Rap'ten Modern Pop'a Geçiş: Ahmet Üstüner

Rap'ten Modern Pop'a Geçiş: Ahmet Üstüner
  • 0
    0
    0
    0
  • Ahmet Üstüner; söz yazarı, besteci, MC ve prodüktör. Ahmet Üstüner, yeni keşfedilmeye başlanan bir müzisyen ve söz yazarı. Kendisinden aldığımız bilgilerle biyografi tadında, Ahmet Üstüner'i sizlere tanıtmak istedik.
     2002 yılında "Cellat" mahlasıyla müzik kariyerine başlayan müzisyen, 2003 yılında Eskişehir'in ilk Türkçe Rap gruplarından olan "Tek İnfaz" grubunu kurdu. Bu dönemde, Eskişehir'de Rap müziğin öncüsü "Diriliş" grubuyla yakınlık kurdu ve bu grubun 2004 yılında yayınlanan bandrollü Türkçe Rap albümü "Serbest Vuruş" albümünde konuk sanatçı olarak yer aldı.
    Aynı sene, Antalya Hip Hop Festivali'ndeki ilk sahne performansıyla, müziğini daha geniş kitlelerle buluşturma imkânı bulan sanatçı, 2007-2011 yılları arasında, "Joker", "Terapi" ve "Argo" gibi isimlerle, Eskişehir merkezli Barakabeat oluşumu dahilinde, rap/R&B vokal ve prodüksiyon aşamalarının bir parçası oldu. 2013 yılında yayınladığı bir soulful hip hop denemesi "Madalyon" albümüyle solo prodüksiyonlarına başlayan Ahmet Üstüner, 2014 yılında 70'ler Yakın Doğu ezgilerinden kesitlerle harmanladığı "Sounds of Near East" EP'sini paylaştı.
    https://youtu.be/U6tqTqz9JoE
    Aynı yıllarda müziğini Peyote Nevizade ve Peyote Eskişehir sahnelerinde dinleyici ile buluşan sanatçı, 2016 yılında tarzını "Post Alaturka" olarak isimlendirdiği "Aslan Abi" projesini hayata geçirerek, İstanbul ve Eskişehir'de, çeşitli sahnelerde akustik ve yarı akustik performanslar gerçekleştirdi.
    Yine 2016 senesinde "No One" ve "3 Girls in the Balcony" isimleriyle iki tekli yayımladı. 2017 yazı başında prodüksiyon işlemleri İstanbul-Berlin hattında gerçekleşen "My Own Copernicus" teklisini piyasaya sürdü ve 2018 yılı başında bir video kliple müzikseverlerin beğenisine sundu.
    2017 sonunda yayınladığı "Hep Aşk" teklisiyle modern pop ve rock tınılarını harmanlayan Ahmet Üstüner, bu parçayı da 2018 yazında bir video kliple ödüllendirdi.
    https://youtu.be/X9pDYfPU3jM
    Aynı dönemde hız kesmeden "Nereye" isimli teklisinin ve "Madalyon" albümünün dikkat çeken şarkılarından "Cehennemde Bir Melek" için bir video klip yayınlayan müzisyen, bu sıralar da "Aslan Abi" projesini, Tolga Baran'la birlikte ortak bir prodüksiyonun eseri olarak, 2018 sonbaharında piyasaya sürmek için çalışmalarına hız vermiş durumda.
    Sanatçının diğer parçalarını dinlemek isterseniz Spotify ve YouTube kanalını aşağıya bırakıyoruz.
    https://open.spotify.com/artist/10ZegKkfsyPh6HGvgVc6fl?si=jUg1ch_DTcOXM_hTURwyOw

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.