Sara Fitzgerald : Cameron Diaz Anna Fitzgerald : Abigail Breslin Kate Fitzgerald : Sofia Vassilieva Brian Fitzgerald : Jason Patric Jesse Fitzgerald : Evan Ellingson Campbell Alexander : Alec Baldwin Taylor Ambrose : Thomas Dekker IMDB puanına baktığımızda dünyada 7.4 ve Türkiye'de 8.2 puan aldığını görüyoruz. Anna'nın hasta olmamasına rağmen doğumundan itibaren geçirdiği ameliyatlar, nakil operasyonları ve Kate'in dinmeyen acısı arasında muhteşem bir hikaye sizleri bekliyor. Aşağıya filmin fragmanını bırakıyor, iyi seyirler diyoruz.    

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.