Yalnızca Telefonunuzu Kullanarak Çizim Yapabileceğiniz Uygulamalar

Yalnızca Telefonunuzu Kullanarak Çizim Yapabileceğiniz Uygulamalar
  • 2
    0
    0
    0
  • Çizim yapabilmek gerçekten takdir edilmesi gereken bir yetenek. Belki siz de bu yeteneğinizi farklı kanallara yönlendirip eğlenmek ya da yalnızca oyun oynar gibi çizim yapmak istiyorsunuz. Bir şeyler karalamak için kalem kâğıt hazırlamaya üşenenleri ya da işlerini dijital ortama aktarma amacında olanları mutlu edecek bazı uygulamalar mevcut. Bunlar elbette profesyonel çizim programları gibi çalışmıyorlar. Daha amatör seviyede, kullanıcısını eğlendirmek amacıyla ortaya konmuş uygulamalardan bahsediyoruz. Bazıları da profesyonel kimi programların sadeleştirilmiş versiyonları. Zira bir programın sahip olduğu tüm özellikleri telefonda çalışacak bir uygulamaya uyarlamak her zaman mümkün olmuyor. Özellikleri ve kullanıcısına sundukları farklı olmakla birlikte, aşağıdaki tüm uygulamalar size yerinizden dahi kımıldamadan hayal gücünüzü yansıtma fırsatı sunuyor. Daha önce hiç çizim deneyiminiz olmasa dahi kolaylıkla öğrenebileceğiniz bu uygulamaların hepsi de ücretsiz. İşte, yalnızca telefonunuzu kullanarak çizim yapabileceğiniz uygulamalar!

    SketchBook

    Autodesk’in geliştirdiği bir uygulama olan Sketchbook, geniş fırça seçenekleri ve kolay ara yüzü ile tablet ya da telefon aracılığıyla en kolay çizim yapabileceğiniz uygulamalardan biri. Uygulama, kullanıcısını sınırlamadığı için kendinizi oldukça kolay geliştirebilirsiniz. Resmi Autodesk sitesinde ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebileceğiniz bir programı da olan SketchBook, dijital çizime başlamak isteyenler için de iyi bir seçim olabilir.

    Adobe Photoshop Sketch

    Adobe destekli bu eskiz uygulamasında çok çeşitli fırçalara ulaşabilir ve eskizlerinizi kolaylıkla zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca galerinizden açacağınız farklı fotoğrafların üzerinde de istediğiniz fırça ile çalışabilirsiniz. Kaydettiğiniz çizimlerinizi doğrudan bilgisayarınızdaki Photoshop ve Illustrator programlarına gönderebilirsiniz. Hali hazırda Photoshop ya da Illustrator kullanıyorsanız, bu uygulama telefonunuzu bilgisayarınıza senkronize etmek için iyi bir seçenek olabilir.

    Adobe Illustrator Draw

    Tıpkı Photoshop Sketch gibi birçok farklı fırçaya erişim sağlayan Illustrator Draw, telefonunuz ile vektörel çizimler yapmanızı sağlıyor. Adobe Capture uygulamasında oluşturduğunuz dokuları ya da görüntüleri o an oluşturduğunuz çalışmaya adapte etme özelliği olan Illustrator Draw uygulamasını da bilgisayarınızdaki Photoshop ya da Illustrator programı ile açabilirsiniz.

    FlipaClip

    Kendi çizgi filminizi yapmak ister miydiniz? FlipClip size tam olarak bu imkânı sunuyor! Sizi çizim araçları sağlayan ve dış kaynaklardan resim ya da videoları da çizimlerinize eklemenize izin veren FlipaClip, aynı zamanda bu çizimleri animasyona dönüştürmenizi de sağlıyor. Animasyonlarınıza ses ekleyebilir, bunları kaydedebilir ve arkadaşlarınıza paylaşabilirsiniz.

    HEAVYPAINT

    Geri alma ve kaydetme seçenekleri dışında yalnızca 6 araç ile size sınırsız çizim yapabilme olanağı sağlayan HEAVYPAINT, metroda canınız sıkıldığında ya da internetiniz yokken açtığınızda oldukça eğlenebileceğiniz bir uygulama. Araç seçenekleri az olmasına rağmen illüstrasyon havasına sahip çizimler oluşturmanızı sağlayan uygulamanın oldukça büyük bir potansiyeli var.

    Draw Something

    Tabu oynarken çizim yapılan bölümden hoşlanır mısınız? Eğer cevabınız evetse, yalnızca o çizim bölümünden oluşan bir uygulama olduğunu öğrendiğinizde oldukça sevineceksiniz demektir. Draw Something, aslında bir çizim uygulaması değil. Bir oyun. Size temel birkaç renk, üç kalınlık seçeneği olan bir fırça ve silgi veren oyun sizi rastgele bir rakip ile eşleştiriyor. Size sunduğu farklı zorluk seviyesinde üç kelime içinden birini seçip rakibinize gönderiyorsunuz. O da sizin ne çizdiğinizi tahmin etmeye çalışıyor. Eğer çiziminiz doğru tahmin edilirse ikiniz de kazanıyorsunuz! Oyunda biriktirdiğiniz altınlarınız ile daha fazla çizim aracı alarak daha zor çizimler yapabilmeye başlıyorsunuz.

    Infinite Painter

    En geniş çizim aracı yelpazesine sahip olan uygulamalardan biri olan Infinite Painter, kullanıcısına bu anlamda büyük bir özgürlük sağlıyor. Farklı katmanlar oluşturup bunlarda çalışabilmenizi mümkün kılan Infinite Painter bunun dışında çizimlerinizi birçok farklı katmanda kaydetmenize de olanak sağlıyor. Photoshop üzerinden çizim aktarmanızı ya da çizimizi Photoshop’a göndermenize de izin veriyor. Ancak içerdiği uygulama için satın almalar kimi durumlarda kullanıcının imkanlarını azaltarak yaratıcılığı sınırlayabiliyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.