Alternatif Senaryolar 01: Ned Stark Ölmeseydi Ne Olurdu?

  • 0 0 0 0
Alternatif Senaryolar 01: Ned Stark Ölmeseydi Ne Olurdu?
  • 0
    0
    0
    0
  • Uyarı: Bu yazı Game of Thrones izlemeyenler için spoiler içerir. İzlediğimiz dizilerde, filmlerde bir veya birden fazla olay bazen hoşumuza gitmeyebiliyor, bizi üzebiliyor. Biz de "Yahu, bu olaylar hiç yaşanmasaydı, neler olurdu?" diye kafa yoracağımız bir seri oluşturmak istedik. Bu seride eserlerdeki bazı olayları yeniden kurgulayıp üzerine düşüneceğiz. İlk bölümde de bizi daha dizinin en başında derinden üzen bir olayı yeniden kurgulamak istedik. Peki ya Ned Stark ölmeseydi dizide neler değişebilirdi sorusuna yanıt arayacağız.

    Westeros'un Hakimi

    Ned Stark'ın eline ulaşan bilgiye göre Jon Arryn, Lannisterlar tarafından öldürülmüştü ve tahtın asıl sahibi Stannis Baratheon'du. Ned Stark eğer bir şekilde bu bilgiyi doğru bir şekilde sızdırabilseydi infaz edilmeyecekti ve tahta Stannis geçecekti. Lannisterların akıbeti bu sefer nasıl olurdu? Tahta ihanetten onların da başı alınabilirdi. Yine Ned Stark'a gelen bilgide Cercei ve Jaime'nin ensest ilişkisi olduğu, Joffrey'nin o ensest ilişkiden doğduğu da yazıyordu. Westeros halkı bu bilgiyle ne yapardı? Onu da görmek içimizin yağlarını eritirdi. Ah Ned ah!

    Birleştirici Güç

    Ned Stark hepimizin bildiği üzere bir kumpas üzerine vatan haini damgası yedi ve Kral Joffrey'nin emriyle halkın önünde infaz edildi. Kızları Arya ve Sansa da bu infazı izlediler. Bu infazın sonucunda Sansa sarayda kaldı ve Kral ile evlendirildi, Arya da Kral'ın Şehri'nden kaçtı. Şimdiki inceleyeceğimiz senaryomuzda ise Ned yine vatan haini ilan ediliyor fakat infaz edilmiyor olacak. Ceza olarak da aslında olması gerektiği gibi Gece Gözcüsü olacak. Ned, ailesine her zaman çok önem verirdi ve ailesini bir arada tutmak için hep uğraşırdı. Sur'a gitseydi Arya ve Sansa çekecekleri acılardan kurtulabilir ve ailesinin yanına, Winterfell'e dönebilirlerdi. Arya eğitimine devam edecekti ama bununla birlikte Yüzsüz Adamlar'a katılmayacaktı ve usta bir suikastçı olamayacaktı. Sansa, babası ölmeseydi Joffrey ile hiç evlenmeyecekti. Ned Stark, ölmeseydi ve sürgün edilseydi acaba yeni bir tahta isyan planları başlayabilir miydi? Ned'in intikamcı biri olmadığını biliyoruz fakat "Kuzey unutmaz." sözünü de biliyoruz. Tüm Kuzey'in, Ned Stark önderliğinde tekrar birleşip Kralın Şehri'ne başlatacakları bir isyanı izlemek çok keyifli olurdu.

    Beş Kralın Savaşı

    Robert Baratheon öldükten sonra, kendilerini kral ilan eden; Renly Baratheon, Stannis Baratheon, Robb Stark ve Balon Greyjoy, Kral Joffrey'e savaş açmıştı. Bu senaryoda Ned Stark hain ilan edilmeden önce kaçmış olsun. Bu durumda onuruyla, dürüstlüğüyle bildiğimiz Ned Stark, tahtın gerçek sahibinin Stannis olduğunu biliyordu. Bu yüzden Stannis'in safına katılırdı. Böylelikle Robb Stark savaşa dahil olmazdı fakat kuzey orduları Ned Stark'ı takip edeceği için onlar da Stannis'e katılırlardı. Bu kadar büyük bir orduyla Kralın Şehri'ne yürüyen Stannis'in ordusu tahtı alabilir miydi? Büyük ihtimalle alabilirdi. Yardımlarından dolayı Ned Stark'ı yine Kral'ın Eli olarak görebilirdik. Stark Hanesi de tekrar kuzeyin koruyucusu olabilirdi. Böyle bir senaryoda şimdiki izlediğimizin tam aksine Lannister ailesinin intikam planlarını izleyebilirdik. Kurnazlığıyla ve zekasıyla bildiğimiz Lannister üyelerini, entrika ve plan yaparak izlemek keyifli olurdu.

    Sur'un Ötesinde

    Hep Kral'ın Şehri konuştuk, taht konuştuk ama daha büyük bir tehlike Sur'un ötesinde Westeros'u kuşatıyordu. Ned Stark'ın ölmediği bir senaryoda Ak Gezenlerle savaş nasıl olurdu? Ak Gezenler kuzeyin hemen dibinde olduğu için Kuzey haneleri bu tehlikeyi hep ensesinde hissedecekti. Stark Hanesinin de bu tehlikeye en çok önem veren aile olduğunu biliyoruz. Ned Stark önderliğindeki kuzeyin bir taraftan Taht Oyunları oynayıp bir taraftan da Ak Gezenlerle mücadele etmesini izleyebilirdik. Hepsi bir arada toplanmış Stark ailesinin birlikte plan yapıp Sur'u korumasını izlemek keyifli olurdu. "Peki ya şöyle olsaydı?" deyip Ned Stark'ın ölmediği senaryolar nasıl olabilirdi sorusuna kafa yorduk bu bölümde. Ned Stark, her zaman onuruyla aklımızda iyi bir insan olarak kaldı. Ned Stark ölmeseydi sizce Game of Thrones dizisinde neler değişirdi? Peki ya şöyle olsaydı? dediğiniz bir olay var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz, gelin hep birlikte kafa yoralım.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.