Defalarca Dinlemeye Doyamadığımız 5 Cem Karaca Düeti

Defalarca Dinlemeye Doyamadığımız 5 Cem Karaca Düeti
  • 3
    0
    0
    0
  • Efsane şarkıcı Cem Karaca'nın müzikte henüz acemi olduğu ve amatörce parçalar seslendirdiği dönem, batının Rock'n'Roll kültürüne gönül verdiği zamanlara denk gelir. Fakat Karaca bir gün askere gidecek ve orada apayrı bir müzikle tanışıp sanat hayatına ona göre yön verecektir. Elektro gitarın saz ile harmanlandığı yeni bir tarza nefes olacaktır. Karaca, Anadolu Rock yani Türk rock müziği için sadece bir ekol değildir. O, rock müzik icra edenleri Anadolu halkına, Anadolu halkını da rock tutkunlarına ısındırmayı başarmıştır. Aramızdan ayrılalı epey olmasına rağmen yeni dinlemişiz gibi kulağımızda değil mi o gür ve samimi ses? Sözü fazla uzatmadan özleyen ve tekrar duyumsamak isteyenler için Cem Karaca düetlerinden oluşan 5 parçalık mini müzik listemiz için buyuralım öyleyse. Keyifle dinlemeler...
    • İki güzel ismin buluşması ile başlayalım. 1995 yılında TRT stüdyolarında Erol Evgin ile seslendirdiği Fabrika Kızı isimli parça listemizin ilk sırasında.
    • Sahnedeki duruşu, tavrı ve asilliği ile yine TRT arşivinden bulduğumuz Cem Karaca ve Apaşlar ortak çalışması: Resimdeki Gözyaşları parçası.
    • Anadolu aşığı Cem Karaca'nın TRT programlarından birinde seslendirdiği Ankara Ezgisi, halk ozanı ve sazı ile bütünleşince ortaya böyle samimi görüntüler ve müzik çıkıyor.
    • 1991 yılında annesi Toto Karaca ile seslendirdiği Emrah parçası...
    • Ve listenin en önemli ve güzel düet çalışmasına geldik. Barış Manço için vefatından sonra şu ifadeleri kullanıyor Cem Karaca: ''Barış Manço, batı normları içerisinde şarkı söyleyebilmemize öncü olmuş isimlerden biri. Türkiye'nin ve Türk insanının geçmişini olabildiğince geniş boyutları ile kavrayıp, onu genç kuşaklara aktarmayı bir görev bilmiş, bizim insanımıza özgü olan kaybolmaya yüz tutmuş bazı hasletlerin altını ısrarla çizmekten kaçınmamış ve bu nedenle de bu işi dört dörtlük, mükemmel yapmış dostum, arkadaşım, meslektaşım, kardeşimdir.''
    Bu güzel ve sahiden dostluğun gelecek nesillerde bıraktığı izler, bugünün ve yarının meyveleri olarak sürüp gitmektedir. Onlar, kolay kolay silinmeyecek ve her daim özlenecek nadir müzisyenler. Anadolu insanını kucaklarken taze bir müzik stilini de icra etmekten kaçınmamış değerlerdir. Sözü fazla uzatmadan son parçamıza geçiş yapalım. Barış Manço, Cem Karaca ve Moğollar ortak çalışması ile yeni bir tat kazanmış Uzun İnce Bir Yoldayım parçası sizlerle... Anadolu rock kültürünün usta ismi Cem Karaca'yı saygı ile anıyor, özlemle yad ediyoruz. Bir başka içerikte görüşünceye dek sanat ile hür, sanat ile özgün kalın.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.