En İyi Spider-Man Hikayeleri

  • 1 0 0 0
En İyi Spider-Man Hikayeleri
  • 1
    0
    0
    0
  • Karakterlere dair en iyi hikayeleri listelediğimiz serinin 2. yazısına hoşgeldiniz! İlk yazımda dünyanın en iyi dedektifi olan Batman'in En Gizemli Hikayelerini derlemiştim. O yazıya da buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazıda ise kişisel olarak favori karakterim olan Spider-Man'in en iyi hikayelerini listeleyeceğim. Büyük gücünüz varsa büyük sorumluluğunuz da vardır diyerek mahallemizin dost canlısı kahramanının en iyi hikayelerine göz atalım.

    Spider-Man No More

    Bu klasik Spider-Man hikayesinde Peter Parker, Spider-Man olmayı bırakıyor. Halkın sevgisini ve minnetini kaybettiğini düşündüğü için bunalıma giriyor. Onları her türlü beladan koruduğu ve kurtardığı için normal olarak büyük bir teşekkür bekliyor fakat tam tersi ona suçlu gözüyle bakılıyor. Peter, kahraman olmayı bıraktığında ise şehirdeki suç oranı inanılmaz bir şekilde artıyor. Bir süre bu suçları görmezden gelen Peter, bir adamı soyulmaktan kurtardığında ilk başta neden Spider-Man olmaya karar verdiğini anlıyor. Küçüklüğümde okurken bana hayatım boyunca uygulayacağım değerleri öğreten bu hikaye, oldukça iyi yazılmış ve çizilmiş. Doğru şeyler yapmanın önemini iyi bir şekilde yansıtmış. Çizgi roman efsaneleri olan Stan Lee ve Steve Ditko'nun bu eserini kesinlikle tavsiye ederim.

    The Night Gwen Stacy Died

    Bu çizgi romanın bende çok ayrı bir yeri var. Okurken gözyaşlarıma hakim olamamıştım, derinden etkilemişti. Andrew Garfield'ın Spider-Man olduğu filmi hatırlıyor musunuz? Hani Gwen Stacy'nin aşırı etkileyici bir ölüm sahnesi vardı. İşte bu hikaye o hikaye fakat aynısı değil tabii. Çok daha etkileyici, çok daha iyi. Spider-Man'in gelişiminde kilometre taşı sayılabilecek bu hikayede başlıktan da anlayabileceğiniz üzere Spider-Man aşkını kaybediyor ve kahraman olmanın önemine bir kez daha değiniliyor. Spider-Man'in diğer hikayelerinden farklı olarak çizilmiş bu eser de Stan Lee'den çıkmış. Çizimlerini de Gil Kane üstlenmiş ve çok güzel bir iş çıkarmış. Renkler capcanlı, çizimler cesur. Türkçe'ye de çevrilmiş bu eserin detaylı incelemesini de yazmıştım, buradan okuyabilirsiniz.

    Kraven’s Last Hunt

    Spider-Man'in belki de en karanlık hikayesi olan bu eserde Kraven başrol alıyor. Kraven'ı duymuşsunuzdur, MCU'da da Spider-Man filmlerinde olacağı konuşuluyordu. Marvel evrenine göre Kraven, insanoğlunun bildiği tüm hayvanları avlamış. Sıradaki avı ise Spider-Man. Sadece bununla yetinmiyor tabii, Spider-Man'den daha üstün olduğunu kanıtlamak için Spider-Man olmak istiyor. Bu hikaye, diğer hikayelerden farklı olarak bir kötüyü derinleştiriyor. Kraven'in motivasyonunu, gururunu ve kendini sorgulamasını okuyoruz. Bu eserde Mike Zeck'in sanatsal dehasını da görmek mümkün. Birbirinden farklı görsel teknikler, paneller arası geçişin güzelliği gibi etmenlerle Mike Zeck, kariyerinin en iyi işlerinden birine imza atmış. Marmara Çizgi'nin Türkçe'ye Kraven'ın Son Avı olarak çevirdiği bu eser, Spider-Man külliyatı içinde önemli bir yere sahip.

    Spider-Man: Blue

    Biliyorsunuz ki Spidey'nin kahramanlık hayatının yanında aşk hayatı da her zaman hareketli geçmiştir. The Night Gwen Stacy Died'dan sonra Mary Jane ile tanışmış hatta onunla evlenmiştir. Fakat biricik aşkı Gwen Stacy'nin ölümü Peter'da çok büyük yara bırakmış, onu aklından çıkaramaz olmuştur. Bu sebeple Mary Jane ile olan ilişkisinde de sorunlar yaşayan bir Peter'ı okuyoruz bu eserde. "Çizgi romanlarda her zaman bir aksiyon okuyoruz biraz da karakter odaklı bir şeyler okuyalım." diyenlerdenseniz bu çizgi roman tam size göre. Çok şeker bir hikaye olmasının yanında Peter ve Gwen'i de yakından tanıyoruz. Yine Marmara Çizgi'nin Spider-Man: Mavi olarak Türkçe'ye çevirdiği bu eseri Türkçe de okuyabilirsiniz. Karakterlerin psikolojilerine önem veren Hulk: Gray, Captain America: WhiteDaredevil: Yellow'u içeren renk serisini de okumanızı tavsiye ederim.

    Best of Enemies

    Peter'ın en iyi arkadaşı olan Harry Osbourne'un delirmesini konu alıyor bu hikaye. Belli bir sebepten dolayı deliren Harry, bir anda Spider-Man'in en korkulu düşmanlarından biri oluyor ve ona unutamayacağı bir gün yaşatıyor. Peter ve Harry'nin arkadaşlığını müthiş bir şekilde yansıtan bu eser de duygulara hitap ediyor. Sevdiğimiz bir karaktere acıklı bir şekilde veda ediyoruz.

    Bonus: The Amazing Fantasy

    Her şey burada başladı. Stan Lee'nin yarattığı müthiş karakter, yapımcı tarafından "aptalca" bulundu fakat yine de yayımlanmasına izin verildi. Bu basit hikayede biricik kahramanımızın origin hikayesini okuyoruz. Daha ilk sayıda Spider-Man'in ne kadar iyi bir karakter olduğunu gösteriyor bizlere Stan Lee. Spider-Man koleksiyonunuzda kesinlikle bulunması gereken bir eser.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.